dinsdag 29 maart 2011

Pompoenen in maart

Aangezien ik wel graag zou hebben dat mijn 5 kids later ook nog een koe zullen zien en schone lucht zullen kunnen inademen probeer ik zo groen mogelijk te leven. Met nadruk op mogelijk. Dus geen geitenwollensoktoestanden maar comfortabele groene toestanden.Seizoensgebonden eten hoort hierbij en aangezien een moestuin wegens tijdsgebrek er niet van komt ben ik dus aangewezen op groenten en fruit uit de winkel. Maar daar verkopen ze dus bijna alles heel het jaar door en zeer duidelijk is dat dan niet. Praktisch als ik ben, ben ik eens gaan checken en zo komt ne mens al ne keer iets te weten. Tot mijn verwondering zag ik dat pompoenen in maart perfect kunnen. En ik die dacht dat pompoenen gereserveerd waren voor de maand oktober/ november. Geen idee waarom ik dat dacht :-). Dus bij deze een pompoensoepje.

Voor 6 personen

1 butternutpompoen
2 aardappelen
1 prei
2 ajuinen
1 liter groentenbouillon
peper en zout

Alles bijeengooien en na een half uurtje mixen.


2 opmerkingen:

  1. http://flow.web-log.nl/flow/downloads/Downloads_logo/Groente-en%20fruitkalander.pdf

    Leuke kalender om af te printen, zo weet je meteen welke groenten 'in het seizoen' zijn ;)
    En ja: pompoen in maart!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is inderdaad een handig kalendertje. Mercikes

    BeantwoordenVerwijderen