dinsdag 1 mei 2018

Over tieners en rommelkamers
Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nooit een rommelige kamer heb gehad als kind. Maar in mijn herinneringen was dit nooit zo erg als hetgeen ik soms aantref in de kamers van mijn kinders. Echt, ik zag door de bomen het bos niet meer zo erg was het. Maar die tienerdochters van mij bleken er weinig last van te hebben. Tot de maat vol was en ik via instagram mijn ergernis uitschreeuwde en zo in contact kwam met een heuse opruimcoach, Sarah van organiseer en heers. Toen ik wat tips vroeg stelde ze voor om mijn kinderen eens een dagje te komen leren opuimen. Je kan je voorstellen hoe dat als muziek in mijn oren klonk. Want vreemde ogen dwingen zoveel meer dan die van mij natuurlijk.

En of het succes had! De kinderen leerden dat ze niet moesten kijken naar wat ze wouden weggooien maar naar wat ze wouden bijhouden. En met een vuilniszak en een bak voor de kringloop zat het tempo er goed in. Door de aanmoeding en coaching van Sarah gooiden de kinderen veel meer weg dan wanneer ze het zelf zouden moeten doen en werd er gezorgd voor een heuse structuur. Een bak voor schoolgerief, een bak voor knutselspullen,... met als resultaat na 6 uur werken een propere kamer en een auto volgeladen voor het containerpark.

Maar ook ik leerde bij! Zoals het feit dat je moet zorgen voor een goed 'out' systeem. Wat zoveel wil zeggen als een duidelijke bak/kast waar je alles bewaart wat naar de kringwinkel moet of wat naar het containerpark moet. Zodanig dat je de spullen die je storen onmiddellijk op de juist plek kan leggen en dan 1x per maand kan wegdoen naar het containerpark. Handig!

Ook zin om je huis onder handen te laten nemen? Check dan zeker Sarah haar site. Wij waren alvast zeer tevreden :-). Maar er is nog werk...nog een paar kamers te gaan. Sarah? :-) 

2 opmerkingen:

  1. Holy macaroni!
    Ik doe een hartverzakking van uw eerste foto!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow. Ik word al zenuwachtig bij het zien van die eerste foto's.

    BeantwoordenVerwijderen