donderdag 4 april 2013

meneertje kietel, mevrouwtje fantastisch, meneertje slordig,....

In tijden van internet, ipads en phones zou ne mens vergeten dat er nog simpele boekjes bestaan. Simpele boekjes met simpele tekeningskes die op een zeer simpele manier duidelijk maken waarom je beter netjes bent dan slordig, bescheiden in plaats van arrogant of vrolijk in plaats van boos...De nagel op de kop me dunkt en ik ga er gewoon keihard vanuit dat hoe meer ik van die boekskes ga voorlezen hoe braver mijn kinderen gaan worden...ideaal...moet gewoon zo snel mogelijk gans de serie van Roger Hargreaves aanschaffen denk ik dan :-)

18 opmerkingen:

 1. Ik lees ook elke avond voor...en o, wat kan ik daar van genieten!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik hou van de meneertje en mevrouwtjes serie!!
  Ik las dat vroeger ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'T kan geen kwaad om te dromen, he :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ge kunt nooit weten hè, of het helpt. Alleszins, voorlezen is superplezant! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Boekjes zijn zo'n verrijking! Mijn kapoen krijgt iedere avond 2 verhaaltjes te horen (eentje van mama en eentje van papa). Tussendoor verslindt hij heel veel leesvoer. En jouw wens ... Tja, er blijft wel wat hangen, hoor! ;o)

   Verwijderen
 6. Jaaa echte boeken zijn toch wel fijn he?!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaah deze zijn zo leuk!
  Ik geloof trouwens niet dat ze werken. Maar ik blijf hopen en proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Onzen oudste wil 's avonds nooit zijn melkje drinken zonder dat het vergezeld gaat van een boekje. Of twee. Of drie. Of...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha dat zou leuk zijn toch? Wij gaan er hier ook mee door, ze zijn zooo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toen ik 16 was, ging ik heel vaak babysitten, ik kocht toen 'mevrouwtje vrolijk, meneertje blij en (nog eentje maar ik bent vergeten) toen waren het dunne boekjes met een witte achtergrond. Nam ik overal mee.
  Nu liggen ze in de kindjes hun kamer om voor te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeugdsentiment! Superleuke boekjes zijn dat toch.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zaaaaalig. Ik begrijp niet dat er mensen zijn zonder boeken!! En kinderen vinden het allemaal leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk! Zal daar eens naar op zoek gaan. Onze peuter is 2.5 en vindt boekjes geweldig! En mama ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb mijn eigen boeksks nog van vroeger :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Liever een echt boek dan via de IPad! Gelukkig zijn ze bij ons ook echte boekenwurmen!
  Binnenkort krijgen we een boekenwand!
  Heerlijk om voor te lezen...momentje rust en aandacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nog nooit van gehoord maar klinkt erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ha ha, moest even lachen, dacht dat jouw kindjes deze bijnamen hadden gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen