zondag 21 juni 2015

Opera voor kinderen


Jong geleerd is oud gedaan, dus toen ik de aanbieding kreeg om met de kinderen een voorstelling van de kinderzomeropera mee te pikken op het prachtige domein van Alden Biesen was de beslissing vlug genomen. Zaterdag reed ik met de 4 oudste richting Limburg om naar de kinderversie van Carmen te kijken. En ik was echt verrast hoe ze deze opera volledig op kindermaat hebben herwerkt. Een mix van de originele opera-aria's met een verhaal en tekst op kindermaat. De acteurs slaagden erin om met een kwinkslag en grapjes de volle 50 minuten de aandacht van de kinderen vast te houden. Mijn kids waren in ieder geval overtuigd. En in hun leefwereld kan deze kinderzomeropera gerust naast de luisterhuisverhalen, ketnetprogramma's, studio100 shows en kapitein winokkio-voorstellingen staan. Kwestie van ze groot te brengen met een brede culturele waaier hé :-).

8 opmerkingen:

 1. Knap, je kan de hele commerciële reutemeteut niet buitenhouden. Wij proberen ook af en toe iets minder bekende/toegankelijke (lees: niet voor Dag Allemaal-lezers) dingen uit, meestal met succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat leuk zeg! Goed idee, bedankt voor de tip :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een nieuwe ervaring. Uw kinderen hebben een nieuwe wereld ontdekt; daar zal zeker iets blijven hangen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De zomeropera is al jaren een trekpleister, misschien is het Schots weekend ook iets voor jullie?
  We wonen tegenover het kasteel en ook de omgeven is top, wanneer de bloesems in bloei staan is het mooi om te komen wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en volgens mij onthouden ze dit langer dan de commerciëlere voorstellingen

  BeantwoordenVerwijderen