zondag 16 juni 2019

Over examenstress en kaarsjes

Examens, ooit was er een tijd dat je zelf planningen zat te maken en aan het aftellen was tot wanneer die lang verdiende grote vakantie er eindelijk aankwam. Of nog beter dat je aftelde hoeveel jaar je je nog door examens moest spartelen. Om dan op het moment dat je afstudeerde eindelijk de maand juni terug te krijgen waarvoor ze eigenlijk bedoeld is, genieten van  het begin van de zomer en de lange zomerdagen. 
Maar kijk, het leven staat niet stil en zo ineens is het daar dan weer. Het feit dat er weekends in je agenda 'geblokt' staan als examenweekends. Waar je liefst van al gewoon thuis moet zijn om je studentjes te verwennen en aan te moedigen. Want die mental support is toch wel een hele belangrijke. En ook al kun je niet veel meer doen dan helpen met schema's, ondervragen of studietips aanreiken, je merkt wel dat het much appreciated is. 

Helemaal in de sfeer van de examens heb ik zelf een ritueeltje terug in ere hersteld. Mijn oma (en mama) branden vroeger altijd een kaarsje tijdens de examens voor de studenten. Wat op zich een mooi gebaar is, het wil zeggen dat je beseft en meevoelt dat het best een lastige periode is en je je steun wilt geven. Omdat een gewone witte kaars maar gewoon een witte kaars is en de motivational quotes hotter dan hot zijn op het internet besloot ik met een verdwaalde parafinne stift (really, dat zwerft hier rond in mijn huis) de kaars te pimpen met een toepasselijke quote 'Geloof erin, dat is het begin. De kaars kreeg een prominent plekje op het aanrecht, nu nog gewoon mijn vingers kruisen en die examenperiode gaat hier van een leien dakje lopen. Ik voel het :-)

Wil je ook graag een examenkaarsje? Dat kan. Op de site van Spaas kaarsen kan je een gepersonaliseerd kaarsje bestellen en laten opsturen naar de student in kwestie. De opbrengst van deze examenkaarsjes gaat integraal naar Levensloop.


Ps: Deze post kwam er in samenwerking met Spaas kaarsen. Meer weten hoe ik tegenover samenwerking sta? Klik hier


Geen opmerkingen:

Een reactie posten