zaterdag 4 juni 2011

Mijn klein boerinneke

Het kleedje dat ons Lola aanheeft heeft welgeteld 0 euro gekost. De stof kon ik op de kop tikken op een rommelmarktje. Eigenlijk was de stof was niet eens te koop. Maar mijn arendsogen zien alles als ik op strooptocht ga :-).  Het stofje zat rond een oud tuinkussen, dat niet in een kraampje lag maar erachter. Meer bepaald er zat zelf een mens op. Toen ik informeerde of hij dat kussentje verkocht verschoot hij zodanig en kon hij er niet van over dat ik interesse had in een oude vod. Maar vooral dat ik voor de rest niks van zijn kraampje moets hebben dat hij mij het kussen gewoon gratis meegaf. Met een klein schuldgevoel (want diene mens moest nog een paar uur achter zijn kraampje zitten ) maar vooral met veel naaiplannen ging ik naar huis waar ik er het volgende kleedje mee maakte.Voor de ervaren naaister; de afwerking is zeer primair te noemen en alhoewel ik mijn best doe om wat secuurder te zijn wint mijn gemakzuchtige kant het steeds van mijn goede voornemens.
Het patroon komt trouwens uit het ondertussen alomgekende  creatief bezig zijn voor vrouw die ik ooit op een andere strooptocht op de kop wist te tikken.
8 opmerkingen:

  1. zo schoon! dat moet nogal een ferm groot tuinkussen geweest zijn om er dat mooi kleedjes en het kapje uit te krijgen. je dochter staat goed met dat groen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk jurkje is het geworden. Petje af. Erg mooi stofje ook. Ik word er helemaal blij van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow wat een geweldig stofje!! En een erg leuk jurkje zeg!

    BeantwoordenVerwijderen