maandag 28 juli 2014

Ich bin ein BerlinerEindelijk vakantie:-) en dit jaar hebben we geen buitenlandse avonturen gepland, zeker als je nog maar een paar weken in je nieuw huis woont voelt zelfs thuisblijven nog een beetje als vakantie aan. Maar om de volgende 3 full-time mamaweken goed in te zetten heb ik mezelf nog een een korte citytrip cadeau gedaan naar Berlijn. Just me, myself, my camera en mijne portefeuille :-). En geloof me daar kom je al heel ver mee in zo'n boeiende stad als Berlijn. Hieronder vind je mijn toppertjes terug.

1. Bikini hotel - Budapesterstrasse 40 (Charlottenburg)
Ongelooflijk hotel!! Als je één tip moet onthouden voor je volgende trip naar Berlijn, laat het dan dit hotel zijn. Niet het goedkoopste maar ik garandeer je dat je ongelooflijk geïnspireerd naar huis gaat. Cool concept, lekker eten, superview vanuit de kamers (je kijkt recht de Berlijnse zoo binnen), en geweldige lounge met een pop-upstore van de geweldige uitgever Gestalten!

2.Do you read me - Auguststrasse 77 ( Mitte)
Magazinewinkel waar ik als tijdschriftenfreak al mijn favoriete titels terugvind. Frankie, Milk, Oh comely, Kinfolk, you name it en het ligt in dit winkeltje. Het is dat ik nog andere hotspots op mijn lijstje had staan of ik was er de hele dag gebleven.

3.Kauf dich Glücklich - Oderbergerstrasse 44 (Prenzlauer berg)
Ideale stop voor een hongertje. Of je nu zin hebt in een ijsje, wafel of andere zoete zondes hier ben je op het juiste adres. En dan vooral om je in een leuk vintage zeteltje te vleien en mensen te kijken (een van mijn favoriete bezigheden, zeker in Berlijn waar er volgens mij meer inspirerende mensen rondlopen per vierkante kilometer dan op de twee weekends tomorrowland tesamen :-))

4.VEBorange - Oderbergestrasse 29 (Prenzlauer berg)
Een waar vintage walhalla. Vol met spullen waarvan je alleen maar kan dromen dat je ze zelf op de zolder van je oma van onder het stof haalt of in de kringloopwinkel scoort...helaas zijn de prijzen ook net iets hoger dan in die kringwinkel en zijn de bagagecriteria van de gemiddelde vliegtuigmaatschappij net niet soepel genoeg om je favoriete koopjes terug thuis te krijgen. Maar desalniettemin zeker een bezoekje waart

5.Kontinentalwaren - Husemannstrasse 4 (Prenzlauer berg)
Ik ben helemaal fan van het concept van dit winkeltje dat wordt uitgebaat door een supersympathieke eigenaar. Hij gaat op zoek naar unieke, kwalitatieve producten die in Europa geproduceerd worden. En dan net die andere dingen die je niet in elke designwinkel vindt. Hij heeft een heel mooie collectie van Riess, die ouderwetse email potten (en heb mij niet kunnen houden en er eentje gekocht, gelukkig ook thuis mee geraakt :-))

6.Voo Store - Oranienstrasse 24- (Kreuzberg)
Als grote fan van conceptstores kon deze niet in mijn lijstje van must-do's ontbreken. Alles wat hier te koop is, is met de grootste zorg uitgekozen en past perfect in het plaatje. Een winkel waar mijn hart sneller gaat slaan, en dan niet alleen als ik afreken :-) en als je je afvraagt waarom ik zo zorgelijk kijk op de foto als ik de sjaal pas is het enkel omdat ik de zware beslissing aan het nemen was hoe graag ik ze wel wou :-) en voor de nieuwsgierigen onder jullie...ze hangt in mijn kast voor volgende winter:-) :-)

7. Prinzessinnengarten - Prinzenstrasse 35 (Kreuzberg)
Aan urban gardening geen gebrek in Berlijn. Overal zie je dat mensen aan guerilla gardening doen. Heerlijk ongedwongen en ecologisch verantwoord, stukjes oases in een drukke stad. In Prinzessinnengarten gaan ze nog een stukje verder en is komt er zelfs een heus café met gezellig terras aan te pas. Ideaal om verkoeling te zoeken bij warm weer. En met een stadstuin die we nog moeten aanleggen hebben we weer veel ideetjes opgedaan.

8. Photoautomat - verschillende adresjes over heel Berlijn (zie link)
Volgens mij een klassieker als je de Duitse hoofdstad bezoekt. En als je denkt dat we dit in elk station in België ook hebben - think again...dit zijn de enige echte kruip-met-zoveel-mogelijk-mensen-op-de-foto-kotjes. Voor 2 euro krijg je dan van die coole retro zwart-wit paspoortfotootjes. En één tip: als de stadsambtenaar je foto zou aanvaarden voor je pas ben je fout bezig :-)

Conclusie van dit hele blogbericht: Je komt altijd tijd en centen tekort in Berlijn, in ruil daarentegen krijg je bakken energie en inspiratie terug. En stel je automatisch de vraag...wanneer kom ik terug :-) (en dan volgende keer met de auto :-) :-) :-))

8 opmerkingen:

 1. Cool! Ik ben zelf nog een leuke stad aan het zoeken voor een citytrips met het lief. Hoe lang ben je gebleven? Kwestie dat we je adresjes allemaal eer kunnen aandoen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een droom, Berlijn, maar ook dat idee van eens alleen op stap te gaan :) Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je weet toch dat je in de titel hebt gezegd dat je een Berlijnse bol bent! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij bent ook op de foto gezet ;-)
  http://www.wtf.nl/grenzeloos/22387/iedereen-ziet-je-poepen-in-berlijn.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super al je tips, ik plan mijn eerst bezoekje naar Berlijn in september dus ga ze zeker gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me heel leuk om een keer een bezoekje te brengen aan Berlijn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Merci voor de tips! Berlijn komt bij op mijn lijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. super dat ik net nu deze post in je archief tegenkom, ik sta op het punt om mijn weekendje Berlijn te boeken en geloof het of niet, ik was al gevallen voor dat 25hours Bikini hotel :) bedankt voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen