maandag 10 augustus 2015

Berlijntips 4: Neukölln, de nieuwe hotspot

Ik had er al veel over gelezen, over de nieuwe opkomende wijk Neukölln, maar was er tot nu toe nog niet geweest. De meeste info over deze wijk vond ik dan ook via pinterest of instagram want in de gangbare reisgidsen wordt er nog met geen woord over gerept. Maar dit heeft natuurlijk als voordeel dat het er nog helemaal niet toeristisch is. De wijk ligt een beetje ten zuidoosten van Kreuzberg en wordt bewoond door Turken gemixt met creatievelingen en studenten wat maakt dat alles heel betaalbaar is. Je vindt er enorm veel coole cafeetjes, heel urban en meestal gecombineerd met één of andere shop. Wat dacht je van een ontbijtzaak gemixt met een japanse stationaryshop. Of een café, platenzaak en kledingzaak ineen. Aangezien de wijk in volle ontwikkeling is en de ene na de andere zaak opkomt en weer verdwijnt kan je best gewoon het vierkant gevormd door volgende straten Maybachufer, Pannierstrasse, Sonnenallee en de Kottbusser Damm doorkruisen en je laten verrassen door het creatieve aanbod.
Waar je best wel heel gericht op afgaat is de Klunkerkranich. Want er moet al heel veel gebeuren om hier toevallig op uit te komen. Deze tuin ligt namelijk helemaal vanboven op het dak van het meest modale winkelcentrum Arcaden in de Karl Max Strasse 66 in Neukölln. Helemaal boven, dus je moet eerst het winkelcentrum passeren, dan de bibliotheek, de parkeergarage en dan nog een verdieping te voet, een stevige klim met andere woorden :-). Je kan uiteraard ook de lift gebruiken maar je inspanning worden dan ook ruimschoots goedgemaakt door een leuke bar met lekkere cocktails, een urban garden, een zandbak voor de kids en een geweldig uitzicht over Berlijn. En blijkbaar wordt er hier in de winter ook een kerstmarkt gehouden. Zeker de moeite dus!

8 opmerkingen:

 1. Ik kijk telkens weer uit naar deze blogpost, ik krijg zin om Berlijn te gaan verkennen.
  Zalige foto's ook, de kids hebben een geweldige tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig. Dat Berlijn een toffe stad is wist ik al vele jaren, maar of het met kinderen te doen is ... Jij doet het gewoon!
  Misschien dat ik het binnen een jaar of drie ook eens waag.
  Toffe foto's !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fantastische foto's! Ik zou zo vertrekken :)).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gingen normaal gezien ook met de kids naar Berlijn dit jaar, maar het zal voor volgend jaar zijn! Ik ben er zelf ook al geweest, maar je doet me zoveel nieuwe dingen ontdekken! Jouw blog hou ik zeker héél dichtbij voor onze trip met de kids! Een hele dikke dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat ik al weet waar we volgende keer naartoe gaan. Zo mooi daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lijkt mij super! ik ga je blogpost saven!

  BeantwoordenVerwijderen