donderdag 9 augustus 2012

Grenzen verleggen


Af en toe ben ik wel in voor een experimentje. Of misschien noem ik het beter 'grenzen verleggen'. Niet echt voor mij maar eerder voor mijn kinderen. Want ooit heeft men mij verteld dat je van grenzen verleggen groeit en kinderen moeten groeien, aja. Dus ge kunt niet beter hebben denk ik dan.

Maar dit ter zijde. Kato had ergens eens het kookboek 'de zilveren lepel' voor kinderen cadeau gekregen maar door tijdsgebrek was er daar nog niet zo veel uit gekookt geweest. Tot vandaag dus. Haar oog was gevallen op het receptje bananenroom. Wat een poepsimpel receptje is en waar ge geen oven of vuur voor nodig hebt. Mijn experiment was geboren. Ik daagde Kato, die 6 is en juist het eerste leerjaar gedaan heeft en dus kan lezen, uit om het recept volledig zelf te lezen en klaar te maken zonder hulp van mama. (Ik had gewoon de ingrediënten klaargezet). En meer nog om het haar zussen en broer uit te leggen zodanig dat zij het ook konden maken. En buiten een paar kleine akkefietjes is het gewoonweg gelukt.De mama fier, Kato fier, de rest van de companie mee fier. En stiekem ben ik al aan het hopen op al die 3gangenmenu's die nog zullen volgen :-)

3 kleine opmerkingskes voor de opmerkzame blogger :-).
-Ons Fee deed haar middagdut :-)
-De afwas was toch nog voor de mama. Dat was misschien nog net iets te hoog gegrepen :-)
-En voor ge mij van wansmaak beticht, de broek van Ella is geen miskoop ofzo maar gewoon één of andere piratenbroek dat ze uit de verkleedkoffer gevist had en die ze niet meer wou uitdoen.


 

12 opmerkingen:

 1. PROFICIAT !

  En en en? Was 't lekker?
  Misschien een handig receptje om in de kleuterklas te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt lekker, bananenroom. Volgende grens te verleggen: de afwas? Volgens mij is dat wel iets voor piraten... Ik was vandaag met 5 kinderen op stap en moest gelijk aan jou denken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geef je een medaille voor moed en zelfopoffering!
  Maar vrees dat ik het zelf niet zou zien zitten. Ik heb een tijdje geleden confituur gemaakt met Gloria (3) aan mijn zij en ik vond het vooral zenuwslopend! Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Respect ! Ik ben zo'n freak die dan schrik heeft dat heel haar keuken zal onderhangen (en mijn Dochters zijn al 8 en 10 ...). Ik ben een sissy, dat is nu wel duidelijk. Ik ga een voorbeeld aan u nemen en MIJN grenzen verleggen. Morgen ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het begin is gewoon moedig, het resultaat is schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap van je dochter, maar ook van jou ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei, oei oei, ik zou daar niet durven naar kijken, moesten mijn kinderen alleen iets maken, laat staan dat ik de kueuekn nadien nog in zou durven... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dapper... heel dapper... :) Maar zo zalig om naar te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb 3 dochters. Sam van 18 kookt bijna nooit, Eva van 17 doet niets liever dan koken en bakken. Toen ze klein waren en de potten hoorden rammelen, zaten ze alle 3 op de keukentafel om mee te helpen! Bij jou zijn er dat binnenkort dus 5. Maar niks heerlijker dan dat. Ik kook zelf niet echt graag, maar ik vind het heerlijk om samen met de dochters te koken. Fee, de jongste van bijna 14, kookt ook graag. Ze leert het op school en dan wil ze 't thuis alleen maken. Dat lukt haar heel goed, alleen lijkt het alsof de keuken ontploft is. Dus dat moet ze nog leren. Het is af en toe gewoon je ogen dicht doen, kalm blijven en denken aan het resultaat : je voeten onder tafel schuiven en 'hopelijk' genieten van al dat lekkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed van je!!
  Over een jaar of 3 wast ze ook af hoor :)
  Fay van 9 doet deze vakantie bijna niks anders dan bakken , alleen of met vriendinnetjes , zo leuk!!! En ze wassen het nu dus ook af!
  Goed geregeld dacht ik zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai, sterk voor een 6-jarige! En 'lol' van die piratenbroek :)

  BeantwoordenVerwijderen