dinsdag 7 februari 2012

Koning winter
Ik hou van de winter. Zeker als er zo'n mooi wit sneeuwtapijtje ligt en ik die dag de baan niet op moet. En als je na een dagje winterpret lekkere pannenkoeken en warme chocomelk eet en het haardvuur lekker knettert dan kan het al helemaal niet meer stuk. Ge ziet een echte winterfan maar...van één ding word ik letterlijk zot. Namelijk de hele modeshow die er bij zo'n winterdag komt kijken. Mutsen, sjaals, handschoenen, sneeuwbotten en dat allemaal maal 7 en dat allemaal in mijne gang.
En ge kunt het al raden ondanks de touwtjes (die enkel in de knoop geraken) vinden we vaker 1 handschoen dan 2. Verliest er één zijn muts of sjaal en is er een gat in iemand zijn sneeuwbot en daarenboven puilt de wasmand uit van de ondelijfjes en dubbel aantal kousen (ah ja want ze doen 2 paar aan omdat het zo koud is = 14 kousen per dag !!!) En het zijn op die momenten dat ik verlangend uitkijk naar de zomer waar ge bij wijze van spreken de kinderen in hun ondergoed en met hun blote voeten in een paar crocs naar school kunt sturen :-) :-).Lang leve de luiwijvenmoeder.

15 opmerkingen:

 1. Amai, dat moet inderdaad de moeite zijn... als ik de chaos aan - en vooral onder en rond - onze kapstok nog maar bekijk. En het aantal keren tel dat ik één van beide handschoenen weer aan dat touwtje heb mogen naaien...

  Dat het dan toch maar snel zomer wordt hé! (Lente is voor mij ook al prima!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 14 paar kousen per dag... Amai. Blij dat het er hier maar 5 paar zijn.
  Voor mij mogen ze een heel jaar op sandalen en licht gekleed rondlopen. Maar daarvoor zullen we toch moeten verhuizen. Verdraaide winter, vertrek, mijn vel doet zeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja dat hoort erbij he, dochterlief vertikt het echter om haar wanten aan te doen.
  Ze heeft geen koude handen zegt ze, terwijl haar vinger knalrood zijn.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk raken de jassen al aan het juiste haakje, zelfs dat lukt hier niet ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb maar twee kinderen maar heb ook een hekel aan heel dat jassen, mutsen, sjaals en 'wandschoenen' gedoe. Dat het maar rap lente wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aiai, ik herken het en ik heb er maar 2 :D Ik vind het vooral een ramp om naar buiten te gaan. Ik ben alleen al 20 minuten bezig om ze in hun skipakken, mutsen, sjaals, handschoenen en sneeuwlaarzen te hijsen. Nu vraag ik me wel af hoe lang jij daar dan mee bezig bent ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb stiekem alle sokken maar in de droger gegooid...het zijn er zoveel nu :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn hal kan de rommel van ons met 4 nog maar amper aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O,o, zoveeeel gelijkenissen, al is het hier maar maal 6 ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zal ik onze oudste zoon eens tot bij jullie sturen voor die modeshow in de hal? Deze ochtend was hij immers wel zéér enthousiast en had hij zijn jas+sneeuwbotten+handschoenen+sjaal+muts al aan nog voor we allemaal aan de ontbijttafel zaten... We hebben hem alles maar laten aanhouden, want dat scheelt hem weer in tijd hé. Behalve die handschoenen, dat was wat moeilijk om boterhammen en melk te eten/drinken... Hopelijk blijft zijn enthousiasme, dan moeten wij dat allemaal niet meer doen. Maar dan gaan we wel werken aan zijn timing.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai, 14 paar kousen, dat klinkt alsof ge nen soort trofee verdient. Wij gaan ook voor een veelkoppig gezin, en nu ik dat zo hoor zal ik mijnen gang dan maar op afstellen...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Voor ons gevijven is geen twijfel mogelijk : Geef ons maar lente/zomer/warm! Dan kunnen we dat naturisme nog eens löss laten gaan en hebben we weer machines minder was! Joepie!!! Waar blijft die warme zon?! Respect hoor mama van 5 (+ 1 groot?) kindjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik had dit blogje zo zelf kunnen schrijven...en de tijd die het iedere keer kost; heb ik eindelijk iedereen in de winterkleding voor het buitenspelen, wil de eerste alweer naar binnen *zucht*
  Eén voordeel; ik hoef niet naar de sportschool ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Herkenbaar! Mijn moeder was vroeger onthaalmoeder en wij hadden ook een hele lange rij kapstokjes in onze gang. Al die kindjes plus mijn 2 zussen, mijn broer en ik.

  BeantwoordenVerwijderen