vrijdag 30 maart 2018

De boeken op mijn nachtkastje


Ik ben een ongelooflijke bedlover. Ik zou een hele dag in mijn bed kunnen blijven liggen en letterlijk alles in mijn bed doen wat je maar kan bedenken. Eten, lezen, werken, bloggen, mijn nagels lakken, telefoneren, skypen, netflix kijken,....

En hoe ouder mijn kinderen worden hoe meer mijn bed en bij uitbreiding mijn slaapkamer een toevluchtsoord is om tot rust te komen. Toen de kinderen kleuters waren moest je effe doorperen tussen 17u en 19u maar dan was de avond weer van jou (ok de nacht dan weer niet, daar zijn we wel vanaf). Maar met opgroeiende kinderen draait het bioritme van je avonden. Zeker als je zoals wij een paar kleine nachtraven hebt. Laten we zeggen dat het hier pas om 22u30 echt stil is en je ervan uit kunt gaan dat je niet meer gestoord gaat worden met een paar verdwaalde agenda's die getekend moeten worden of een geblokkeerd netflix account waar jij achter het paswoord kunt gaan vissen.
En soms kan ik het zo gehad hebben met het geruzie, geroezemoes, de 101 vragen, het lawaai van videogames of zelfs van de afwasmachine dat ik geen zin heb om te wachten tot mijn koters in hun bed liggen en dat ik veel vroeger naar boven vlucht, de deur dichttrek en mij op mijn bed smijt om daar op mijn gemak nog mails af te werken, te lezen, te bellen of gewoon even mijn ogen te sluiten.

En het zijn op zo een momenten dat ik een boek vastgrijp, die ik voor het gemak opstapel naast mijn bed. En stapel mag je gerust letterlijk nemen. Rationeel weet ik wel dat ik ze niet weggewerkt krijg maar just in case dat ik eens ongelooflijk veel te veel tijd zou hebben om te lezen, zou het toch zonde zijn om dan net geen interessant boek te hebben liggen (hahaha, ik denk dat ik dan al mijn lezers trakteer als ik ooit eens veel te veel tijd heb) Laten we zeggen dat ik nu ongeveer één boek per 3 maanden lees en je voelt welke achterstand ik ah opbouwen ben :-D. But still, er zitten er echt een paar tussen die mij meer dan de moeite waard lijken. Hieronder even de oplijsting:1. Zakboek voor de stadstuinier - Jean vanhoof  (tussen droom en daad staat een boek ;-))
2. Lagom - Lola akerstrom: kwestie van mee te zijn met alle hypes
3. Just kids - Patti Smith - Autobiografiëen van Rock and roll personalities hebben altijd sterke aantrekkingskracht op mij gehad
4. De acht bergen - Paolo Cognetti : zo benieuwd of het echt zo goed is als iedereen zegt
5. De edele kunst van not giving a fuck - Mark Manson: uitgelezen maar laten we zeggen dat ik van mijzelf al heel wat relativeringsvermogen bezit dus ik was beetje ontgoocheld.
6. 100 business bites - Topboek vind ik als je je algemene kennis van marketing, economie en business doen wilt aanscherpen. Op één blad leggen ze duidelijk elke theorie uit en jij plukt eruit wat voor jou van toepassing is. Heeft mij al heel wat inzichten gebracht
7. Flow - Mijn ultieme ontspanningsmoment. Elke keer maakt mijn hart een vreugdesprongetje als er een nieuw issue is. Ah ja en ook de lunchlady natuurlijk :-)
8. Wij - Gillian Anderson: yes, de vroeger X-file madam. En aangezien ik toen zo fan was en ik nu getriggerd was door uitleg die bij het boek stond: " 'Wij' is het perfecte tegengif voor onze egocentrische cultuur, en geeft de richting aan naar een positief leven, waarin vrouwen elkaar steunen en aanmoedigen" ligt het boek nu op mijn nachtkastje
9. Steeds leuker - Jelle Hermus: dit boek kreeg ik opgestuurd door de uitgeverij en ik was eerlijk gezegd beetje kritisch. Maar dat smolt snel weg. Heerlijk rechttoe rechtaan op zijn hollands. Als je een boek wilt lezen over zinvol leven en juiste keuzes maken raad ik dit boek veel meer aan dan het boek de edele kunst van not giving a fuck.


Slapen doen we tegenwoordig op een Emma matras. Ik kreeg de kans om met hun samen te werken nadat ik op mijn zoektocht naar een nieuwe matras (onze oude matras had na 14 jaar echt wel zijn diensten bewezen) via de site van test aankoop bij hun terecht kwam. En oh my!! Dit is echt heaven. Ik kan alleen maar bevestigen dat ze echt doen wat ze beloven en dat het niet meer dan terecht is dat ze overal worden aangeraden als beste koop. Alleen is de uitdaging om op te staan nu nog veel groter geworden :-)
Ps: Benieuwd hoe ik tegenover samenwerkingen sta? Check hier


2 opmerkingen:

  1. Op de titels van de boeken na kan dat volledig over ons gezin gaan! 🙈

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Idd hier ook! 4 kids en alleen een mama meer over. Het is bijna niet te geloven maar ik ben terug aan het lezen. Heerlijk. En zien lezen doet lezen wat de rust in huis wel doet toenemen. Alleen de regelmatige trip naar de bieb (75 strips en boeken uitlenen, anyone?) moet je erbij nemen.

    BeantwoordenVerwijderen