vrijdag 17 mei 2019

Virtual reality in mijne living


Virtual reality is toch nog altijd ver van mijn bed show, Nintendo daarentegen is dagelijkse kost ten huize van mamavanvijf. Dus toen we een cadeau moesten geven aan ons Feetje voor haar lentefeest was de keuze snel gemaakt. Nintendo heeft namelijk een Nintendo Labo op de markt gebracht waar on en offline elkaar ontmoeten, gamen en knutselen hand in hand gaan. Zoals jullie weten heb ik nogal wat gamende, knutselende kinders in mijn huis rondlopen. En zeker het virtual reality pakket prikkelde onze aandacht, omdat het zo ver van je bed lijkt. 

En inderdaad dat het VR pakket succes had bleek toen Fee de doos nog maar had open gedaan of de oudste was er al mee gaan lopen. Kato, die zelf een enorme fan van het vak Stem is, knutselde fier in no time een echte VR bril in elkaar. Al moest ze wel toegeven dat het gemaakt is voor kinderen vanaf 6 jaar, wat haar wel enige voorsprong gaf. Maar kijk, speelgoed voor 6 jarigen die met veel liefde omarmd worden door 13 jarigen. Dat wil wel wat zeggen denk ik dan.

In ieder geval, techniek is net iets minder mijn ding maar ik zie de voordelen van dit speelgoed wel helemaal. Je krijgt handleidingen, er zitten kartonnen platen in de doos en als je de instructies volgt ontwerp je de zotste VR attributen waar je dan vervolgens je Nintendo switch kan insteken om zo online en offline te verbinden en met je nieuwste aanwinst de leukste avonturen te beleven. En dan heb je zo maar ineens een real life mini programmeurke  met VR bril door je woonkamer huppelen. Zeg nu zelf...hoe cool is dat!


Ps: Als je de bouwpakketten koopt heb je wel een Nintendo Switch nodig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten