dinsdag 2 september 2014

Diepvries vullen
Wat doet ne mens als hij 1. ineens veel te veel tomaten moet verwerken, 2. hij even tijd heeft en 3.een lege diepvries? Alhoewel dat laatste schromelijk overdreven is (en eigenlijk dat tweede argument ook :-)) ben ik dit weekend toch mijn keuken ingedoken om liters tomatensaus te maken. Het klungelen met de diepvrieszakskes buiten beschouwing gelaten (waarom blijven die  zakskes niet staan?) en een paar rode vlekken op mijn t-shirt extra (waar is tante kaat?) is het mij vrij goed gelukt om de vriezer te vullen met een hoeveelheid tomatensaus waarmee ik mijn kroost een hele herfst snel en efficiënt kan voorzien van spaghetti bolognaise en lasagne. En mij dus uit pure tijdsnood niet enkel hoef te beperken tot de nochtans succesvolle Spaghetti carbonara :-) 

9 opmerkingen:

 1. Invriezen in potjes, eens hard ontvormen en in zakjes. Stapelt ook nog eens gemakkelijker in de vriezer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zet de diepvrieszakjes altijd rechtop in een maatbeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit ziet er alvast heel smakelijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig...heb net hetzelfde gedaan, goed voor een 15tal maaltijden en zoooooo makkelijk snel klaar te maken als je in tijdsnood zit! En het geweldige is dat de kids er zot van zijn. Smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier staat nog zo'n 25 kilo...We zullen er eens invliegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. T-shirt in de zon leggen en de tomatenvlekken verdwijnen.
  tante Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. herkenbaar :) ge moest mij gisteren es gezien hebben, onder de vlekken van vanalles!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat ik steeds in huis heb voor vlekken te verwijderen...is ossengalzeep te verkrijgen bij Dillen en Kamille... echt alles kan je hier mee verwijderen. ;-)
  Bedankt voor de prachtige locatie... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe maak je die tomatensaus om in te vriezen?

  BeantwoordenVerwijderen