zondag 16 juli 2017

Op stap met kinderen in Edinburgh

Na al die prachtige natuur van de laatste dagen was het een leuke afwisseling dat er een mini citytripje op het programma stond. Meer bepaald naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Nu is één dagje wel te weinig dus meer dan een paar highlights konden we niet doen maar zoals ze zeggen, dat is dan een reden om nog eens terug te keren.
Leuke verrassing was wel dat Edinburgh een zeer kindvriendelijke stad is. Alle restaurants/koffiebars hebben wel een kinderhoekje (al worden mijn kinderen daar stilletjes aan te groot voor :-)) en ik moet zeggen, we zijn nooit buitengekeken als we ergens binnen kwamen met ons zevenen. Dus thumbs up voor Edinburgh!
Ook maar één dagje in de Schotse hoofdstad? Hieronder vind je onze route terug. Was wel best een lange dag ;-)

Hier startten we onze dag met een stevig ontbijt. Leuk adresje en er zaten bijna alleen maar gezinnen met jonge kinderen. Schotland is best duur dus je let beter maar even op als je met zevenen ergens binnen stapt maar hier krijg je gratis tapwater wat ook al weer een slok op de rekening scheelt :-)

Het toeristische hart van de start. Denk aan levende standbeelden, toeristenvallen, souvenirwinkeltjes en doedelzakspelers maar om één of andere reden heeft dit alles een heel grote aantrekkingskracht op kinderen :-). Je kan, als je goed voorbereid bent, al op voorhand tickets reserveren voor het kasteel. Scheelt je alweer wachttijden in de queue.

Leuk klein museumpje waar je kan spelen met optische illusies. Kwestie van je kinderen geëntertaind te houden.

Het café waar J.K. Rowling Harry Potter uitvond. De kinderen wouden hier absoluut naartoe maar eerlijk? Je kan het gerust skippen. Want voor de rest is er helemaal niets bijzonder te zien. Of mss ben ik gewoon geen fan van een café vol olifanten.

Dit was dan weer wel een grote meevaller. Een kindvriendelijk (en dus parentfriendly ;-)) museum waar de inkom gratis is. Zie het als en mix tussen onze Technopolis en natuurhistorisch museum. Neem zeker ook een kijkje op het dakterras op het zevende verdiep (ook al denk je in eerste instantie dat er maar vijf verdiepingen zijn). Hier heb je gratis en voor niets een prachtig zicht op de stad.

Een verborgen pareltje in de stad naast de rivier Leith dat nog gevrijwaard is van het massatoerisme. Je moet er wel even voor uit het centrum maar het idylische dorpje in de stad is deze omweg meer dan waard. Centrum van dit pittoreske plekje is Hawthornbank Lane. Hier kan je ook de mooiste foto's trekken.

Tja, als je met kinderen op citytrip gaat is het geven en nemen geblazen :-). Wel eens leuk maar in pricipe kan je dit skippen aangezien je op andere plekken gratis en voor niets de stad van bovenuit kan bewonderen.

Een aanrader, hier ga je met een gids door de gangen van het oude Edinburgh. Een deel van de stad is namelijk op de oude stad gebouwd. Wat resulteerde in een soort van ondergronds bestaan voor de lagere klasse van toen. Nu komt dit aan de hand van de levendige verhalen van de gids terug tot leven. Wel even opletten, best op voorhad je tickets boeken want deze toer is heel populair!

Vegan food aan heel schappelijke prijzen en zoals zoveel restaurants en cafés in Edinburgh kinderen meer dan welkom. Voor 5,5 pound hadden ze een drankje, hoofdschotel en een dessert. En ook hier weer het kinderhoekje :-)


Ps: Ter info: deze reis kwam er in samenwerking met Pharos Reizen waarvoor we de boekenheld rondreis Potter en Potter mochten uittesten.

1 opmerking: