maandag 15 juli 2019

Reviewtime: de wasmachine met autodose functie

 

Ik heb al vaak gedacht om een bordje aan de wasmachine te hangen met de quote: hulp gezocht, ervaring niet noodzakelijk :-) want jammer genoeg vult de machine zich nog altijd niet vanzelf. En om één of andere reden, als kinderen groter worden, vullen de wasmanden zich sneller dan ooit. Al helemaal tijdens de vakantiemaanden. Van het ene kamp naar het andere kamp en moeder zal de vuile was wel doen. Conclusie van dit alles is dat al wat neigt naar enige automatisatie rond wassen en plassen mij als muziek in de oren klinkt :-)

Toen ik de vraag kreeg of ik de nieuwste roll's royce onder de wasmachines wou testen met een autodose functie moest ik niet lang nadenken. Al helemaal omdat ik aan het vechten was met het vetluis monster in mijn oude machien. Dus ja, heel graag! 

Want blijkbaar, ne mens leert elke dag bij, wordt uw was grauw als je te weinig wasmiddel gebruikt. Teveel wasmiddel daarentegen zorgt ervoor dat de vezels van je kledij beschadigen en je kledij vorm en kleur verliest waardoor ze sneller verslijt. Niet dat ik daar ooit al van had wakker gelegen maar hé, als ik het kan voorkomen, heel graag! Dus enter de nieuwste wasmachine van AEG met slimme autodose-functie die de was automatisch voorzier van de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter, op het juiste moment. De machine weegt namelijk de was in de trommel waardoor je een heel pak minder water, energie en wasmiddel gebruikt. Mooi meegenomen denk ik dan.

Met de aantal trommels die hier gedraaid worden heeft het wasmachien na een week of 3 al een aardig aantal wasbeurten achter de rug. En nog steeds heb ik niet moeten bijvullen. Wat maakt dat ik effectief een heel pak minder wasmiddel gebruik dan ik vroeger deed en het is niet dat mijn was niet proper geraakt. Dus hierop bespaar je sowieso. Het feit dat er 9 kg in de trommel geraakt is ook een ongelooflijke plus. Het enige waar je op moet letten is dat in de autodose functie enkel met vloeibaar wasmiddel werkt. Daarnaast hen je nog de functie prosteam, die ervoor zorgt dat je kleren minder gekreukt uit de was komen. Wat zeker voor fijne was zeer nuttig is. En heb je een app waardoor je je machine vanop afstand kan bedienen al moet ik eerlijk bekennen dat ik deze optie nog niet echt gebruikt heb. Ik heb zoveel wassen te draaien dat ik niet zou weten waarom ik zou wachten met de machine aan te zetten :-D

Dus yesss, I'm happy! Blij met mijn nieuw machien :-) Al mogen de kandidaten als de washulp zich nog altijd aandienen. Ik ontvang jullie sollicitatiebrieven met veel plezier :-D.

Ps: Deze samenwerking kwam er met AEG. Deze review is volledig onafhankelijk en zonder inmenging van de fabrikant geschreven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten