zondag 29 maart 2015

BananenbroodNog geen twee weken geleden was ik ervan overtuigd dat een cake zonder suiker zoiets was als een boterham zonder beleg, de essentie ontbrak met ander woorden. Het was een soort van troostprijs voor mensen die de suiker verbannen hadden uit hun leven, beetje zielige ik-wil-wel-maar-ik-kan-niet kost. Want ook al ben ik bezig met mijn dagelijkse inname van koolhydraten drastisch te verminderen ,de moment dat ik mij zou laten verleiden tot het eten van een cake, dan liefst wel the real stuff, met echte boter, bloem en suiker. Tot twee weken geleden dus toen ik op het vrijgezellefeestje van mijn zus deze cake zonder suiker proefde en helemaal om was. Dit was helemaal geen flauw afkooksel van de echte variant. In de verste verte zelfs niet, dit was een overheerlijke gezonde variant waar zelfs suikerverslaafden hun vingers zouden van aflikken.
Ik kreeg het recept van mijn nicht die het op haar beurt haalde van de blog http://klaraskitchenblog.com

Hieronder het recept:

Ingrediënten:
100 Gr speltmeel
50 Gr amandelpoeder
3 rijpe bananen (ideaal als je al wat bruine bananen in huis hebt die je anders niet meer zou eten)
8 tal gedroogde dadels (zonder pit)
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel bicarbonaat
Halve theelepel kaneel
3 eetlepels sojayoghurt natuur
Snuifje zout
3 eieren
handvol pecannoten

Bereiding:
Mix alle ingrediënten behalve de pecannoten, de bananen en de dadels kort in de blender. De banaan prakken en erbij doen en mengen (zodat de banaan niet echt gemixt is en je dus nog wat textuur hebt). En de kleine stukjes dadels en de pecannoten toevoegen.

Afbakken in een op 180graden voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.

Smakelijk!

13 opmerkingen:

 1. Was het ook een succes bij de kids? Ik bakte ooit eens bananenpannekoeken met havermout en mocht alles alleen opeten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er waren 3 dikke fans en 2 in mindere mate. Maar daar heb ik mij al over gezet dat er niet veel gezonde recepten zijn waar iedereen in huis hier zot van is

   Verwijderen
 2. Oh, dat ga ik zeker eens proberen. De wederhelft krijg ik vast niet om, maar de kinderen vast wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit recept speel ik door aan mijn man, hij is de kok in huis en zal hier zeker voor te vinden zijn. Weer hele leuke foto's trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit recept speel ik door aan mijn man, hij is de kok in huis en zal hier zeker voor te vinden zijn. Weer hele leuke foto's trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk, dat zou ik nu eens nooit kunnen, zie, aan het bakken slaan (wat ik trouwens gewoon niet kan) met 2 kids en dan nog eens foto's nemen tussendoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk idee, met die dadels. En wat een GEWELDIG t-shirt, met dat kattensnoetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh man dat ziet er lekker uit. Dat speltmeel kan je dat gewoon in de supermarkt kopen? Ik pin deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat maak je toch altijd mooie foto's...! En het ziet er een lekker recept uit, ga ik zeker eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De meeste suikervrije cakes zijn ook flauwe afkooksels van de échte, dus deze suikerloze jongedame test met plezier jouw recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh ik vind die kast op de achtergrond echt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen