woensdag 9 augustus 2017

Dagje Koksijde


Ooit in een ver verleden ging ik af en toe eens naar Koksijde, vrienden van mijn ouders hadden daar een appartement maar meer dan wafels op de dijk, en verstoppertjes spelen in de Duinen herinnerde ik mij niet. Groot was dan ook mijn verbazing dat Koksijde een hele waaier aan activiteiten aanbiedt voor gezinnen. Bijna meer dan wat je op één dag gedaan krijgt. Of wij eens zin hadden om dat allemaal te ontdekken? Dat moet je ons geen twee keer vragen :-). Hieronder alvast een kleine opsomming van ons programma. 

We startten de dag met een bezoekje aan  Beachvillage op het strand van Koksijde-Bad. Ideaal om op te warmen want de kinderen amuseren zich op de springkastelen terwijl jij op je gemak in de beachbar een kopje koffie drinkt en geniet van het ochtendzonnetje.

Daarna lunchten we bij brasserie Siska in Koksijde. Gekend in de streek omwille van speelpleintjes direct bij het restaurant. ’t Is echt een no-nonsense brasserie waar ze niet van opkijken als er een kind een glas omstoot en waar ze zonder boe of ba grote groepen aankunnen. Een verademing als je met vijf hongerige kinderen binnenvalt :-). Even opletten want ze nemen geen reservaties aan, dus het is wel een beetje op goed geluk gaan, maar voor de lunch lukt dat meestal wel.

Daarna ging het richting  de Playmobil expo in Abdijmuseum Ten Duinen. Hier is een leuke zoektocht voor de kinderen uitgestippeld in een reuzegroot playmobildorp op de zolder van het museum, en ondertussen pikken ze nog wat weetje op over de Duinenabdij en de heilige Idisbald. Daarna kan je nog een bezoekje brengen aan de ruïnes. De algemene kennis van mijn kroost is weer wat bijgespijkerd :-D.

Een bezoekje aan Clics Koksijde mocht ook niet ontbreken op de planning. Denk een hal vol clicsblokjes en je weet waaraan je je mag verwachten. Raar maar waar...het lawaai viel heel goed mee toen wij er waren. Nog tot einde van de zomer kan je hier terecht op druilige regendagen. Je kinderen zullen je dankbaar zijn. Wij moesten ze in ieder geval wegslepen want het hoogtepunt van ons dagje bleef gespaard voor het einde.….

Een bezoekje aan een paardenvissers, meerijden op de kar naar het strand, meedoen met het garnaalvissen en je eigen gevangen garnalen kuisen en verser dan vers opeten! Echt superleuke ervaring met de supersympathieke Dominique! Absolute aanrader en ideale setting om de prachtigste foto's te trekken! Ook zin om een ritje te reserveren? Hier vind je alle info.

Ps: Deze blogpost kwam er in samenwerking met Toerisme Koksijde- Oostduinkerke die dit programma voor ons samenstelde. Meer weten hoe ik tegenover samenwerkingen sta? Hier vind je alle info terug.

4 opmerkingen:

 1. Waaw, zag er als een meer dan geslaagde dag uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die foto's geweldig! Een fijn dagje uit dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, zo'n uitstap en dan nog wel alles op één dag? Was dat niet wat veel?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Ik zal morgen in je voetsporen treden. Bedankt voor de tips

  BeantwoordenVerwijderen