zondag 8 maart 2015

VitaminebomSamen met de eerste zonnestralen krijg ik elke keer weer een soort detoxdrang. Om één of andere reden wil ik dan de winter uit mijn lijf spoelen en begin ik vol goede moed aan een serie van sapjes en slaatjes. Dit eerste lenteweekend was dan ook het uitgelezen moment om onze juicer terug van stal te halen en samen met de kinderen een gezonde smoothie te brouwen. Het recept kwam uit het boek Easy peasy een aanrader als je inspiratie zoekt om je kinderen gezonde kost voor te schotelen. En aangezien een extra portie fruit en groeten er altijd ingaan kozen wij voor het drakendrankje. Al is het wel een vrije interpretatie met de ingrediënten die ik in huis had. En dat is nu net het leuke aan smoothies, het maakt niet zoveel uit wat je mixt want zo goed als alle combinaties zijn lekker.

Voor 4 glazen
- 2 handen vol spinazie,
- 4 appels
- 3 bananen
- 1 advocado
- 1/2 komkommer
- 4 kiwi's

Doe als eerste de appel in de juicer en doe erbovenop de blaadjes spinazie die je goed aanduwt met een ander stukje appel.
Pers de komkommer door de juicer
Vang het sap op in een blender en voeg er de kiwi, advocado en banaan aan toe en mixt alles fijn.

Aangezien ik te weinig appels had om voldoende sap voor iedereen te kunnen persen, hebben we nog een roze smoothie gemaakt met een zak bevroren rood fruit gemixt in de blender met amandelmelk.
Al moet ik eerlijk bekennen dat de groene smoothie veruit de populairste was.

8 opmerkingen:

 1. Hier staat het ook weer sinds twee weken op de kast. Detox met selder, granny Smith, citroen en spirulinna-poeder. Je voelt het wonderen doen. Happy shake of groene sapjes, just bring it on.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het mogelijk dat ik je vandaag gespot heb in de kruitfabriek?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. die verbeten lipjes, wat een concentratie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker, ik begin er deze week ook eens terug aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik krijg dat nooit binnen, zo'n sapjes :D Al ben ik wel zot van advocado. Smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen