maandag 26 december 2011

foute kerstliefdes

Er zijn zo van die dingen waar de algemene publieke opinie ander ideeën op nahoudt dan ikzelf. En nu ik er over nadenk zijn er best een paar. Maar voorlopig ga ik er maar eentje bekennen (en neem ik het risico dat er ineens 20 volgers afhaken :-)).Het gaat hier over mijn voorliefde voor de film the sound of music. Ik denk dat ik de film al een stuk of 20 keer gezien heb in mijn leven en dat ik bijna alle liedjes van buiten ken maar toch moet ik elke keer weer een traantje wegpinken als de kapitein verliefd wordt op Maria. En met de kerstdagen gun ik mezelf een filmavondje met de familie Von Trapp, een warm dekentje en een lekker kopje thee. Zalig toch, alleen papavanvijf krijg ik niet warm voor mijn kerstliefde :-)

15 opmerkingen:

 1. Elk jaar?;) Hier is dat Love Actually...:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En gisteren was het weer van dat! Hier ook elk jaar, heerlijk toch. De man krijg ik wel zo ver, die kijkt mee, op voorwaarde dat ik mijn mond hou en niet uit volle borst alle liedjes meezing;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger hadden wij geen TV, want ik ben reformatorisch opgevoed. Af en toe als we op vakantie of bij een tante waren, mochten we wel kijken naar b.v. ter land,ter zee en in de lucht, super verantwoord natuurlijk :-))) en Heidi was voor mij toen ook te gek en ja ... toen kwam The sound of music en geloof me, als je nooit tv kijkt dan is dat natuurlijk geweldig. Vanaf die tijd heb ik 'm heeel veel gekeken :-) en nu vind ik het nog helemaal leuk.
  Gewoon genieten.

  Veel plezier vanaaf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke film! Ik heb hem nog eens voor m'n verjaardag gevraagd. Ik zal de dvd binnenkort ook weer tevoorschijn halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben der in geslaagd die film nog nooit te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb gisterenavond ook genoten ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb de film nog nooit gezien. Schande zeker?!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig! En ik geef toe dat ik ook zo'n all time favourite heb... bij mij is dat 'Singing in the Rain'

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben de muziek op cd, en de dvd staat ook in onze kast... en gisteren bij het zappen toch nog blijven hangen!! Je bent zeker niet alleen dus: me love The Sound of Music!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Afhaken?! Blij dat je je 'afwijking' deelt...maakt het makkelijker voor ons om dat ook te doen;-)
  Ik ben sinds mijn kindertijd verslingerd aan die film en de hele sfeer die ervan uitgaat! Geen Kerst zonder, zou ik zeggen! Dan voel ik me weer een klein meiske op de bank en droom ik weg naar de tijd dat mijn ouders me meenamen naar Salszbourgh om al die plaatsen te bezoeken!!!
  Mijn dochter is al even gek op die film ondertussen...
  ps: ook Mary Poppins, Annie en chitty chitty bang bang moet ik zien als ze op tv komen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben hem vergeten op te nemen, tot mijn grote spijt en de Gilbert zijn grote vreugde!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mijn lievelingsfilm , ik wou gisteren eens kijken maar de papa vergat hem op te nemen ( per ongeluk , express denk ik )
  Deze , Annie , ET en Mary Poppins maken mij enthousiast en de andere huisgenoten delen niet altijd in de vreugde ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijke film! Sowieso ben ik dol op "foute" films. Kerstfilms met sneeuw en kerstmannen, romantische comedies of een paar van die gouwe ouwe nóg maar eens een keer.

  Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen