dinsdag 23 september 2014

Love Miller Goodman
Door de jaren heen ben ik nogal een kritische speelgoedconsument geworden. Ge wilt niet weten wat er hier allemaal al is binnen gekomen...en weer buiten is gegaan wegens kapot, slechte kwaliteit, weinig uitdagend of gewoon brol. Frustratie en rommel alom. Meer nog ik zie zelf al van ver welke speelgoeditems de natuurlijke selectie ten huize van mamavanvijf gaan overleven en welke niet. Een soort geoefend oog zeg maar. En geld dat ik daarmee uitspaar! Het is te zeggen, beter investeer dan in brolspeelgoed, (nieuwe schoenen, iemand?) Maar af en toe zijn is er speelgoed bij dat niet stuk te krijgen is, waar de kinderen geen genoeg van krijgen, dat mooi is en uitdagend. Juweeltjes met andere woorden waarvoor het waard is dat de kinderen sparen of het op het verlanglijstje van de sint zetten. Best nog op het lijstje van het oudste kind zodanig dat je er jarenlang geniet van hebt. In dat lijstje passen deze Playshapes van Miller Goodman. En elke keer dat ik deze blokken op onze mat zie liggen word ik gelukkig. (voor de duidelijkheid, de kruimels op de mat negeer ik volledig :-)) omdat speelgoed ook gewoon mooi mag zijn :-)

14 opmerkingen:

 1. leuk
  bij mij kan je iets leuks winnen voor je kroost....
  http://mumendemiekes.blogspot.be/2014/09/getest-goedgekeurd-give-away.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het doet mij soms ook pijn wat ons kinders soms krijgen als cadeau. Dan denk ik op voorhand. Wat jammer van dat geld !! Ik laat ze het dan wel hebben, maar het is zeer snel stuk of ze spelen er na een kwartier niet meer mee. Heel herkenbaar dus.
  Het liefste zie ik ook houten speelgoed en soort van puzzels, maar hier is het grote probleem dat die dingen nogal eens zoek raken (puzzels).
  Momenteel ben ik omgekeerd. Ik sleep speelgoed aan voor onze jongste die nu vier maanden is. Speelmatten, toeters en bellen om uit te dagen, ...
  Grotere kinderen zijn hier vooral heel blij met hun fiets en schommeldingen en springen doen ze ook het allerliefste.
  Maar nu de winter in aantocht is zal ik de lego en de puzzels maar weer eens oprakelen.
  Hoezo? Liggen er bij jou kruimels op de mat??? Bij ons hele boterhammen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, super! Oneindig veel mogelijkheden én mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja, Miller Goodman, love it. Dat zet ik ook gewoon op de kast. Voor mezelf.
  Hier hebben we ook steeds geprobeerd om de 'brol' buiten te houden. Dat is wel aardig goed gelukt. Het enige 'nadeel' is dat we na ruim 11 jaar kinderen we een hele hoop speelgoed hebben verzameld die we niet zomaar kunnen buitengooien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi zeg. Zet ik op de lijst voor 6 dec! Want ik wil dit jaar 1 groot stuk voor mijn twee kids. Liefst ook nog wat duurzaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk speelgoed volgens mij maar ik ken het niet.Mijn kinderen zijn er al te groot voor maar met al die baby's die op komst zijn in de familie ga ik er toch eens voor kijken want is tof om bij iets zelf gemaakt cadeau te geven denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk speelgoed. Ik vind dat een grote uitdaging, met 4 kinders en een koopzieke schoonfamilie, het speelgoed beperkt te houden. En alhoewel we hier heel hard ons best doen, komt er hier veel te veel binnen. De brol vliegt hier dan zo snel mogelijk terug buiten, soms komt het zelfs de auto niet uit als we van een schoonfamiliefeest-met-kado's komen, maar verhuist het regelrecht naar de kringwinkel. En net als Oon hebben wij op 6 jaar tijd al heel wat kwalitatief speelgoed verzameld dat ik niet zomaar kan wegdoen, maar trop is trop :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er mooi en duurzaam uit. 't Is frustrerend soms om te zien wat voor brol mijn kinderen ook krijgen als cadeau. 't Is misschien wel goedkoop, maar uiteindelijk is het na 3 keer spelen kapot & dan is het uiteindelijk ook weggegooid geld. Dus idd, liever wat duurder maar kwalitatief dan goedkoop & direct kapot.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er inderdaad leuk en uitdagend uit, het ideale cadeau van de sint!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit kende ik nog niet, maar wel een heel goeie suggestie. Degelijke kwaliteit en mooi om naar te kijken, daar worden de mama's ook nog speels van

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wij hebben de shapemaker van Miller en Goodman, de facemaker gaf ik al als kraamcadeau: ze zijn idd heel mooi. De cuboro knikkerbaan staat op het verlanglijstje... vande kinderen, of van mij, dat is niet helemaal duidelijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen