vrijdag 6 april 2018

Zo verliefd op dit vakantiehuisje in South Tirol
Ik had er tot een paar maanden geleden geen idee van dat South Tirol in Italië lag en had er ook nog nooit bij stilgestaan dat je naast Oostenrijk en Frankrijk ook in Italië op wintersport kon gaan. Maar na deze vakantie ben ik helemaal om! En misschien dat ons appartementje op een 700 jaar oude boerderij in het dorpje Madonna er iets mee te maken heeft :-)

Beeld je in, een dorpje waar de tijd is blijven stilstaan en waar er één ieniemie winkeltje is met levensmiddelen en een te schattig schoenen en sjaal winkeltje (die combinatie alleen al :-)). Geen grote hotels of horden toeristen maar een dorpje met bewoners waar er hier en daar appartementjes worden verhuurd en één hotel met een pizzeria aan. Als je zoals wij enkel ervaring hebt met wintersportdorpen in Oostenrijk dan trek je je ogen wel open hoe rustig een wintersportvakantie kan zijn :-)

Maar als je denkt dat een 700 jaar oud boerderijtje gelijk staat aan primitiviteit kan ik je onmiddellijk geruststellen. Petra en haar man zijn er in geslaagd om met behoud van de authentieke elementen een vakantiewoning te creeëren voorzien van alle comfort. Zij zijn naast de ideale gastvrouw en gastheer van Oberniederhof (check de welkomstmand die op ons stond te wachten!) ook nog actieve boeren die de dagelijkse zorg van de boerderij op zich nemen. Ideaal voor de kinderen om te gaan kijken hoe de koeien gemolken worden, eten aan de varkens worden gegeven, de hooischuur te gaan verkennen, zelf boter te leren maken of verse eitjes bij de kippen te gaan halen. Petra leidt je met veel plezier rond op de boerderij en laat je ook nog de 300 jaar ouden molen zien die nog steeds gebruikt wordt om vers brood te maken. 

En dit allemaal op 10 minuutjes rijden van de gletsjer waar je sneeuwzekerheid hebt tot in april en waar,  let op mijn volgende post, wij zo goed als alleen waren.


2 opmerkingen:

  1. Wij waren er deze zomer op vakantie en hebben ook echt genoten van de natuurpracht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In alle eerlijkheid had ik ook nog nooit van Zuid-Tirol als Italiaanse regio gehoord. Het huisje ziet er prachtig uit.

    BeantwoordenVerwijderen