donderdag 6 juli 2017

The Lake District

De eerste dagen van onze vakantie zitten er al op. Morgen vertrekken we al richting Schotland voor ons tweede verblijf van deze vakantie. Ik hou wel van dit slow roadtrip verhaal. Je bent niet elke dag onderweg maar je ziet toch meer dan wanneer je op één plaats verblijft. Wij verbleven de eerste vier dagen van deze vakantie in een gerieflijk vakantiehuisje in het Lake District, ideaal om van hieruit de streek te verkennen. We kookten elke avond zelf (yes,een keuken!) en er was zelf een zwembad ter beschikking (handig voor die onuitputtelijke energie van de kinderen). Elke dag sprongen we dan in onze auto om respectievelijk, te gaan wandelen, te gaan varen, in bomen te kimmen of het beatrix potter park te bezoeken.
Oorspronkelijk waren we van zin om te kayakken maar kinderen moesten elk begeleid worden door een plus-veertienjarige, wat nogal moeilijk was dus werd het een motorbootje, wat ook beeldige plaatjes opleverden. De bomenwandeling daarentegen mocht gedaan worden vanaf 5 jaar. Maar het absoluut summum vond ik onze wandeling. Best avontuurlijk want we verlieten de bewandelde paden en stippelden onze eigen route uit. Dankzij de geweldige app Wikiloc kun je overal ter wereld ad hoc en heel makkelijk een route uitstippelen en op het moment zelf aanpassen zonder risico dat je verdwaalt. Ik hou wel van het gevoel alleen op de wereld te zijn, en elke keer verbaas ik mij ervan dat de kinderen best tegen een stootje kunnen, 500 meter stijgen en 12 km stappen door bossen, weiden en rotsen...they did it en zoals ik zei...daarna hadden ze nog energie genoeg voor het zwembad. Soms ben ik wel een klein beetje jaloers :-) 
 

Ter info: deze reis kwam er in samenwerking met Pharos Reizen waarvoor we de boekenheld rondreis Potter en Potter mochten uittesten.

6 opmerkingen:

 1. Zalige foto's alweer! Leuke tip van die Wikiloc. Nu nog ff uitzoeken hoe het juist werkt... .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuk concept, Potter en Potter!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wouw wat een geweldige foto's!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Anne, wij vertrekken dit jaar naar Engeland. Zuid Engeland dan wel. Heb je toevallig een tip voor een boek op kindermaat over wat geschiedenis (koning Arthur .. etc?) Dat zou fantastisch zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mag ik vragen in welk huisje jullie verbleven? Bedankt

  BeantwoordenVerwijderen