zondag 17 november 2019

When in Limburg, weekendje weg bij onze noorderburen
 
Ik begin stilletjes aan een expert te worden in dichtbij vakanties :-). Lekker makkelijk om er te geraken, budgettair ook beter voor de portemonnee en vaak met een verrassend aanbod. Dit weekend zat ik met de kinderen in Zuid Limburg in Nederland en logeerden we in een huisje in Landal in Valkenburg. Wat we niet echt beseften was dat Valkenburg tijdens het weekend van 15 november transformeert tot een echte kerststad vol kerstverlichting, kerstmarkten, ijspiste en kerstparades. Wat wel een verrassing was want wij zitten nog in Sintmodus :-). Maar dus beste kerstaddicts, allen naar Valkenburg! 

Je kan zeker nog andere zaken doen dan enkel kerstsfeer opsnuiven. Zo heb je de Mergelgrotten, verschillende wandelroutes in een prachtige natuur en paar fijne musea waar wij Continium van bezochten. Hieronder alvast een opsomming van enkele adresjes die wij hebben uitgetest.

Logeren:
Gerieflijk huisje voorzien van alle comfort dat je nodig hebt. In ons huisje kon er 10 man slapen en was er zelf een sauna.

Eten:
De eerste avond bestelden we een vegetarische gourmet in het park zelf. Voor de ontbijten maakten we gebruik van de broodjesdienst van het park.

Een brasserie in de Mergelgrotten zelf. Wij aten hier een lunch nadat we de kerstminiaturen in Mergelrijk hadden bezocht

Is een haute cuisine frietkot :-) met superlekkere toppings voor je frietejes. Wat dacht je van holy guacamole of parmezaan en rozemarijn? Dikke vette aanrader. En moest je er reserveren op de avond van de kerstparade heb je een toplocatie vast. Want de parade komt er voorbij terwijl jij op het verwarmde terras je frietjes opeet. Wel reserveren

Ideale locatie om iets te eten of te drinken nadat je een wandeling deed want het ligt op een fiets en wandelknooppunt in Zuid Limburg. En zeker de erwtensoep uitproberen!!

Bezoeken:

Als je in Valkenburg bent kan je niet om de Mergelgrotten heen. Tijdens de kerstperiode is er een speciale miniatuurexpo van het kerstverhaal te bezoeken wat bij de kinderen een groot succes was. Met als kers op de taart dat ze zelf ook eens mochten proberen om een miniatuur uit mergelsteen te houwen. Met wisselend succes ;-)

Zoals ik al zei in het begin van deze blogpost is Valkenburg de kerststad van Zuid Limburg. Midden oktober gaan alle registers open en kan je je helemaal onderdompelen in de lichtjes en de kerstmuziek. Er zijn ook verschillende kerstparades per week dus best even checken als je er graag eentje meepikt.

Het discovery centrum voor mens, techniek en wetenschap. Ideaal voor een namiddag doe-pret voor de kinderen. Vergelijk het een beetje met onze Technopolis. Als het je lukt probeer dan zeker de film over de aarde mee te pikken. Hier krijg je een prachtige ervaring hoe de astronauten de aarde vanuit de ruimte zien. En neem het van mij aan, na de film besef je nog maar eens hoe kwetsbaar onze planeet is en hoe hard wij er allemaal zorg voor moeten dragen.

Je ziet, meer dan genoeg te doen in Nederlands Limburg. En dit is nog maar het topje van de ijsberg.
Wij komen zeker en vast nog eens terug1 opmerking:

  1. Wij zijn er zelf in mei geweest. Heel andere zaken gedaan, maar even leuk. De Valkenier (klein pretpark, niet duur én niet druk), Sprookjesbos (soort speelpark met thema sprookjes) en er is ook een kleine kabelbaan naar boven. Heel veel te doen dus in Valkenburg ��

    BeantwoordenVerwijderen