zondag 8 februari 2015

Beelden van een groot gezin

Met als eerste foto een zicht op onze voorbereiding van de skivakantie van volgende week. Toch elke keer een test in het hoofd koel houden. Van pure miserie heb ik er een matrix van gemaakt. Veel sneller en simpeler om te zien wie er wat mankeert van zijn outfit. ( en de matrix kon zelf niet helemaal op de foto :-))

Foto twee toont een rustig momentje tussen de soep en de patatten door. Een moment dat ik opeis want als ik moest wachten tot al het werk gedaan was :-):-). De foto is getrokken door ons Kato.

Op foto drie zijn we onderweg naar het optreden van kapitein Winokkio een weekje of twee geleden. En nu we op wandelafstand van een cultureel centrum wonen, maken we gretig gebruik van het culturele aanbod. Met of zonder kinderen.

Foto vier toont een ontbijtritueel tijdens het weekend met de obligate pot havermout. Volgens mij gaat die havermoutpot pure nostalgie worden voor mijn kids later :-)

En tot slot een foto waar je niet anders kan dan de vraag stellen waarom ne mens eigenlijk ne zetel koopt :-):-):-). Een tapijt ligt toch veel gemakkelijker, niet? :-)


Dit is de vijfde post uit mijn maandelijkse blogpost beelden van een groot gezin.

25 opmerkingen:

 1. Die matrix moet ik onthouden, veel makkelijker dan een excelsheet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, vind ik deze reeks op je blog!!
  Jouw huis en foto's zien er toch altijd zo vrolijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaa, maar die zetel, die is voor de ouders! (Nu toch nog. Over een jaar of tien keren de rollen om ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik vind dit een heel fijn bericht! Ik kijk al uit naar het volgende.
  Veel plezier op skivakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik vind dit een heel fijn bericht! Ik kijk al uit naar het volgende.
  Veel plezier op skivakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha, die matrix is eigenlijk wel geniaal gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een herkenbare foto's! hier een mama van vier ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed gevonden seg, van die skimatrix. Ik heb al moeite om het overzicht voor 2 kinderen te bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldige beeldserie! Doe zo verder!
  De foto met de papa die past ook helemaal bij de kleurrijke bende mooi plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik doe mee aan de plank challenge: bij foto 5 vraag ik me vooral af waarom ìk daar tijd voor maak en dat niet gewoon op de mat voor de TV doe! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie vrolijke foto's.
  En ik ben ook gefascineerd door de havermoutpap. Ik zou dat hier ook graag aan de man brengen (en kinderen). Is dat pure havermoutpap of moet er nog iets bij om het voor de kinderen lekker te maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat eerste doe ik ook !! Wij vertrekken ook zaterdag en ik leg alles tot onderbroeken en kousen toe per kind zo dat ik goed kan zien wat er ontbreekt. Anders is er garantie iemand zonder onderbroeken of kousen of sjaal of muts. Het is zelfs zo dat ze een week voor we vertrekken bepaalde sjaals of mutsen of jassen niet meer mogen aandoen omdat die echt mee moeten. Zo een zicht is toch wel nodig als je met zovelen bent hé....
  Wat ik nu ook doe is per kind een zak nemen met hun gerief in ipv een valies... dat spaart plaats in de auto.

  Herkenbare foto's weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk om de beelden te zien...Ik heb het je nooit durven vragen maar 5 kinderen...hoe doe je dat en heb je ooit nog tijd voor jezelf...Wij hebben er 3 en het is heel kostelijk, druk, energievretend (maar ook heel leuk) maar 5 ? En wat als die straks allemaal puberen en op kot moeten enz..., neen, ik weet niet hoe je dat klaarspeelt....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super leuk om zo'n nog eens te mogen mee kijken bij jullie.En mmm lekker havermout,ik lust dat hier maar alleen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij kochten net een grotere zetel om ook plaats te hebben nadat de dochters zich alle drie languit hebben geïnstalleerd. Maar misschien had ik beter een tapijt aangeschaft?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Opnieuw super leuke foto's! En ik denk dat ik me ook maar eens een tapijt ga kopen, ziet er veel leuker uit dan in de zetel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo tof, uw fotoreeks! Wij waren met 4 thuis vroeger en uw foto's doen mij daar altijd een beetje aan denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke foto's van een leuk gezin!
  grtjs Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.be
  https://www.facebook.com/groups/bloggendemamas/

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw, chapeau! Skimateriaal inpakken voor 7 man!
  Een kleurrijke bende die naar de kapitein gaat... gingen jullie ook in een huppelpasje en met een grote glimlach naar huis?
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 20. een vraagje dat kleedje dat het rechtstse dochtertje van je aan heeft op de laatste foto! ;) die met de oranje kousenbroek.. ik twijfel te kopen omdat ik niet weet of het echt winters is, of groot/klein tailleert... misschien kan jij mij overtuigen om het wel of niet te kopen.. http://www.wassenop30graden.be/product/gemini-knit/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Elinemien

   Dat is een wollen kleedje van de wintercollectie 2013 van Little Pieces. Dus best wel winters :-). Heel leuk merk waar ik best veel van koop omdat het prijs/kwaliteit sterk is. En ik vind dat little pieces zeker niet groot tailleert.

   grtjs

   Anne

   Verwijderen
  2. ah oke! ik vond dat het kei hard leek op het kleedje dat ik in mijn berichtje had geplakt ;) gek! ik volg je blog/instagram heel graag.. we wonen trouwens niet zo ver van elkaar denk ik.. ik woon in Hofstade! ;)

   Verwijderen
  3. Is hier inderdaad bijna achter de hoek. Ik heb trouwens nog creatieve plannen hier in het Vilvoordse. Volgende week schrijf ik er een blogpost over. En wie weet ontmoet ik je daar wel eens :-)

   grtjs
   Anne

   Verwijderen