zaterdag 14 juli 2018

Onze zes tips voor een avontuurlijk weekje in de Ardeche
Zoals ik in mijn vorige post reeds vertelde was ons weekje in de Ardèche een heel pak avontuurlijker dan ons weekje in de Provence. Maar dat we er evenveel van hebben genoten staat buiten kijf! Hieronder alvast onze highlights maar is maar een tipje van de sluier als ik alle tips zag die ik binnenkreeg via Instagram :-)

1. Canyoning 

Is een zeer populaire activiteit in de regio. Er zijn tientallen aanbieders en meestal hoef je maar een paar dagen op voorhand te reserveren. Je moet wel bereid zijn om vroeg op te staan want om 8u30 moet je op het appèl staan en staat er nog een dik half uur klimmen op het programma. Daarna ben je bezig met twee uur en half lang de rivier naar beneneden te springen, te glijden, te zwemmen en te waden terwijl je geniet van de prachtige natuur van de Ardèche. Het leuke is dat ze deze actvitieit al aanbieden voor kinderen vanaf 6 jaar. Wij deden deze activiteit met Gecco adventure en betaalden 35 euro per persoon maar zoals ik zei er zijn heel veel aanbieders.

2. Kayakken

Met de fantastische pont d'Arc en de rivier de Ardèche kan je natuurlijk niet om het kayakken heen. Al was het nog even lobbyen of het wel ging lukken aangezien je maar max 2 kinderen per volwassenen mee in je boot mocht nemen. Maar na wat heen en weer getelefoneer en een verkorte route lukte het en konden we vertrekken voor een mooie tocht op de Ardèche. We hadden wel een vrij rustige rivier aangezien het water laag stond. Tijdens je tocht kan je aanmeren op strandjes naast de rivier en je picknick opeten die je mee kan nemen in een waterdichte emmer. En voor de nieuwsgierigen er staat een filmpje van de glijbanen waar je met je kayak vanaf kon glijden op mijn instagram bij highlights Ardèche.

3. Labaume

De Ardèche dat zijn rotsen, en vooral springen van de rotsen. Als je de plaatselijke jeugd ziet springen hou je je hart vast maar je gaat er vanuit dat ze wel weten wat ze doen. Maar kijk naarmate de dagen verstreken durfden we het ook aan om eens in het water te springen, nadat ik mij er van vergewist had dat alles veilig was. De eerste stapjes van het rotsspringen deden we op in Labaume. Een prachtig authentiek dorpje, compleet met draaimolen en oude mannen op het dorpsplein. Zeker de moeite waard om je een namiddagje aan het water te installeren.

4. De marktjes

Elke dag is er wel een marktje in de regio. Wij gingen voor de markt in Rosière en kwamen met gevulde buiken en zakken vol zongerijpte tomaten, verse kazen, heerlijke charcuterie, ambachtelijke broden en een berg olijven terug op de camping. Heerlijk eenvoudig maar oh zooo geweldig voor een instant 'slow living and vacation mood'. 

5. De Krokodillen boerderij

Ooit al 350 krokodillen bij elkaar gezien? Mijn maximum was 2 ofzo, in de zoo of laatst nog in de Beekse Bergen. Maar 350? Neen, daarvoor dacht ik dat je naar Australië moest ofzo. Maar kijk als verrassing ontdekten we la ferme aux crocodiles in Pierrelatte, op een klein uurtje rijden van onze camping. En we hadden zelf nog meer geluk want krokodillen krijgen maar 1 tot 2x per week eten en dat viel nu net op de dag en het uur dat wij er waren. Best impressionant als ze 150 kg kippen te zien verorberd worden door die meute krokodillen.

6. Een ezeltochtje

Toen de kinderen kleiner waren was ik altijd al eens van plan om op vakantie te gaan met een ezeltje. Leek mij super fijn en romantisch dus toen ik zag dat je hier in de Ardèche voor een dagje een ezel kon huren was ik helemaal om. 10 kilometer stappen, dat leek mij een eitje. Maar amaai, we hebben ons peren gezien :-). Het spreekwoord, zo koppig als een ezel bestaat niet voor niets :-). We deden er (inclusief de picknick) 5,5 uur over. Maar het was natuurlijk wel een rotsig parcour dat we moesten afleggen. Na 10 kilometer was ik blij dat ons ezeltje terug naar haar stal mocht en dat ik maar 5 kinders moest managen :-). Al moet ik wel toegeven dat met een ezel wandelen wel ongelooflijk mooie romantische plaatjes geeft. Dus als je in de buurt bent niet twijfelen!


Wij verbleven tijdens ons vakantie in de Ardèche in een stacaravan van Eurocamp. Hier in deze blogpost vind je alle info terug. 
1 opmerking:

  1. Ziet er zalig uit jullie weken vakantie! Mooie foto's ook alweer :-)

    https://debendevan6.wordpress.com/

    BeantwoordenVerwijderen