maandag 22 oktober 2018

Op foodtour in Amsterdam

Het was alweer even geleden dat ik nog in Amsterdam was geweest, ik denk dat ik zwanger was van Lola en in mijn herinnering sloot alles zaterdag om 17u en was zondag alles dicht. Het was ook nog de tijd dat ik dacht dat ik kon naaien en het ene stoffenwinkeltje na het andere bezocht en eten mij als zwangere maar matig interesseerde. Foto's zijn er ook amper van dat tripje...laat staan dat ik al een smartphone had. Echt 2006...it was a different area. Hoe anders kan het 12 jaar later zijn :-)

Zoals jullie in de vorige post al zagen ben ik ambassadeur voor Soubry dit jaar. En zij nodigden  mij uit om te ontdekken wat Amsterdam allemaal te bieden heeft op foodgebied. En zijt maar zeker dat het inspirerend was.  Smartphone in de aanslag, google maps open met alle hippe plekjes, starten met een lege maag om alles te kunnen proeven en helemaal klaar om mij onder te  dompelen in de laatste nieuwe foodtrends. Bedoeling is dat ik met alle inspiratie die ik opdeed een creatief pastagerechtje maak voor mijn gezin. Hebben jullie dus nog tegoed! Misschien moet ik wel eens aan de slag met matcha spaghetti :-D.

Er zijn trouwens  mensen die massa's geld betalen om zo een 'inspirational' foodtour te boeken. Maar ik deel hieronder zomaar voor niets the places to be! Jullie kunnen gewoon via het kaartje alle adresjes downloaden.

Via deze link vind je een kaart met de adresjes terug en via de doorlink naar Google kan je direct zien of het een plekje is dat je op je lijst wilt zetten. Hieronder alvast een kleine bloemlezing. (op het kaartje staat meer!)


Yerba

De revelatie van deze foodtrip! Als je zin hebt in sterrenkeuken en culinaire orgasmes voor een scherpe prijs! 

Foodhallen

De eerste indoor foodmarkt in Nederland en still going strong. Een broeilab van diverse eetculturen. Ideaal voor een snelle hap.

Lot Sixty One

DE koffie van Amsterdam. Elke hippe koffie bar serveert deze koffiebonen.

Poke Perfect

Poke is de hype van het moment. Deze healthy Hawaiiaanse dish veroverde de wereld via smakelijke plaatjes op Instagram maar nu ook in de lage landen te koop.

Health Food Wall

Gezonde meeneem fastfood, klinkt als vloeken in de kerk maar dit concept bewijst dat het kan. vegetarisch, veganistisch, glutenfree, noem het op en vooral ook lekker :-)

Ludo & Hedo

Ludo & Hedo zijn experimentele ijsjesmakers. Laat je verrassen door hun interessante smaken. altijd vers en volgens het seizoen

MOOK Pancakes

Ok, pancakes konden niet mankeren op de lijst. Zeker niet als je in Nederland bent. Hier vind je ook de gezonde, volkoren variant op de kaart.

Van Wonderen Stroopwafels

Het moeten niet altijd die van de Hema zijn :-). Hier maken ze van simpele stroopwafels ware kunstwerkjes.


Tony’s Chocolonely super store

Voor diegene die nog niet voldoende suiker naar binnen hebben gespeeld is een bezoekje aan Tony' super store een aanrader! Je kan er zoveel chocolade proeven als je maar wilt. Alle smaken door elkaar :-)

Peejays Doughnuts

Misschien is de donut hype al over zijn hoogtepunt heen. Maar als je kinderen in je kielzog hebt is een stopje in deze winkel zeker het overwegen waard . Ik heb namelijk kinderen die een moord zouden plegen voor een donut :-)

Vegan Junkfood bar

Plantaardig eten is de toekomst maar junk food op tijd en stond is ook wel fijn. En aangezien groenten nooit slecht voor je kunnen zijn..:)

The Avocado Show

De wachtrijen moet je er even bijnemen. Met een instagramaccount van meer dan 100K volgers snap je waar als hun fans vandaan komen. Helemaal van van hun avocado burgers waar de broodjes vervangen zijn door 2 helften avocado's :-)

Matcha Bar

De kans dat het eten dat je op je bord gaat zien er groen gaat uitzien is 100%. Van softijs, wafels, thee, koffie, tiramisu, eclairs....you name it en er bestaat een matcha versie van :-). En neem het van mij aan zo'n groen softijsje is mega instagrammable :-)

Dank je wel Soubry voor deze geweldige trip! Mijn hersens zijn al volop aan het kraken om een pasta gerechtje te maken met alle input die ik opdeed in Amsterdam. Al blijft de grootste uitdaging om een kindvriendelijke variant te maken :-)

1 opmerking: