woensdag 24 april 2019

Cinemanight bij ons thuis


Blijft toch nog altijd quality time, samen met de kinderen een film kijken in je eigen zetel. Ok, je moet eerst door de gigantische keuze series en films van apple tv of netflix, dan een paar levendige discussies en de nodige animo overwinnen om na een half uur tot een consensus te komen welke film er gaat gekeken worden.  Dan moet je nog een plaatsje in of naast de zetel kunnen veroveren liefst met al de kussens en de plaids, zo dicht mogelijk bij de mama maar zonder dat zuslief tegen jou aanleunt en het summum: de zak chips op de schoot. Het chillen kan beginnen.

En waar we een paar maand geleden beslist hebben om ons TV-abonnement te annuleren, wij hadden namelijk ontdekt dat er enkel Karrewiet werd gekeken via de TV en dat wij daarvoor 40 euro per maand betaalden, maken Netflix en Apple TV nu de dienst uit. Hiermee hebben wij toegang tot een gigantische database films en series en kunnen de kinderen You tube kijken. Meer hebben wij niet nodig en ondertussen toch maar mooi 40x12= 480 euro bespaard op jaarbasis. Ideaal om te investeren in een goede geluidsinstallatie. 

Wij mochten voor de blog de mooie witte soundbar Sonos Beam uittesten, ongelooflijk makkelijk te installeren via een app en instant cinema kwaliteit beleving. En als ik zeg makkelijk te installeren bedoel ik ook makkelijk. Ik herinner mij nog in een vorig leven heel die dradennest die bij een home cinema system te pas kwam. Maar kijk, verleden tijd. Ook de bediening via de app is zooooo makkelijk, of je nu via de app zelf, via de afstandsbediening van de tv of via je gsm de muziek navigeert, alles is compatibel. En last but not least, waar het allemaal om draait, het geluid is top! Alsof je in de cinema zit. Maar eerlijk, dat had ik nog wel verwacht van Sonos :-) Wij zijn helemaal om, en ondertussen is de film gekozen. Wij gaan 'Ballerina' zien :-)

1 opmerking:

  1. Heerlijk, met zijn allen Netflixen! Het is alleen wel een hoop werk een film te vinden uit die enorme berg die ieders goedkeuring kan wegdragen (geslacht en leeftijd en smaakvoorkeuren...) :-)

    BeantwoordenVerwijderen