vrijdag 17 augustus 2018

Ontdek Bretagne met de mobilhome!
Met 

Met stip op één op mijn bucketlist, een roadtrip met de camper langs de westkust van Amerika. De States zaten er dit jaar nog niet direct in maar we hadden een waardig alternatief! Met de camper langs de westkust van Frankrijk cruisen. En neen, we hadden totaal geen ervaring met campers, totale leken waren maar we zijn toch maar mooi geslaagd in ons camperexperiment. Met vijf kinders in ons kielzog!

Hieronder alvast onze vijf lessen die we leerden als je op campertrip vertrekt

-       Neem fietsen mee als je niet direct nadat je geïnstalleerd bent weer heel je hebben en houden wil meesleuren naar de bakker wat verder in het dorp.
-       Frankrijk is een ideaal testland om met de camper te reizen. Er zijn heel wat voorzieningen en staanplaatsen. Campertoerisme is er heel erg ingeburgerd wat helpt als je zelf nog alles moet uitzoeken.
-       Download de apps park4night en campernight die je helpen een slaapplaats te zoeken als je op de wilde boef rondrijdt zoals wij dat deden. Regel is dat de recepties van de meeste campings sluiten om 19u dus als je dan nog niets gevonden hebt dan zijn het enkel staanplaatsen die overblijven of dan kom je zoals wij voorhadden op een carwashparking terecht J
-       Als je op een camping verblijft is het slimmer om je daar in de accommodatie te gaan douchen ipv in de camper. Zeker als je met 7 bent en de boiler niet helemaal kan volgen als iedereen warm water wilt J
-       Leeg als je toekomt op de camping onmiddellijk al je vuil water en vul ook direct je waterreservoir bij voor je je installeert op je campingplaats, dan moet je je daarna niet meer verplaatsen.

Wij ontdekten Bretagne met de camper en deze kustregio is ongelooflijk de moeite om al cruisend te ontdekken! Ik kreeg heel vaak de vraag in mijn stories om onze route te delen en ik probeer zo goed en zo kwaad als mogelijk hieronder even ons reisplan op te lijsten.


      DAG 1
      
Gereden tot Le Havre, daar ’s avonds aangekomen en geslapen op campingplaats Le Havre – 6 euro

DAG 2

1.     Le Havre

Met stip op één, het zwembad Les Bains des Dockx. Voor een luttele 19 euro konden wij met ons zevenen genieten van dit architecturaal hoogstandje. Zeker en vast de moeite!! Daarnaast heb je ook de route #500anslehavre waar je langs tal van kust exposities wordt geleid doorheen de stad. Ook de binnenkant van de kerktoren Saint Joseph vonden wij de moeite!

Doorgereden naar campingplaats in Dinan – Gratis overnachting


DAG 3

2.     Fort La Latte

Ondanks dit kasteel in privéhanden is kan je het fort bezoeken en genieten van het prachtige zicht helemaal vanboven in de toren. Ideaal decor voor ridderverhalen. Zelfs de ophaalbrug is nog helemaal intact.

3.     Zwemmen in een zeezwembad in Binic

Hier in Bretagne is het geen uitzondering. Een zwembad in de zee die als het hoogtij is gevuld wordt door zeewater waardoor je een soort infinitypool concept krijgt. Het water is wel niet verwarmd en het is dus zeewater, geen zwembadwater. Dus er kan wel een verdwaalde vis of krab inzitten.

4.     Abbaye de Beauport

Een abdijruïne waar de natuur vrij spel heeft gekregen en waar je prachtige foto’s kan maken.

Doorgereden naar camping Panorama du Rohou in Ploubazlanec – 30 euro

DAG 4

5.     La maison entre deux rochers – Plougrescant

Wat een pareltje! Als je al een house bucketlist hebt dan staat dit met stip op één. Een bewoond! huisje ingeklemd tussen twee machtige rotsen in een prachtig natuurgebied! Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Doorgereden naar camping De la grève Blanche – Trolouch Saint Michel – 50 euro
En daar nog lekker liggen chillen op het strand vlak aan de camping

DAG 5

6.     Phare de l’le Vierge

Bezoekje gebracht met de boot aan de hoogste vuurtoren van Bretagne. Je kan helemaal naar boven klimmen en genieten van de prachtige trappenhal in de vuurtoren. Wij hadden jammer genoeg een mistige dag uitgekozen dus konden niet helemaal genieten van het uitzicht maar naar het schijnt ook heel erg de moeite!

Doorgereden richting zon naar camping De La Plage de Trez Rouz – 50 euro
Waar we genoten hebben van een heeeeerlijke zonsondergang op het strand vlakbij de camping.

DAG 6

7.     Wandeling naar het uitkijkpunt Pen Hir

Via de app Wikiloc waar je wereldwijd de leukste wandelingen mee kunt downloaden wandelden wij een 10 tal kilometer op de kliffen en stranden van Camaret-sur-mèr. Met prachtige picknickplaatsjesn, duizelingwekkende vergezichten en kleuren als beloning!

Doorgereden naar Quiberon naar camping Beau Séjour – 50 euro

DAG 7

8.     Carnac

Bezoek aan de historische site van Carnac. Aangezien er alleen maar Franstalige gidstoers waren en we niet alleen op de site mochten deden wij een wandeling rond de menhirvelden wat al indrukwekkend genoeg was.

Daarna terug richting het noorden gereden waar we nog een tussenstop maakten in Berck-sur-mèr en geen plaats vonden op de officiële camperparkings en dus op een carwashparking terecht kwamen - Gratis 

DAG 8

9. Cap Griz-nez

We ontbeten nog op de kliffen van de Cap Griz-nez en genoten van het schitterende uitzicht op de witte krijtrotsen van Dover vooraleer we met spijt in het hart onze camper, ons huisje op wielen terug moesten afgeven.

Mijn voorgevoel zat in ieder geval juist. Ik ben helemaal verkocht voor campervakanties. Die vrijheid, dat contact met de natuur, je huis op wielen…misschien word ik ooit nog eigenaar van een mobilhome en trek ik heel Europa door. Maar voorlopig blijft het bij huren. Ik ontdekte dat er zelf heuse beurzen worden georganiseerd voor motorhomes en campervakanties, de volgende is van 11 tot 15 obtober. Misschien daar eerst een beetje inspiratie opdoen J

Ps: Via mijn gehighlighte IG stories kan je nog meer foto’s van onze vakantie bekijken.3 opmerkingen:

 1. Dankjewel!
  Wij gaan dit weekend de eerste keer met de mobilhome (onze spiksplinternieuwe tweedehandse) naar Blankenberge voor 2 nachtjes om te 'oefenen'. We weten daar alles zijn en de schoonouders zitten er ook op camping zodat we ook bij hen terecht kunnen als we iets zouden vergeten zijn ofzo.

  #merriejane79

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij deden Amerika's westkust met tent en auto, dat was ook zalig! Kamperen is in de States eerder iets voor natuurliefhebbers dan voor mensen-met-beperkt-reisbudget en dus zijn de campings daar ook prachtig. En iets minder prijzig dan twee weken huur van zo'n maxiding ;-) Maar groot gelijk dat het op jullie bucketlist staat, om te wandelen zijn de nationale parken echt prachtig en vaak zo uitdagend dat er weinig kindergezeur is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij reizen al jaren met de mobilhome en 3 kinderen en zouden niets anders meer willen. Denemarken is zeker een aanrader, met vaak volledig uitgeruste keukens op de campings (ons verslagje van 2015 staat nog op de blog). Dit jaar deden we La Manche - Normandië. Zuidoost-Engeland en Oost-Europa staan ook hoog op ons lijstje :-)

  BeantwoordenVerwijderen