donderdag 7 juli 2011

Knuffelmonstertje

Na mijn eerste kledingstukken heb ik mij ook aan knuffels gewaagd. En eerlijk gezegd, het is een pak simpeler dan broekjes en kleedjes maar dat is mijn bescheiden mening. Met wat leuke stofjes en een patroon dat ik ooit vond bij De Banier ging ik aan de slag en het resultaat kan je hieronder aanschouwen


Het patroontje zet ik hieronder. Ik heb geen idee hoe ik het op ware grootte zou moeten doorgeven maar volgens mij maakt het niet zoveel uit als je het uit de losse pols natekent en het zo groot of zo klein maakt als je wilt.

De werkwijze gaat als volgt

- Bepaal welke stof je gebruikt voor welk onderdeel
- Neem het patroondeel over op de averechtse kant van de gewenste stof. Dubbelgevouwen en de goede kant van de stof naar binnen
- Denk aan je naadtoeslag
- Naai de delen van de voorkant tot één geheel 
- Werk de pootjes af
- Stik deze mee als je de voor-en achterkant aan elkaar bevestigt
- Laat aan de zijkant een stukje open om te keren
- Geef knipjes, zeker in de rondingen
- Keer de knuffel binnenstebuiten
- Strijk om platte naden te verkrijgen
- Vul de knuffel op met Dacron (vulling te vinden in de meeste stoffenwinkels)
- Werk de armpjes af
- Naai deze met knoopjes op de juiste plaats
- Naai door het lijf door
- Naai knoopjes voor de ogen
- Knip een ovaal voor de neus en naai deze met een siersteek
- Knip de oren in vilt
- Naai deze oren vast


9 opmerkingen: