maandag 9 april 2012

KopenhagenHet is dat ik mijn kindjes te hard zou missen en dat mijn bankrekening niet zou kunnen volgen anders deed ik elk weekend een citytrip.  Zeker in de slow-motionversie zoals ik in mijn vorige post al zei. Ik voelde mij terug student. Opstaan als je wakker wordt. 's Ochtends nog niet weten wat en waar je gaat eten 's avonds. Kilometers wandelen voor dat ene superleuke winkeltje. Blijven hangen in toffe cafeetjes en dan s' nachts thuiskomen en de voordeur niet openkrijgen waardoor je je onderburen moet wakker bellen om binnen te geraken. Ook zin gekregen? Hieronder zet ik een paar van mijn favoriete adresjes

We sliepen niet in een hotel maar vonden een leuke studio via airbnb en ik kan het iedereen aanraden. Je krijgt de ruimte van een suite voor de prijs van de jeugdherberg. Je bent  vrijer in je doen en laten en je beleeft de stad op een authentieker wijze. Je moet bijvoorbeeld naar de bakker om de hoek voor je ontbijt en naar de kruidenier voor je fruit en groenten.

Mijn favoriete shopadresjes zijn bijna allemaal design en woonwinkels maar in Kopenhagen zit je dan ook in het hol van de leeuw natuurlijk.
de flagshipstore van Hay in de Strogetvej,
Pang in de Dronningsgade, een winkel met een groot aanbod van Rice, Kitch kitchen en Neon living
Normann in de Osterbrogade. Superinspirerende collectie.
Tiger in de H.C.Andersenboulevard. Dit is een superhippe zeeman. Zo leuk en de maximumprijs is 5 euro en ik werd er bijna zot :-).
Det mondaene skur in de Kongevej. Een winkel vol leuke keukenaccesoires
en de obligate Urban Outfitters natuurlijk maar die vind je in België gelukkig ook.

Mijn favoriete lunchadresje is het laudromat café in de Elmegade. Vooral de vegetarische gerechtjes zijn superlekker. En Rayella is een supergezellig leescafeetje in de Faelledvej 5. Niet dat het zo typisch Deens is, het is een Spaans café maar toch zeker de moeite om er langs te gaan.

En om weg te gaan moet je in het meatpacking distrcit zijn. Dit is een plek in de stad waar vroeger vleesverwerking bedrijfjes en slagerijen waren en waar ze nu leuke bars van gemaakt hebben. Mijn favoriet is Jolene in de Flaesketorvet.

Mijn buit toon ik in de volgende posts. En als ik zeg buit dan bedoel ik ook buit. Als ik zeg dat ik bijna geen beenruimte had in de auto toen we terugreden naar België  zegt dat genoeg zeker :-)

20 opmerkingen:

 1. Oh, dit wil ik ook eens doen. Maar morgen vertrekken we voor 3 dagen naar Parijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's!! Het was de moeite...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat klinkt en ziet er heel leuk uit!
  dankjewel voor de adresjes te delen
  Ik ben benieuwd naar je buit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een stad die op mijn lijstje komt te staan van steden die ik nog eens wil bezoeken. Zeker na het lezen van jouw blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Loooove your pictures, Anne. They make Copenhagen look beautiful - despite the bad weather!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! Ik wil altijd nog eens naar Zweden, Denemarken zegt me niet zoveel maar nu ik dit zie lijkt het me een zelfde soort sfeer. Misschien daar eerst beginnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat zag/ziet er heeerlijk uit! Mag ik jaloers zijn :-)?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ohhh ZALIG! ik sla deze tips alvast op!! Mag ik vragen hoe lang jullie daarover gereden hebben???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het heenrijden hebben we er 10 uur over gereden. In het terugkomen hadden we wat files en hebben we er in het totaal 11u30 over gedaan. Je kan het vergelijken alsof je naar Oostenrijk rijdt.

   Verwijderen
  2. Wauw, zou denken dat het véél langer rijden is! Ik wil oooohoook!!

   Verwijderen
 9. oh ja, Wonderfull Kopenhagen staat bij mij ook met stip op het citytrip-verlanglijstje... Zo te zien hebben jullie het fijn gehad! Benieuwd naar de buit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk verslag, vooral de linkjes. Ik zou ook gek worden in die Tiger!! In Utrecht is er ook één las ik op de site :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Met het lezen van jou blog verlang ik helemaal terug naar Kopenhagen. Ik was er 2 jaar geleden 2 weken met mijn lief en ik vond het er helemaal super :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. goshie goshie, wat lijkt me dit alweer een leuke blog! ik ben ook mama van... vier! ook al een hele bende toch, bovendien zijn het allemaal jongens! mijn kids zijn al wel wat ouder, evenzo ikzelf natuurlijk: ik: 54, kids: 28,26,25 en 20. wat zou ik graag dit blogje volgen, maar ik volg er al zo veel (en ik merk dat je toch al genoeg volgers hebt in tegenstelling tot ik). op de duur blijf je uren achter die pc plakken om alle nieuwtjes te lezen (t wordt bijna een verslaving) en er is nog zo veel anders te doen!!! Als je wil mag je altijd mijn blog volgen, maar daar heb jij ook waarschijnlijk geen boodschap aan! Nog veel succes met jouw blog en kroost! Liefs, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik was er vorig jaar. Helaas toen veel regen en grijsheid. De sfeer was er echter niet minder om...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh heerlijk! Fijn dat jullie genoten hebben!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik had deze post al eens gezien en van genoten maar nu we zelf gaan nog eens extra, je tips staan genoteerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen