zondag 22 januari 2012

Count your blessings

Deze week 

-heb ik eindelijk tijd gevonden om foto's van enkele van mijn verjaardagscadeautjes te trekken. Als echte Donna Wilsonfan was ik heel blij met het kussen en de knuffel. Het klinkt misschien wat banaal maar ik kan ongelooflijk genieten van mooie spullen in mijn huis.Vooral in de wetenschap dat mijn huis zeer vaak een stal is en ik continue zit op te ruimen is het gewoon veel leuker om mooie dingen op te ruimen dan lelijke. Dat noemen ze dan het nuttige aan het aangename koppelen.

-was het het verjaardagsfeestje voor de kindjes uit de klas van Lola. En dit is het resultaat als je 15 kinderen loslaat op een paar tientallen cupcakes.

- heb ik mijn slag kunnen slagen in de kringloopwinkel. Ik ben namelijk begonnen met een verzameling mooie keramiek. En het liefst van al unieke en kitcherige exemplaren. En als ik dan zo'n leuke exemplaren op de kop kan tikken voor 25 cent kan mijn dag niet meer stuk.

-was ik zeer blij met het late verjaardagscadeautje. Het boek vis en veg van uitgeverij snor. Een boek op mijn lijf gesneden. Goede voornemens genoeg om vegetarisch te eten maar tussen droom en werkelijkheid liggen toch meer hindernissen. Mijn principes veranderen nogal naarmate ik al dan niet tijd heb, vermoeid ben of dat het de moeilijke dagen van de maand zijn. Maar kijk de auteurs hebben aan mensen zoals ik gedacht want dit schreven ze in hun voorwoord : dit is het eerste echte kookboek voor soft-core wouldbe vegetariërs, voor principiële watjes. Mooier had ik het zelf niet kunnen verwoorden.

Kijk bij Anki voor de lijst met alle deelnemers

9 opmerkingen:

 1. Geweldig leuke kopjes
  en vrolijke cupcakes.
  Fijne week maar weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'Leuker om mooie dingen op te ruimen dan lelijke', dat moet ik zeker onthouden in mijn argumentatie om nog meer mooie spullen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja idd, veel fijner om leuke rommel op te ruimen. Soms is het weer even lekker glad en soms gaan de leuke spullen een beetje verloren, tussen rondslingerende broodkorstjes, afgepelde snoeppapierrestjes (die ze helaas nog niet altijd in de bak gooien ;-( mandarijnenschilletjes en veel speelgoed, bij mij dan tenminste :-) Ach, 'savonds krijg ik het altijd aardig glad en kijk ik weer genietend naar mijn mooie spullen. Je kussen is top, de cupcakes zien er fleurig en yummie uit en die kopjes ... blij blij, mooi. Echt dingen om van te genieten.

  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha mooie dingen zijn inderdaad leuker op te ruimen dan lelijke, alhoewel lelijke kunnen evt ook zo in de kliko maar ik begrijp het helemaal!
  De taalbarierre is soms ook vermakelijk trouwens, een foto trekken??! Dat kennen we hier in Nederland niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou ook van leuke dingen in huis ... Deze morgen mijn vintage keramiek nog een gevuld met hyacintjes, daar kan ik ook van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat heb ik me vandaag nog bedacht, dat ik zo graag meer vis en plant wil eten, maar dat het er gewoon niet van komt. Bedankt dus voor dit boek, al weet ik niet of het structureel bij mij iets zou veranderen. Ik ben namelijk echt zo'n principieel watje, prachtig verwoord ja! Wil je me laten weten hoe het gaat? x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha principieel watje, dat is wel een mooie verwoording ja. Samenwonen met een vegetariër werkt ook goed ;)
  En mooie rommel opruimen, dat is ook wel een goede om te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hee, ik heb dat kussen en de knuffel ook! Gaaf zijn ze he? En ik snap het helemaal van die mooie spullen... ;) Xx

  BeantwoordenVerwijderen