woensdag 12 augustus 2015

Berlijntips 5: Barbecuen in Berlijn

Aangezien we ons na bijna twee weken al echte Berlijners voelen kunnen we niet achterblijven met hun nationale zomersport uit te oefenen: barbecuen in één van de vele parken die Berlijn rijk is. Want in tegenstelling tot in België mag je in zo goed als elk park barbecuen zolang je maar je afval opruimt en de plaats even netjes achterlaat als je hem hebt aangetroffen. Het enige wat je nodig hebt is een meeneem vuurtje (wij kochten er ééntje in Berlijn zelf), houtskool, vlees, groentjes, drank en wat borden en bestek. Ideale avondactiviteit na een warme dag en nog goedkoop ook :-)
De foto's hierboven zijn genomen in Tempelhof, de vroegere luchthaven van Berlijn, tegenwoordig een gigantisch grasplein waar je kan picknicken, fietsen, joggen, vliegeren, chillen,...
Andere plaatsen die je zeker moet bezoeken met je meeneemvuurtje:
- Teufelsberg ,een berg in Berlijn die gemaakt is met het afval van de Tweede Wereldoorlog en waar de Amerikanen tijdens de koude oorlog hun afluisterapparatuur hadden staan. Klim helemaal naar boven en geniet van het prachtige uitzicht over de stad terwijl je worstjes aan het grillen zijn.
- Mauerpark , hier kan je je gezellig tussen de Turkse families voegen en je zondagmiddag luierend en grillend doorbrengen.

Tip: In de drie parken is er weinig beschutting tegen de zon, wat maakt dat je op hete dagen (zoals wij hier al bijna 2 weken hebben) er weinig kunt gaan doen. Bij zonsondergang daarentegen... :-)


9 opmerkingen:

 1. Ons hotel was vlak bij Tempelhof toen wij enkele jaren geleden Berlijn bezochten. Vreemde ervaring, maar wel de moeite, vond ik. Maar wij hebben er enkel gewandeld. barbecueën is een geweldig idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Elke activiteit die ervoor zorgt dat jij eens rustig een boek kunt lezen, is een winner ... denk ik dan ;). Zag er wat mij betreft een zalige avond uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lag jij daar gezellig te 'Woesten' op dat dekentje? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volkspark Friedrichshain in anders een goed alternatief als je toch wat schaduw wil :) en je moet in Berlijn ook helemaal geen rekening houden met je afstand tot de bomen, heb ik al gemerkt!
  Heb je ook de volkstuintjes bezocht op Tempelhof? Zo schattig en fotogeniek vind je ze nergens anders!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh ja en er staan daar ook waterspuwende olifantjes voor de verkoeling :)

   Verwijderen
 5. http://www.cafeamneuensee.de/ niet te missen als je centraal en plein nature in de schaduw tussen het Berlijnse volk wil zitten. met de groeten van een zelfverklaarde Berlinist ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er keigezellig uit!
  Ik was onlangs ook in Berlijn (wel maar voor 4 dagen) en heb superveel spijt dat wij dat niet gedaan hebben.
  Blij voor jullie dat het daar goed weer is, toen ik er was was heel wisselvallig en dat was wel jammer.

  BeantwoordenVerwijderen