maandag 28 mei 2018

De brooddozen struggle


 
The struggle is real, dat moet ik geen enkel andere moeder of vader uitleggen :-D. En we zijn dan wel begonnen aan de laatste rechte lijn richting grote vakantie, toch moeten ook die laatste weekjes die broodozen gevuld geraken. 
Wij zijn ondertussen zover dat ze zelf hun brooddozen kunnen maken, al blijft het een les in geduldigheid :-) Want ja, als je ze zelf maakt dan gaat het 10x rapper. Maar ik ben nogal een fan van kinderen zelf hun handen uit hun mouwen te laten steken en zelf je eigen brooddoos maken hoort daar wat mij betreft helemaal in thuis. Ik leg al het fruit, brood, restjes sla en beleg op tafel en ze nemen waar ze zin in hebben. En ik ben ook weer elke keer verbaasd dat het al bij al vrij goed afloopt en iedereen een gevulde brooddoos mee naar school neemt. Ze leegeten blijft altijd weer een andere paar mouwen :-)
Wij zijn sinds kort helemaal fan van de ecologische brooddozen van Eco Lunchbox. We zijn afgestapt van de plastieken varianten die amper een schooljaar overleefden, je wil niet weten hoeveel wij er al versleten hebben en gingen nu voor brooddozen gemaakt van roestvrij staal. Overleven alles hoop ik. En nu maar hopen dat ze niet verloren gaan :-D

2 opmerkingen:

  1. Geweldig die zelfstandige kinderen van jullie. Hier voorlopig toch nog papa die brooddozen vult. De eco lunchbox staat op ons verlanglijstje. Nu nog goeie drinkbussen vinden 😊.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zie ik daar nu ook al een gebroken arm?

    BeantwoordenVerwijderen