zondag 17 augustus 2014

Wie heeft er honger?Ondanks dat ik graag een stukje vlees lust ben ik toch verzot op vegetarische gerechtjes. En aangezien ik de kok in huis ben moet mijn hele gezin mee op ontdekkingstocht tussen de seitan en de tofu, de halloumi en de linzen. Tot groot jolijt van de kids :-)

Hierbij het gerechtje (een persoonlijke versie van de Quinoa, linzensalade uit Wat Katie eet)

200 gr linzen
100 gr quinoa
15-tal groene asperges
1stuk fetakaas in stukjes gesneden
Bakje kersttomaatjes, in twee gesneden
3 lente-uitjes
1 groene chilipeper
Munt
Olijfolie
Dragonazijn
Zeezout en zwarte peper
Sap en geraspte schil van 2 limoenen

1. Maak de quinoa en linzen klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Kook de asperges beetgaar
3. Snij alle overige ingrediënten fijn
4. Kruid de linzen goed met de limoenen, azijn, olijfolie, peper en zout
5. Meng alle ingredienten tesamen
6. Dien op met knapperig zuurdesembrood

Nu denken jullie allemaal: amaai die mamavanvijf geraakt daar mee weg, met al haar experimentele vegetarische gerechtjes. Haar kids eten dat zonder verpinken op en geven dan hun mama op de koop toe uitgebreide complimenten met haar kookkunsten terwijl ze mooi aan tafel blijven zitten... Dream on...de foto's hieronder geven je een kijkje op de realiteit, tot groot jolijt van mamavanvijf (ahum)
Gelukkig dat ne mens nog kan dreigen met dessertjes :-) Als ge niet proeft...:-):-)
En ondanks dat die truc zo oud als de straat is en pedagogisch verguisd is geweest...het blijft werken :-):-)

8 opmerkingen:

 1. Ah oef, dat ge zo n schoon kinderen hebt, dat kan ik verdragen, maar dat die van die kom zouden smullen. Dat zou erover gaan. Het zijn dus vijf normale kinderen, oef

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er ontzettend lekker uit - en doet me eraan denken dat Wat Katie eet nog steeds hoog op mijn verlanglijstje staat! Onze Lukas zou hierbij zo'n snoet als de jouwe trekken... dat wel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach vrouw, ik kan me daar zo druk in maken. Ik eet dat graag, dat wat jij maakt, maar niemand anders in mijn gezin. En die zagen en ik maak twee potjes klaar. Zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg er ook geen couscous in :-( en wissel hier af met gewone kost (kip en zalm)met vegetarische prut zoals een curryschotel.
  De ene keer gaat het er al beter in dan de andere keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben ook verzot op dit soort maaltijden, en hier thuis iedereen gelukkig ook. Op dat vlak heb ik de makkelijkste kinders ter wereld, ze eten werkelijk alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier werden de jongens veel te veel verwend met "kindjeseten" waardoor er naast een vegetarische schotel (die paar keer dat het gebeurt) zowat altijd voor een alternatief gezorgd wordt ... Maar geleidelijk aan beginnen ze meer en meer groenten te eten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. och zeg, ik eet dat ook graag, DE Vent moet dat mee-eten van mij, Nena zou dat ook nog allemaal binnen spelen maar Mila, die raakt dat ook zowat niet aan. Dus ik kook ook iets apart voor de kindjes omdat ze anders geen groenten binnen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen