dinsdag 23 juni 2015

Hello Fresh uitgetest

Een paar maanden geleden, zo ergens begin januari, hebben we ten huize van mama van vijf het bizarre idee gehad om een paar goede voornemens te maken. Eén ervan was dat we wat meer vegetarisch zouden eten en dat we meer nieuwe gerechten zouden uitproberen. Maar zoals jullie allemaal wel weten zijn goede voornemens gemaakt om snel te vergeten. Zo ook bij ons.
Ik wil jullie de stress-situaties besparen op de momenten dat ik half in slaap met mijn ottolenghi kookboek om half twaalf in mijn bed kroop, omdat ik absoluut het ingrediëntenlijstje voor de komende week moest klaar hebben voor de wekelijkse boodschappen de volgende ochtend. En dat ik op dat moment niet meer 100% helder was om de juiste keuzes te maken zorgde ervoor dat papavanvijf de rabarber in putteke winter niet vond in de winkel :-).
Maar kijk, zo ergens midden juni kregen wij een tweede kans om ons voornemens alsnog waar te maken. Met de Hello Fresh box krijg je namelijk inspiratie en de ingrediënten thuis bezorgd voor heel lekkere, gezonde, dagelijkse maaltijden. En met een frequentie van 3 maaltijden is het ideaal om te kunnen anticiperen op onverwachte gelegenheden of om restjes te kunnen wegwerken.
Al moet ik wel eerlijk bekennen dat ik tijdens het ajuinen snijden, al aan het dromen was van een traiteur-service na een lange werkdag :-).

Hierbij het gerechtje:

Orzo met romatrostomaten uit de oven en gruyère


600gr mini-romatrostomaten
2 sjalotten
knoflookteentje
3 courgettes
2 citroenen
335 gr orzo (of risottorijst)
oregano
gruyère 125 gr
groetenbouillon 700ml
balsamico
olijfolie
peper en zout


1. Verwarm de oven op 220 graden en bereid de bouillon.
2. Leg de tomaten in een ovenschaal en besprenkel met balsamico/olijfolie/peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.
3. Snipper de sjalot/look fijn en snijd de courgette in kleine stukjes.
4. Rasp de citroenschil en pers ze daarna uit
5. Verhit de olie in de pan en fruit de sjalot, citroenrasp, knoflook 2 minuten in de pan. Voeg de orzo en de oregano toe en voeg de bouillon toe. Laat de orzo het vocht opennemen terwijl je verder roert.
6. Bak de courgettes in een pan. Besprenkel met het citroensap.
7. Voeg de courgette bij de orzo en voeg de gruyère toe. Meng alles goed onder elkaar
8. Serveer de orzo met de gebakken tomaatje nog aan de tros.

Smakelijk!

12 opmerkingen:

 1. wat vonden je kinderen ervan? Ik vind dat er bij die boxen heel vaak recepten zitten die mijn kinderen niet zouden lusten. Daarom durf ik het niet testen.het is niet echt goedkoop en als ik dan de helft moet weggooien? !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier al een paar keer op het punt gestaan om de box te testen, maar blijkbaar ga ik te graag naar de supermarkt. Mij zouden ze een kant en klare menuplanning met boodschappenlijst moeten verkopen. Ziet er alvast lekker uit. Liefs ALice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker! Wij hebben de box al een tijdje. 5 dagen voor 2 personen. De jongste eet soms mee als ze het lekker vindt. Ik vind het zo fijn om niet te hoeven bedenken wat we nu weer zullen eten. Ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En? Goedgekeurd? Wij gaan half juli eens zo'n box testen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben ook al verschillende keren HelloFresh en Smartmat getest (maar nog nooit de vegie menu's). Ik ben ook grote fan van het feit dat alles aan huis geleverd wordt, en dat je niet meer naar de winkel moet, dat je niet moet nadenken over wat weeral te koken, dat je nieuwe dinges probeert die je anders nooit zou koken. Mijn kinderen eten meestal mee, ze proeven van alles en meestal lusten ze het wel.

  Min puntje van Hellofresh, ik vind de kwaliteit van de vis niet altijd zo lekker.
  smartmat heeft naar mijn gevoel meer kwaliteitsproducten, maar bij hellofresh heb je dan weer meer mogelijkheden en zijn de gerechten iets specialer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb hier een bon voor de Nederlandse versie. Dat werkt waarschijnlijk niet in België... Toch maar eens informeren, denk ik, als ik jou zo hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je wil, kan ik je ook een Belgische bon voor 20€ korting bezorgen.
   Wij zijn al enkele weken enthousiaste bestellers van Hello Fresh.

   Verwijderen
 7. HIhi, wij hebben gisteren net hetzelfde gegeten! Zo'n luxegevoel als er een lieve Hollander op maandagavond aan je deur staat met een kartonnen doos vol lekkers (die doos is hier trouwens ook dankbaar volgekleurd door de dochter, dubbel win!).
  En geen hoofdbrekerij over "wat gaan we eten" en dat dan nog eens allemaal vinden in de winkel. Wij nemen ook de 3 maaltijden en ik vind het super dat er elke week een vegetarisch gerechtje in de gewone box zit, ideaal om inderdaad nieuwe zaken te ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier nog een grote fan van dit soort gemak :-). Zelfs de ontbijten worden nu thuis geleverd :p. Zo een traiteurdienst zou ook handig zijn twee keer in de week. Zoals gisteren met heel veel oudercontacten en nadien nog koken zodat het toch geen frieten zijn.
  Toch heb ik een voorkeur voor Smartmat tegenover Hello Fresh. Hoewel ik van beiden best tevreden was verpakt Hello Fresh ook die hele kleine dingen wat ik echt niet nodig vind en ik vind Smartmat net iets gezonder en verser en Belgisch natuurlijk (dichterbij dus!)en ik vind dat we het toch een beetje locaal moeten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. grappig, ik heb ook hier net de proefbox hello fresh besteld. Vanavond een eerste gerechtje (wij beginnen met de kip, ziet er het meest toegankelijk uit voor de kindjes). Ik ben tegenwoordig volledig inspiratieloos als het op koken aankomt. Wij eten minstens één keer per week spinaziestoemp met vis/fischsticks en risotto met champigons en spekjes. Op de duur komt dat ook mijn oren uit. Dus ik ben erg nieuwsgierig. Drie gerechten per week is meer dan genoeg, met kindjes die misschien niet alles lusten, en weekendrestjes om op te eten..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik bestel al een tijdje bij Hello Fresh. Wij zijn met 3 en daar heeft smartmat geen mogelijkheden voor. Ik ben heel tevreden met de speciale gerechten en mijn dochter lust bijna ook altijd alles.

  BeantwoordenVerwijderen