zaterdag 16 november 2013

Mijn pennen, stiftjes en potloden zwak


Vanaf dat ik mij kan herinneren heb ik al een zwak gehad voor stiftjes, pennen, potloden, mooie schriftjes, mapjes. Als kind was Sinterklaas mijn grote leverancier voor deze verslaving. Ik herinner mij nog goed dat mijn favoriete winkel toen ik een jaar of 7 - 8 was, de club was :-). Briefjes dat ik toen geschreven heb, dagboekjes gevuld en vriendenboekjes die ik verzameld heb...als ik maar aan mijn bureautje kon zitten. Ondertussen heb ik mijn zwak iets of wat onder controle gekregen en mijn favoriete winkel is bijlange de club niet meer (hij komt zelf niet meer in de buurt :-))...maar af en toe als ik een muji of een hema binnenspring kan ik het mij niet laten en koop ik mij een schrijfstokje, niet dat ik nog dagboeken vol pen of vriendenboekjes moet invullen...maar zeg nu zelf...zo een verzameling staat toch mooi op een bureau niet?

ps: de potten waar de pennen inzitten zijn een geschilderde confituurpot en een yoghurtpot die wat kleur heeft gekregen door er masking tape op te kleven.


6 opmerkingen:

 1. O, zooo... herkenbaar. Eergisteren nog in de HEMA geweest. Er lag weer een nieuwe, grote lading 'spulletjes' bij de schrijfwarenafdeling. Gevaarlijk! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. van die verslaving heb ik precies nog gehoord, hier zit het ook in de familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waw, hier juist hetzelfde! Ik heb ook mega veel geschreven vroeger! En, nu heb ik het nog steeds, ik durf geen foto te nemen van al de schriftjes die ik heb!
  Echt overal waar ik kom MOET ik schriftjes hebben, niets aan te doen!
  Mijn dochter is 9 en doet nu net hetzelfde, ze schrijft zo graag in een 'vers' schriftje!
  Maar ik vind dat eigenlijk wel super!!!
  gr
  an
  jade-did-it.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik groeide op in de drukkerij van opa waar altijd een berg mooie en heerlijk geurende papiertjes op mij wachtten en mijn nonkel had naast de drukkerij een papierhandel met stiftjes en pennen in allerlei formaten en kleuren. Eens in het jaar mocht ik helpen om de inventaris op te maken. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben ook besmet, al schrijf ik niet zo heel veel meer, ik vind het zoooo leuk om leuke stiftjes en pennen en dergelijke te zien staan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat vond ik vroeger altijd HET beste aan het begin van een nieuw schooljaar...
  Nieuw schrijfgerief, stiftjes, bikken, papiertjes, schriftjes, noem maar op.
  In september vind ik het nog altijd spijtig dat ik niet meer naar school moet en geen nieuw gerief nodig heb haha. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen