zondag 25 januari 2015

Over stoofpotjes en volle tafels


Koude winteravonden vragen gewoon om stoofpotjes en een gezellig volle tafel, zelf Mega Mindy, een piratenprinses en superman waren van de partij. Al is die volle tafel natuurlijk niet echt seizoensgebonden te noemen :-), in de herfst, lente en zomer zit mijn tafel even vol :-). Het stoofpotje daarentegen is het des te meer. Ik vond dit recept in mijn favoriete kookboek van het moment thursday dinners en het bestaat uit krielpatatjes, kippenbouten, paprika's. Alles in een kookpot en stoven maar.  Het is een ietwat aparte combinatie maar de mix van smaken is goddelijk.

Mijn ingrediënten liet ik deze week leveren via de nieuwe service Combo genaamd. Een nieuwe dienst van Bpost die al al je boodschappen bundelt en komt leveren op een afgesproken uur (tussen 18uur en 20 uur). Je betaalt maar één levering ook al bestel je in 5 verschillende winkels. Ik kreeg de kans om deze dienst te testen en was aangenaam verrast van het aanbod van in de deelnemende winkels. Buiten de Carrefour en de Cora heb je een uitgebreide viswinkel, kwaliteitsslager, biowinkel, bakker. Dit zijn winkels waar ik normaalgezien voor 'omrij'. Nu zou ik liegen als wij dagelijks de lat zo hoog leggen maar ik zie in deze dienst zeker potentieel voor het volgende feest dat ik organiseer. Vanuit mijn luie zetel topingrediënten kiezen en geen stress meer op zaterdagmorgen om nog naar die ene speciaalzaak te moeten rijden voor vis en naar die andere speciaalzaak voor lekker brood. Want meestal bevinden deze winkels zich net in het midden van de stad en ben je meer tijd en parkeergeld kwijt dan je had ingeschat (en dan heb ik het nog niet gehad over het gesleur met 'den drank'). Met andere woorden een stressloze start van je feest.  Het enige wat ik nog mis is mijn favoriete taartenwinkel in hun deelnemende winkels.:-).

Hieronder alvast het toprecept uit thursday dinners:

Gebraden kip met honing - sambalsausje

Voor de kip:
6 kippenbouten
olijfolie
24 krielaardappeltjes
6 zoete paprika's

Voor het sambalsausje:
6 teentjes knoflook
4 el honing
4 tl milde sambal oelek
4 tl paprikapoeder
4 druppels worchestersaus
sap van 1/2 citroen
150 ml water
peper en zout

Kip:
Verwarm de oven voor op 150 graden
Bekleed een braadslee met bakpapier leg de kippenbouten erop en besprenkel royaal met olie
Kruid met peper en zout, dek de braadslee af met aluminiumfolie en plaats gedurende 90 minuten in de over.
Draai de kip af en toe eens om

Saus:
Plet de look en meng ze met al de overige ingrediënten van de saus

Afwerking:
Haal de schaal uit de oven doe er de krielpatatjes, de gesneden parika bij en overgiet met de saus.
Meng alles door elkaar en plaats zonder aluminiumfolie terug in de oven.
Verhoog de temperatuur tot 190 graden en bak nog eens 45 minuten tot de patatjes gaar.
Bedruip de kip om het kwartier met de saus.

Smakelijk

9 opmerkingen:

 1. Ziet er lekker uit! Heerlijk toch, dat verkleden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heerlijk geurende schotel in de oven en een huis vol gezelligheid: idem tafereel hier gisterenavond en ideaal om onze batterijen weer op te laden voor onze drukke week! En die combo-dienst: kende ik nog niet, maar moet ik beslist eens uitproberen lijkt me! Lieve groet, V.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuke foto's. Hier zitten er regelmatig ook prinsessen en supermannen aan tafel ;-). Zalig hé. Dat eten op tafel. Ik zou er zelf wel elke dag foto's van willen maken.

  Ik ben ook fan van stoofpotjes. Die combo lijkt mij ook wel iets. Ik heb in het verleden weleens boodschappen laten leveren met Collivery (niet te verwarren met Collect &Go).
  Misschien probeer ik die combo ook eens want nu is de maandag een 'efkens naar de Colruyt voor boodschappen doendag' (voor choco, WC papier, fruit, enzovoorts en ik doe niet graag boodschappen!)

  Fijne week nog...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit receptje ga ik zo meteen opslaan en eens uitproberen binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmmm. interessante tip die Combo... Bpost is duidelijk aan een imago-verandering bezig...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet jullie huis er ongelofelijk gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moet die combo dringend verkennen...zo'n herkenbaar verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezellige tafel!
  grtjs Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk, zo'n gezellige stoofpotzondagen!

  misswobie.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen