vrijdag 7 december 2018

Laatste jaar met een believertje


Het zal het laatste jaartje zijn dat ons Fee nog in de sint gelooft en daarna is er weer een periode afgesloten. Werd er bijna nostalgisch van toen ik door de historiek van mijn blog ging scrollen en alle sinterklaaspost de revue liet passeren :-). Zeg nu zelf, hoe klein waren ze hier nog? Vraag is: geven jullie nog sinterklaas als je kinderen er niet meer in geloven?

Dit jaar was het gelukkig nog niet aan de orde en bracht de sint een hele hoop gezelschapspelletjes dankzij bol.com: Monopoly, Stratego, Pie faces, Qwixx en 30 seconden. Daarnaast ook Lego stenen, een Nintendo switch zodat de kinderen nu met meer dan twee samen kunnen gamen, pokemon en Mario Party game een Vtech camera, plakboeken, roze meisjes glitterdingen :-) en het dartsbord van Ikea dat megapopulair was. Eigenlijk bijna allemaal cadeautjes om samen mee te spelen als ik het zo bekijk, of ruzie te maken, dat zal waarschijnlijk vaker gebeuren :-D

9 opmerkingen:

 1. Ja, maar ook al wonen al meer dan 12 jaar in België we vieren het op de nederlandse manier. Afgelopen weekend waren we met 16 personen varierend in leeftijd van 1 tot 92.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier 2 pubers in huis en ja ik laat de Sint nog altijd wat langs brengen ;-) Gewoon iets wat ze op dat moment kunnen gebruiken maar zeker geen dure dingen.Bvb markeerstiften,deo of ook al eens theelichtjes voor de dochter die ze dan meeneemt naar haar kot!Bij mijn mama mogen we deze avond langs gaan om te eten maar ook om er onze kleine cadeautjes in ontvangst te nemen.De volwassenen krijgen er bvb een fles wijn,een kleine krans,leuke panty's.Voor de pubers zijn de filmtickets altijd een goed idee.Gewoon voor de gezelligheid blijven wij dit doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wij geven nog steeds Sint en dan vooral chocolade, speculaas... Ik denk dat het ook een beetje afhangt of je Kerstcadeaus geeft . Dit hebben we nooit gedaan wel met de nieuwjaarsbrieven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een vriendin van me vertelde dat ze net als haar mama kindjes sint gaat blijven geven zolang ze thuis wonen ALS ze een brief schrijven en hun schoentje zetten .
  Lijkt me leuk, maar ik geef graag kadootjes haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier zou het ook het laatste jaar met een believer worden maar er werd ondertussen voor aflossing gezorgd...
  Ik zou het jammer vinden voor de jongste mocht die niet net zo lang van de mooiste ochtend van het jaar mogen genieten als de anderen.
  Volgend jaar zal de oudste (dan 12 jaar/1ste secundair) een centje in haar schoen vinden. De dan 8-jarige zullen we kunnen uitleggen waarom en de jongste zal dan net 1 zijn en het allemaal best vinden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Onze kinderen van 21, 18 en 14 krijgen nog steeds sinterklaas en vinden dit heel fijn en spannend�� De sint brengt vooral sintsnoep en een aantal functionele hebbedingen. Gewoon voor de gezelligheid en die nostalgie uit de kindertijd te bewaren��

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi hè, die tradities?! Toen ik klein was, was het voor ons doodgewoon dat we met Kerst geen cadeautjes kregen, want de Sint kwam al (wisten wij toen veel). Die Sint is blijven cadeautjes brengen (max. 2 dingen kregen we nog, en wat snoepgoed) tot het moment dat het eerste kleinkind geboren werd. Sindsdien krijgen we iets met Kerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn kinderen van 35 en 30 jaar krijgen nog sint cadootjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi! mijn kindjes zijn alle drie nog klein, dus geloven nog zwaar in de Sint! Maar wij hebben zelf tot in onze studententijd altijd Sint blijven krijgen en dat vond ik heerlijk! We moesten nog steeds (ook toen we reeds 12, 15,18, 20.. ) waren onze brief met wensen maken en werden nog steeds op 6 december verrast. Zalig vond ik dat! Wanneer hield het op? toen ik zelf moeder werd!

  BeantwoordenVerwijderen