zondag 14 april 2013

Vakantieplannen


Dit jaar staat Zweden gepland op onze vakantiekalender...ergens de eerste 3 weken van augustus maar voor de rest ligt er nog niets vast. Niet bijster slim natuurlijk als je nog ergens met 7 man wil toekomen... Ben dus vanmiddag in actie geschoten en dan begint de moeilijke soms frustrerende zoektocht. Zeker als je net iets anders zoekt dan zon, zee en strand. En al die mooie aanbiedingen op internet zien er stuk voor stuk super uit maar zijn ook allemaal zo hard afgestemd voor het meest standaard gezin. Dus via internet boeken is al zowieso uitgesloten als je meer dan 3 kinderen hebt...laat staan 5 jonge kinderen. En dan blijven er twee opties open ofwel gaan we voor een reis op maat en kost ons dat een bom geld ofwel...trekken we ons er allemaal niets van aan en vertrekken we gewoon met een tent of twee in onze dakkoffer en zien we waar we uitkomen...al weet ik niet of ik echt wel zo stoer ben...mss toch ergens een compromis zoeken tussen deze 2 opties :-)

21 opmerkingen:

 1. Huis huren? Moet toch haalbaar zijn, denk ik..;desnoods 3 verschillende plekken...en op hotel nemen wij ook altijd 2 kamers hoor met onze 3 gasten is de keuze ook al beperkt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zou ook coughtsurfing kunnen doen of huisruil. Wij hebben vaak ook dat probleem tenzij het ons een BOM geld kost. Soms moeten we extra bellen om te vragen of er echt geen extra persoontje bij mag. We zijn met elf, maar vaak is een huis van 8 meer dan voldoende.
  Succes met de zoektocht. Wij gingen normaal gezien ook naar Zweden...we zouden dan logeren bij iemand (soort van huisruil doen), maar ik twijfel of we ermee doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je had voor Kopenhagen toch ook al een goeie ervaring met airbnb, niet? Misschien dat eens proberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doen, die tent(en). De kinderen gaan meteen spelen, maken supermakkelijk vriendjes, heel relaxed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kwam toevallig op je blog. Vrienden van ons zijn bijna 7 jaar geleden geemigteerd naar Zweden en daar een camping begonnen.www.habocamping.se, ze verhuren ook een aantal stuga's en in een mooie omgeving met veel te doen en veel kennis van de omgeving. Een grooot meer (Vattern) ligt bijna aan de camping.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij gaan in mei met Pharos reizen (nl) 13 dagen nr Zweden, met onze eigen auto en doen drie bungalowparken aan, om te eindigen in Oslo, en daar hebben we twee dagen extra geboekt! En persoonlijk vind ik het een zeer schappelijke prijs... Ik kijk er erg nr uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb geen idee, maar laat ons achteraf meegenieten van jullie avonturen hee

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was eens zo stoer om met niets naar Vlieland te gaan, 'ach, desnoods slapen we in de duinen'. Donder, bliksem, noodweer.... Maar het kwam goed, we mochten in de tent van een wildvreemde die zelf bij iemand anders in de tent kroop. Het komt altijd goed, al is het met 7 man (ukkies) in het buitenland wel érg spannend...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, ik verdwaal al tijdens het online zoeken, kan me voorstellen dat dat voor jullie nog even wat lastiger is!
  Ben benieuwd hoe dapper de keuze gaat worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zweden is zoo mooi! huur een slaapbusje, in zweden mag je overal gratis staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hi, wij zijn vorig jaar met ons gezin van 6 (4 kindjes tussen 1 en 6) naar Zweden gegaan. Onderweg sliepen we in jeugdherbergen of Vandrarhem, dat kun je online boeken. Ter plekke kampeerden we in de tuin van vrienden...dus daar kan ik je weinig mee helpen. Maar als je vragen hebt mag je ze gerust stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vrienden van ons (Belgen) hebben een huis in Zweden dat ze verhuren! Ben er zelf al vijf keer geweest, en dat was echt genieten! Kijk eens op mayaluga.eu :)
  Tot zover de reclame!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat lijkt me inderdaad wel een uitdaging. Maar het zal vast en zeker wel goed komen toch? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. huisje bij Cap Gris Nez, N-Frankrijk. Zelfde weer als hier natuurlijk, maar wel heel erg mooie omgeving en een huisje van 10 personen
  http://www.chezmonique-audinghen.fr/

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wij gaan de eerste 2 weken ook naar Zweden en Denemarken!
  Dit is al de 2de keer dat we gaan. De vorige keer hebben we gewoon een huisje gehuurd in skane en dan allemaal dagtripjes gedaan.
  Nu gaan we eerst een paar dagen naar Denemarken en staat legoland op de planning. Dan reizen we verder naar Zweden en hebben we een huisje gehuurd in de buurt van pipiland en een zweeds cowboydorp. En terugkomen doen we dan via Kopenhagen.
  Zweden heeft zeer veel mogelijkheden, het is inderdaad alleen even zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Eventueel heb ik een grooooooote vouwwagen voor je te huur met alles erop en eraan en minstens 6 slaapplaatsen. Daar is er altijd nog wel eentje bij te maken. Die kun je dan op een (prachtige) Zweedse camping zetten. Of ik kan zorgen dat ie daar staat.
  Laat gerust weten als je interesse hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind het al knap dat gij op reis kunt gaan met alle 5 uw kinders én dan nog met alle vijf terugkeren, dat zou bij mij al moeilijk zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat laatste klinkt wel heel avontuurlijk en vrij!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een leuke blog is dit! Wellicht is dit wat voor jullie: www.airbnb.nl

  Een soort marktplaats maar dan echt met huisjes. Mensen die hun woning tijdelijk verhuren en er doen veel landen mee! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh, ik ben benieuwd wat jullie uiteindelijk gaan doen, want Zweden wil ik ook wel eens graag doen. Wij vertrekken eind mei, wel maar met 3 kleintjes, maar nog helemaal geen idee hoe en naar waar. We willen alleszins wel goed weer (vind ik toch wel een must als je gaat kamperen met kleintjes) dus nog even afwachten wat de weersvoorspellingen zeggen. En dan wordt het rijden tot het goede weer, en ofwel een nieuwe tent kopen, ofwel eens zo'n camping met bungalowtent uitproberen... Hou ons zeker op de hoogte!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik stond wat achter met lezen...
  Wij gaan al jaren naar Zweden op reis. Het begon met een kanotrekking en ondertussen gaan de kindjes ook mee. Een aanrader van een camping is die in Grebbestad. Echte luxe! Mooi aan de zee, alle comfort. Je moet het maar eens googlen. Ook Fjällbacka is een zeer mooie badplaats. (beetje Croatisch aandoend, zéker niet zoals onze kust!) Van daaruit kun je alle kanten op. Een elandenranch in Ed, paardentochten in Billingsfors (wel een uurtje terug) ... ik kan nog wel even doorgaan :-) Göteborg is ook de moeite, maar dat ligt natuurlijk zuidelijker.
  Alvast veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen