donderdag 18 oktober 2012

Herkenbaar?

De winkelscène. Na 5 kinderen ben ik ondertussen al een pro om koppige kindjes onder mijn arm de winkel uit te dragen :-)

33 opmerkingen:

 1. Gelukkig niet herkenbaar, want geen kinderen :) Ik vind het wel heel knap dat je het aan durft om naar Ikea te gaan met 5 kinderen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ander 4 zitten op dat moment in de kinderopvang van de ikea. Dat is nu ook eens het enorme voordeel van ikea. Alleen spijtig dat het maar begint als je 3 bent :-)

   Verwijderen
 2. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nog nooit gehad heb met mijn kinderen. Bij mijn jongste (nu 9) komt die koppigheid nu pas haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent niet de enige (al zijn het er hier maar twee)!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n pro dat je zelf de kalmte bewaart om er een foto van te nemen, daar zou ik nooit aan denken! Echt hilarisch en ja, bijzonder herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. vreselijk! spijtig genoeg kan je dan niet meer genieten van je winkeluitstapje...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. http://www.goedgevoel.be/gg/nl/387/Mama-zijn/article/detail/1518761/2012/10/17/Ben-je-klaar-voor-het-moederschap-Doe-de-niet-zo-serieuze-test.dhtml

  verklaart alles!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel herkenbaar en zéker bij ikea. Gebruikelijke oorzaak: 'Nanne ook balletjes'.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Vietje: Goddelijke link! dat beschrijft het wel zo een beetje op lastige dagen!
  @ mama van 5: Wij hebben hier thuis zo een delhaize met een speeltoren/klimrek( zoals in mc donalds enzo). Mama doet zeer rustig haar boodschappenen denkt "oh zo zalig die speeltuin", betaalt en staat dan meer dan een halfuur te roepen aan dat speeldorp dat de zoon er uit moet komen... tot als het teveel wordt en er dan maar zelf inkruipt om de zoon te halen! Vanaf nu gaat onze broere mee in de winkel dan kan ik hem tenminste gewoon opheffen als hij een scene maakt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. herkenbaar dat het de Ikea is? zeker ;)

  Hier is zo iets tot nu toe nog niet voorgekomen, maar als, denk ik niet dat ik zo kalm zou zijn om ook nog een foto to maken (maar ja, ook nog niet die 5 kindjes ervaring he).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik zie vaak moeders met hysterische kinderen. Sommige schamen hun, en dan zeg ik steevast: ik heb ook kinderen, ik ken het...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mijn prépuberende dochter van 10 doet nog steeds zo.... Oké, eerlijk is eerlijk, ze gaat er niet bij op de grond liggen, maar op de grond stampen, pruilen en schreeuwen als ze iets niet krijgt telt ook, toch? Dat is ook de reden dat ik haar liever gewoon niet meeneem naar de winkel. En als ik er toch niet onderuit kan, doe ik op zulke momenten gewoon alsof ik haar niet ken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hier helpt haar even meetrekken aan haar been ook vrij goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha ik heb geen kindjes maar dit is wel herkenbaar! Aldus mijn moeder heb ik deze neiging ook eenmaal in een winkel gehad. Zo'n drift-aanval met stampen, schreeuwen en op de grond liggen enzo. Ik zeg expres 'eenmaal' want mijn moeder ging mij op een gegeven moment nadoen en dat vond ik zo idioot dat ik er per direct mee gestopt ben. (en het dus ook nooit meer gedaan heb haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog een kleine 2 jaar en jij loopt dus helemaal alleen op je gemak in Ikea.
  Zalige winkel toch????

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Héél herkenbaar. Ik kan ook heel goed doen alsof ik mijn jongste dochter niet ken op zo'n momenten. En ik hegb altijd compassie met de andere mama's die het voor hebben in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha ha! Neeeeeee, uiteraard helemáál niet herkenbaar!! ;-))))))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jaaaaa! Bij de zoon was het extra tof: die brulde dan ook de hele tijd: 'Auw, pijn!'. In het begin sta je daarnaast met een knalrood hoofd, maar na de derde keer moest ik al moeite doen om mijn lach in te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ach ja, wat moet ik hier nog aan toe voegen...? Ik gebruik de winkelkarretjes in de IKEA dan kan ik de krijsende dame gewoon verder duwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mijn dochter roept "help, help!" als je haar onder de arm mee naar buiten draagt... ook heel plezant!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel herkenbaar, nr 2 was twee keer zo driftig als nummer 1, als nr 3 dezelfde weg op gaat, dan gaan we binnenkort weer wat mogen meemaken ':-) Ach, ze kennen me ondertussen al in de plaatselijke Aldi. Der heeft er geregeld al ene van mij ' in de hoek' moeten staan. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gij durft dat tout court nog aan, naar ikea met de kids? Zelfs al zit vier vijfde in de opvang? Chapeau :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel herkenbaar! Sinds we in Amerika wonen, begon ik een beetje te vrezen dat mijn zoon het enige kind was die zich krijsend op de grond gooit in openbare plaatsen. Amerikaanse kindjes die doen dat dus niet, hé. Echt. Je ziet hier mama's met vier brave kindjes in een winkelwagentje op haar gemak de boodschappen doen. Gelukkig zijn er dan altijd bompa's die mij komen geruststellen: "Mijn zoon was ook een carrot top en die kon ook zo krijsen. Het gaat wel over. Dit is gewoon het temperament van roodharigen." Euh, jah. (Volgens mij is het een samenzwering van die Amerikaanse opa's, want mijn zoon is niet roodharig! Hij is gewoon blond.)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik herken de Ikea ;-) Tot hiertoe heb ik dat nog niet meegemaakt met onze kindjes maar ik heb er dan ook nog maar 2. Ik zou me zo schamen en niet eens weten wat ermee aan te vangen; misschien gewoon maar even laten doen? En een fotootje nemen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ze zijn wel wat gewend in Ikea. Dat van dat vijfde kind blijkt vooral uit het feit dat je er rustig een foto van hebt weten te maken :P

  BeantwoordenVerwijderen
 25. De Ikea, héééél herkenbaar.
  Een koppig kind op de grond? Iets minder, de mijne zijn alledrie grote fan van Ikea, misschien daarom :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oh herkenbaar. Wat baalde ik als dit gebeurde, maar bij een ander moet ik er toch stiekem om glimlachen.

  Groetjes,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat ben ik blij met zo'n blog stukje! Ik denk soms echt dat ik de enige met zo'n kind ben. Ik ben uberhaupt blij met je blog! Leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. haha hier heb ik toch wel moeten om lachen, vooral om alle reacties hier. :)

  BeantwoordenVerwijderen