zondag 3 maart 2013

Lekker ongedwongen genieten

Als je deze blog al wat langer leest dan weet je ondertussen dat mijn absolute favoriete chefkok ever Jamie Oliver is. Hoe hij het doet weet ik niet maar ik proef bijna zijn gerechten als ik zijn kookboeken lees en ik krijg dan telkens het gevoel dat het een fluitje van een cent moet zijn om een tuinfeest te organiseren voor 30 man. Meer nog ik moet mij dan zelfs een beetje inhouden om mijn telefoon niet vast te nemen en dezelfde avond 30 man uit te nodigen :-). Niet dat dat echt nodig is want wij krijgen regelmatig familie en vrienden over de vloer dus gelegenheid genoeg om al die heerlijke ongedwongen recepten uit te proberen. Gisteren was het weer zover met op het menu : Spaghetti alla puttanesca, knapperige salade en knoflookbrood. Simpel, snel klaar en al zeg ik het zelf het was zaaaalig :-)

Spaghetti alla puttanesca (4-6 personen)

500 gr Spaghetti
225gr tonijn
2 tenen knoflook
1 eetl kappertjes
1 blikje ansjovis
1 verse rode peper
verse bladpeterselie
8 zwarte olijven
700 gr passata
1 citroen

Roerbak al de ingrediënten in een grote pan met dikke bodem. Kook de spaghetti beetgaar en voeg op het laatste moment de passata en het citroensap toe.

Knoflookbrood

1 ciabattabrood
verse bladpeterselie
4 tenen knoflook

Snij het brood om de 2 cm voor 3 kwart in. Hak de peterselie fijn en pers de lookteentjes uit. Wrijf de ciabatta in met olijflolie, de peterselie, de look, peper en zout en wikkel het in bakpapier en zet het in de oven voor 10 minuutjes. Serveer warm

Knapperige salade 

1 rode paprika
1 kropje radicchio
1 krop romeinse sla
2 limoenen
1/4 rode ui
verse koriander
1 bakje tuinkers
olijfolie

Snij de ingrediënten en hussel ze door elkaar.

Toch simpel hé maar zo lekker!

11 opmerkingen:

 1. Nou, dat klinkt heeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk. Ik ga het lekker op het menu zetten voor aankomende week. Dank je voor het delen.
  Ik heb in mei de verjaardag van m'n oudste, meestal is het dan mooi weer. Kom maar op met die menuutjes voor 30 man. Of gewoon dit maar dan heel veel haha! Ik bedenk me dat ik zelf een kookboek van Jamie heb, ook maar eens kijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Man, van jouw foto's alleen al heb ik honger gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zier er heerlijk uit. Bedankt voor het recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je doet me 't water in de mond krijgen om 23h13 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. njammie! Mijn maagje begint er al van te knorren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik maak de quiche, gij dit (zonder ansjovis en kappertjes, aub), deal? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mocht je in de toekomst toch zonder volk vallen, geef gerust een seintje! Ik kom met plezier af. Het ziet er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mmm!!! Ziet er heerlijk uit. Leuke blog heb je trouwens! Vooral om je header moest ik echt glimlachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. gemaakt! en ook geblogd: http://melk-en-ei-allergie.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen