Een nieuw jaar gaat gepaard met goede voornemens. En het is niet de eerste keer dat minder vlees eten op mijn lijstje staat. Niet dat wij vorig jaar carnivoren waren, we schoven al goed op richting flexitariërs. Maar eerlijkheid gebied mij dat het altijd nog beter kan. En dan zijn boeken als de Green Kitchen een welkome hulp. En niet te vergeten de gebetenheid van ons Ella, die al vanaf haar vier jaar weigert om eender welk dood dier op te eten.
Ikzelf ben niet zo'n fan van prefab groentenburgers dus ik probeerde er zelf eens één te maken. En het was een schot in de roos! Bietenburgers met Feta uit het boek Green kitchen at home. Supermakkelijk om te maken. En je kan het een dag op voorhand klaarmaken en in de frigo laten staan. Hieronder vind je het recept terug.
Ingrediënten:
- 4 rode bieten (ik heb dit standaard in de frigo liggen in vacuum verpakking)
- Handvol verse basilicumblaadjes
- 1 kleine uit gepeld
- 2 teentjes geperste knoflook
- 150 gram havervlokken
- 2 el olijfolie
- 2 eieren
- 200 gram fetakaas
- 1tl zout
- 1tl peper
Bereidingswijze:
- Rasp de bietjes grof
- Snijd de basilicumblaadjes
- Snipper de ui en de knoflook
- Meng dit alles met de havervlokken en olie in een kom
- Breek de eieren boven de kom, verkruimel de feta
- Breng op smaak met peper en zout en kneed alles tot een grote bal
- Laat 30 minuten in de frigo rusten tot de havervlokken het vocht hebben geabsorbeerd
- Vorm met je handen 6 to 8 platte burgers van het bieten, havermengsel
- Verhit olie in de pan en bak de burgers lang beide kanten
- Dien op met advocado, veldsla of andere groeten die nog in je koelkast liggen
Smakelijk!
Dank je wel voor het recept,ik heb het net geprint en in het weekend ga ik deze eens uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenWauw. Dat ziet er superlekker uit. Ik pinde deze en probeer het zeker ook eens uit.
BeantwoordenVerwijderenVandaag uit geprobeerd en voor herhaling vatbaar!Goed gekeurd door mijn dochter ;-) en door mezelf!
BeantwoordenVerwijderen