maandag 12 maart 2018

Over 7 jaar bloggen en een heel stevige give-away!!Zeven jaar geleden zette ik aarzelend mijn eerste passen in de blogwereld. Niet wetende wat het was, laat staan dat er al boeken of cursussen over bestonden. Zeven jaar geleden was ik net bevallen van ons Fee en bij het zoeken van een naam van mijn blog heeft het welgeteld 5 minuten geduurd om de naam mamavanvijf uit te vinden. Gewoon omdat ik het logisch vond klinken en het het eerste was dat door mijn hoofd schoot tussen het voeden en pampers verversen door. Dat mamavanvijf een rollercoaster ging worden had ik nooit durven verwachten. Naast het opgroeien van mijn kroost ook mijn blog zien groeien is het mooiste cadeau dat ik mij kon inbeelden. En dat, lieve mensen zou nooit gelukt zijn dankzij jullie lieve, trouwe  lezers en daarom...daarom deze stevige give-way. Hoop dat jullie vrij zijn in de Paasvakantie :-)


Dees lieve mensen is hetgeen ik in de aanbieding heb. Voor iedereen die goesting heeft om met zijn gezinnetje in de Paasvakantie naar de zon te trekken. En dan meer bepaald van 7 tot 14 april naar Amarilla in Spanje. Deze fantastische give-away wordt u aangeboden door Interhome. Vervoer naar Spanje moet ge wel zelf regelen maar voor de rest...feel free :-)

Aangezien het allemaal wel heel last minute is loopt deze wedstrijd alweer af binnen een week. (18 maart om 18u) Kwestie dat ne mens zich een beetje kan organiseren :-)

Maar dus...wat moet ge doen? Awel niet veel :-). We gaan werken met een onschuldige kinderhand. En ik ga gewoon keihard inspiratie aan jullie vragen voor de volgende 7 blogjaren. Dus waarover zou mij graag zien bloggen? En elke reactie is een kans om een weekje vakantie te winnen. Laat jullie maar goed gaan want het is toch een zot wijf die mamavanvijf!
280 opmerkingen:

 1. Over hoe je het aan pakt bij slechte eters :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tips over ruzie tussen broers en zussen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tips welke uitstapjes leuk zijn voor met je 5 kindjes te doen en toch boeiend ondanks leeftijdsverschillen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh dat zou zoooo hard welkom en deugddoend zijn!
  Ik zou je wel eens wat meer willen zien bloggen over hoe jullie als ouderteam overeind en zo hecht blijven met zo'n groot gezin. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Over voor jezelf zorgen als mama en hoe je dat het beste aanpakt. X!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik volg je blog heel graag! Ik ben een mama van drie jongens, en het kan er hier best wel eens hard aan toegaan! Een gewone ochtend, hoe ziet die er bij jullie uit? En 's avonds, hoe spelen jullie het klaar met de hobby's van de kinderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe is het band met de neefjes/nichtjes? Met de tantes/ooms?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eigenlijk gewoon zo blijven schrijven als je nu doet, super 👍🏻

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oe wauw! Heerlijke give-away! Ik vind het wel interessant om te weten hoe jullie omgaan met schermtijd. Welke afspraken er zijn. ��������

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kijk altijd uit naar de beelden van een groot gezin.
  En ook de verhalen en foto's van niet-instagram-waardige dingen. Dat ook bij jullie niet altijd alles van een leien dakje loopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. over interieur... evenwicht kindvriendelijk huis, leuk interieur, baby-dreumesproof :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. In de toekomst de nieuwste snufjes op technologie voor de kinderen. Gebruiken ze het internet, smartphone en hoe gaan ze daarmee om dan? Hebben ze dat allemaal nodig in de school binnenkort?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zalig een weekje zon!!
  Ik lees het liefst posts over dagelijkse dingen in een gezin en hoe er als mama mee omgaat ...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik lees graag over je reizen met kinderen en intererieur

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoe je jouw eigen pubertijd wel of niet terug ziet bij jouw kinderen. Over meer vrienden en lieven over de vloer, grote emoties, meer dan ooit loslaten, uitgaan, rommelkamers, soms nog klein willen zijn ... tot ze zelf bij het clubje "grote" mensen horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mama van acht met iets oudere kinderen van 12 tot 27 jaar. Ik kan een hele lijst maken en anecdotes vertellen over hoe mensen op zoveel kinderen reageren, een opsomming van wat jullie soms te horen krijgen zou wel fijn zijn en hoogstwaarschijnlijk ook herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind het heel interessant om te lezen hoe andere ouders alles gecombineerd krijgen want zelfs met "maar" 2 kinderen en 2 fulltime jobs loopt het hier niet steeds hoe ik het zou willen. En we zijn toevallig allemaal een weekje vrij die week ...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zou graag eens de kinderen zelf aan het woord willen. Over opgroeien in een groot gezin, nadelen en voordelen, over hun ervaringen. Een interview met elk van de kinderen. En vakantie lijkt me heel welgekomen voor ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Reizen met kinderen, fotografie en lekker koken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Reizen met kinderen, fotografie, lekker koken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Over combo werk en gezin: hoe organiseer je je werk, welke nieuwe apps gebruik je, welke uitstappen (met kinderen) waren leuk en hoe ga je om met de dingen waar velen van ons over twijfelen (schermtijd, ingrijpen of niet bij ruzie, welke taakjes krijgen de kinderen, etc.)?
  Spannende give away!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik zou graag eens de kinderen zelf het woord willen. Over opgroeien in een groot gezin, nadelen en voordelen, over hun ervaringen. Een interview met elk van de kinderen. En vakantie lijkt me heel welgekomen voor ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je doet dat al 7 jaar fantastisch! Ik lees wel graag iets over het huishouden runnen met zo'n bende, kleren kopen, beginnende pubers, ... en alles waarover je nu al schrijft dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. over betaalbare originele uitstapjes met kids!
  laurentbuytaert@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik zou graag meer lezen over hoe jullie als koppel tijd voor elkaar kunnen vrij maken want ook al loopt er bij ons maar één kindje rond (ook een Lucas en net zoals Fee 7 jaar), lukt dat bij ons niet altijd. Of hoe je me-time als vrouw inbouwt en of je daar vaak reacties op krijgt...
  Proficiat trouwens met jouw 7 jaar als blogster!
  Annick DC

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Word je als blogster soms herkend of aangesproken op straat, hoe ga je met dit mini-bv-schap om? Heeft het je al een nieuwe vriendschap opgeleverd, zo ja: ervaar je deze anders dan die van voordien?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik zou graag wat meer lezen/te weten komen over hoe jullie als koppel tijd voor elkaar vrij maken, want ook al loopt er hier maar één kindje rond (ook een Lucas en net zoals Fee 7 jaar), dat lukt bij ons niet altijd. En over hoe jij als mama me-time inplant en daar al dan niet (negatieve) reacties op krijgt... Heb dat ook al eens mogen ondervinden toen ik op reis ging met vriendinnen 'dat dat toch niet gepast was'.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoe lukt het samenleven van 7 verschillende unieke persoonlijkheden onder 1 dak, zodanig dat ieders karakter en interesses gerespecteerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Misschien eens berichten over puberende kinderen... we staan er voor en moeten er door maar er is nergens een handleiding...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. En dan nog iets intiemer: vind je dat samsonseks terecht tot woord van het jaar verkozen werd (in 2016 weliswaar)... Noem mij nieuwsgierig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wauw!! We wagen graag een kansje!! Met onze 4 kids zijn we op het punt gekomen dat ze alle 4 graag hun tijd verdoen op tablet/pc/.. Ik blijf het als mama moeilijk om hierin een evenwicht te vinden tussen de toegestane kwartiertjes per kind/per week enerzijds en de momenten waarop het praktisch gewoon even goed uitkomt, de "rust". Daar bovenop ook nog het "meekijk" fenomeen.. Consequent blijven is in deze een geweldige uitdaging en tips hierrond blijven steeds welkom!!!
  Veel succes nog met de blog en doe zo verder!!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ohlala! Ik lees je blog altijd heel graag én zou graag wel meer willen lezen over reizen met kleine kindjes. Dan kan ik de tips meteen toepassen...in de paasvakantie?? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik lees zo graag je blogs, stiekem had ik ook graag een mama geweest van een groot gezin. Ik lees daarom ook gewoon alles graag.
  Mss idd nog wat tips over hoe je omgaat met ruzie tussen de kinderen, of is het altijd peis en vree bij jullie?
  groetjes,
  wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een knaller, maar dat ben jij ook! Mijn kinders zitten dan al in Parijs met de grootouders, dus ik laat het aan mij voorbijgaan. Maar ik blijf wel trouw volgen en genieten van alle dingen die hier passeren. Met kinderen van dezelfde leeftijd leer ik hier steeds wat bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik zou wel een blogje willen lezen over hoe je het organiseert om je kinderen naar alle buitenschoolse activiteiten te brengen. Of kunnen ze al zelf gaan? Met een 4- en 6-jarige ben ik daar wel benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. hoe je voor jezelf de nodige rust kan vinden....

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een give-way zeg!
  Ik zou wel wat meer willen lezen over de dagelijkse struggles en twijfels die je doormaakt bij het opvoeden van jouw kinderen. Nog wat uitgebreider dan momenteel. Voor de rest: keep on blogging! Het maakt al enige tijd deel uit van mijn weekend-ochtendritueel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik vind het super hoe het nu is.Ideetjes; leuke uitjes met opgroeiende kids en eenvoudige diy interieurtips van jou en de kids.En nu duimen maar.Mama van 3��

  BeantwoordenVerwijderen
 39. De boeiende reis van kindzijn naar puberzijn x 5. Kan het interessanter?

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik vind het het super zoals het nu is.Een blogpostje keer is altijd even metime😉Ideetjes:leuke uitjes lef opgroeiende kids en eenvoudige diy's voor het interieur.En nu duimen maar!Mamavandrie

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik vind het super hoe het nu is.Ideetjes; leuke uitjes met opgroeiende kids en eenvoudige diy interieurtips van jou en de kids.En nu duimen maar.Mama van 3��

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik kijk altijd uit naar je inspirerende blogverhalen. Je mooie, kleurrijke foto's maken le vrolijk! Voor de toekomst ben ik benieuwd naar je verhalen over omgaan met opgroeiende tieners/pubers. Het te winnen verwenreisje zou ons heel veel deugd doen ��

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Graag een blog, geschreven of geïnspireerd door Lucas, over hoe het is al enige broer tussen al dat vrouwelijk geweld!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. over gezinsorganisatie in het algemeen: ochtendrush, planningsbord, taakjesverdeling, hobby's, me-time inplannen... en hoe je je huis groot-gezins-vriendelijk én aantrekkelijk kunt maken én houden

  BeantwoordenVerwijderen
 45. verdeling van de taken in het huishouden want ik denk toch dat dit een hele organisatie is met 5 kinderen. Krijg je hulp van buitenaf voor opvang van de kids?

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Over de hoe jullie het financiële plaatje doen kloppen met zo'n groot gezin. In ons gezin met drie kinderen (wel tegelijkertijd in de crèche), is het soms toch krabben! En oh ja, een reisje naar Spanje klinkt als muziek in de oren voor ons!! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Proficiat met je zevende verjaardag!!! Ik lees je blog graag zoals die is, maar ik ben wel benieuwd naar hoe je je carrièreswitch ervaart na x aantal maanden. Succes nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Ik volg gewoon heel graag het allegaartje waar je over blogt... Nog iets erbij? Ik zou niet meteen weten wat..
  Proficiat met je blogverjaardag en hopelijk komen er nog vele jaartjes bij!!

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Over hoe je als moeder van een hoop kids toch nog steeds probeert om er aantrekkelijk uit te zien en waar je de tijd haalt om bvb naar de kapper te gaan, je te ontharen je dagcreme niet te vergeten etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Over de eventuele hulp van grootouders. (Of het ontbreken ervan). De generatie die zelf ook nog vanalles wil doen na hun pensioen. Het zijn niet meer de bomma's van vroeger die steeds aan de haard zitten. Ze hebben hun eigen leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. met een beetje hulp van buitenaf en goed georganiseerd zou het wel kunnen lukken hé chapeau voor wat je doet .

  BeantwoordenVerwijderen
 52. O wat zouden we dat graag winnen! Door een samenloop van omstandigheden zit er vanuit de financiën gezien niet veel vakantie voor ons in dit jaar.
  Bloginspiratie: ik zie een paar hele lieve kinderen waarvan er zo te zien de komende zeven jaar wel eens een paar last van hun puberale hormonen zouden kunnen gaan krijgen :-) Dan komt de inspiratie vanzelf! En voor wat betreft een wat minder persoonlijk onderwerp, ik zou ook wel eens wat willen lezen over de verschillen tussen Belgie en Nederland (en vooruit, de rest van Europa) wat betreft de basisscholen en onderwijs bijvoorbeeld.
  Maar ik moet zeggen, ik vind het altijd leuk wat je schrijft, dus je kunt ook gewoon doorgaan met wat je al 7 jaar doet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas, helaas, je hoeft mijn inzending in ieder geval niet mee te nemen voor als je een prijswinnaar gaat kiezen: wij hebben helemaal geen paasvakantie hier in Nederland! Kennelijk waren de krokus- en meivakantie net even te dicht op elkaar om meer dan 1 dag vrij met pasen te geven.... :-)

   Verwijderen
 53. Woehoew! Proficiat met je 7de verjaardag! Dat er nog veel jaren bij mogen komen. K wil wel eens lezen over broer-zus-ruzietjes, of tips om je kindjes gezonder te laten eten, of waar je als mama energie kan vinden, of en stofzuiger-review (oh nee dat had je al gedaan zeker;-)). Blijf gewoon eerlijk en schrijven over de dagelijkse dingetjes van het leven, dat lees ik het liefst 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Oh my! Ik ben vrij! Ik ben vrij! :D Ik lees graag over wat voor spellen je kinderen spelen en welke boeken ze lezen (kwestie van inspiratie...) Lees jij eigenlijk zelf veel? En hoe ben jij erin geslaagd om zulke goede eters van hen te maken??

  BeantwoordenVerwijderen
 55. met stip op 1: pubers (inspiratie genoeg de komende jaren)

  BeantwoordenVerwijderen
 56. en verder (sommige al eerder vermeld): omgaan met geruzie tussen de kinderen, wat met onzekere kinderen, balans partnerrelatie en zorg/liefde voor de kinderen, organisatie van een groot huishouden (bv. hoe kinderen stimuleren om taakjes te doen), straffen en belonen...
  Veel succes nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Wat een leuke give away . Ik lees heel graag je blog .misschien omdat ik aan mijn jonge jaren moet terugdenken . Ik was ook een mama van vijf en nu al oma van negen . Blijf maar gewoon bloggen over je dagdagelijkse dingen , dat leest zo vlot. Nog veel mooie dagen met je leuk vijftal .
  Groetjes
  Doortje

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Wat zou dit deugd doen na mijn revalidatie van mijn elleboogoperatie.

  Qualitytime per kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Qualitytime inplannen met je man! Tips hoe!

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Oh en hebben jullie bv een inkomsten en uitgaven schema? Hoe doen jullie het? Hoe plannen jullie uitjes? Extra activiteiten voor de kinderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Altijd leuk om te volgen en om nieuwe ideeën op te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 62. ik twijfel vr een derde kind, hier zijn ze allemaal over eens om nog een kindje te maken maar ik nog niet. wat was bij de reden om vr een groot gezin te gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Over fijne plekjes om op uitstap te gaan met het gezin !

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Tieners!! De komende zeven jaar zal jij daar stevig in zitten 😁 en ik kan écht wel tips gebruiken!! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Ik zou gewoon ook even op een leuke luchtige manier horen hoe en wanneer het een reality check is. Wanneer de filter van de onlinewereld niet werkt. Af en toe de kleine kantjes. Zodat wij ook even mogen meepiepen wanneer het niet zoals in de boekskes loopt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Over hoe je je huis kids-proof en kids-vriendelijk kan maken in alle opzichten. Hoe ze daardoor zoveel mogelijk zelf kunnen helpen ☺️☺️

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Voor mijn man en mij is't hier al aanpoten om elkaar niet uit het oog te verliezen en wij hebben nog maar één pateeke (en eentje in the way)... Ik ben heel benieuwd hoe jullie dat doen, met een kroost die ongetwijfeld nog stukken meer tijd en energie vraagtekens!

  BeantwoordenVerwijderen
 68. De dagdagelijkse gebeurtenissen mét ups en downs ��. Zodat het net als nu heel erg herkenbaar blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Organisatie en voordelen van een groot gezin (en hoe de wederhelft te overtuigen 😉?)

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Wow! zalige vakantie ... das welkom!!
  praten jullie heel bewust met z’n 2 over de opvoeding vd kids? hoe blijven jullie met z’n tweetjes overeind in die drukte? avondrituelen, ook leuk om te lezen... succes!! de komende 7 jaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Easy receptjes met dat tikkeltje meer... want jullie tafel ziet steevast gevuld uit met de meest lekkere dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Ik vind die 'sibling rivalry' wel een grote uitdaging en zou daar graag iets over lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Het is ontzettend leuk om jou te volgen, vaak op de achtergrond, maar dit is natuurlijk te cool, dus toch een reactie. Wat ik graag zou willen zien! Hoe je je werk weet te combineren met voldoende quality time voor je gezin, en huishouden. Alle ballen hooghouden vind ik een knap ingewikkeld klusje, en bij jou lijkt het zo makkelijk af te gaan, en je weet zelfs nog soms tijd voor jezelf te scoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Proficiat met je blog,ik ben fan,doe gewoon verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Leuke give-away!Ik kan zo direct niets verzinnen. Blog maar gewoon verder, zoals je nu al doet, ik blijf het met veel plezier verder lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Omgaan met de talenten en verschillen van elk kind. Hoe pak je dat aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Oh no, mijn verhaal is weg. Super leuke give away. Ik zou graag willen zien hoe het je toch lukt om alle ballen hoog te houden. Werk, quality time met kids, huishouden en dan ook heel soms nog eens tijd voor jezelf. Het ziet er bij jou super easy uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Vooral over dat wat je zelf het meest bezighoudt, en misschien ook een beetje een kijk vanuit je kinderen zelf?

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Over hoe je op een budgetvriendelijke manier aan zo'n schoon interieur komt als het jouwe! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Principes rond zakgeld! Al dan niet werken voor geld?

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Ik wil graag wel meer lezen over je (bijna) tieners, hebben ze al prepubergedrag? Hoe uit zich dat? Hier eentje net tiener geworden en kan wel wat tips gebruiken, alsook een weekje ertussen uit. Al zou ik dat het liefst met manlief, onze prepuber en zijn zus samen doen ��

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Maaltijden inspiraties! Praktische weekmenu

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Over je (bijna) tieners, hebben ze last van prepubergedrag? Ik kan wel wat tips gebruiken met een kersverse tiener in huis 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Je interieurs-tips, hoe jij steeds voor je dromen gaat, mooie familieband,... wat jij schrijft is steeds interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Wauw wat een mooie actie! Ik zie dat wel zitten een weekje ertussenuit met het gezin! Ik zou graag nog wat lezen over de aanpak ivm gaan slapen, eetgewoontes en hoe je ze allemaal tegelijk goed in het oog kan houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Blijven bloggen over lifetsyle eb interieur!

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Nog meer kindvriendelijk receptjes die goed te doen zijn met hulp van de kindjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Welk speelgoed heb je bij wijze van spreken kind na kind doorgegeven en zou je zo opnieuw kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Nog meer kindvriendelijke uitstapjes en reizen

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Hoe krijg je zo’n flinke eters als de jouwe? Hoe zag hun eetschema eruit als baby/peuter/kleuters?

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Moest je 10 jaar terug kunnen draaien, wat zou je anders doen? En wat net hetzelfde?

  BeantwoordenVerwijderen
 92. Wat zijn je meest handige en praktische apps die je regelmatig gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Merk je dat ik nood heb aan vakantie 😬 we zitten met een niet-slapende, tandkrijgende peuter 😩

  BeantwoordenVerwijderen
 94. wat Zijn de aanraders voor citytrips met kinderen? Steden? Praktisch oogpunt?

  BeantwoordenVerwijderen
 95. Gemakkelijke gerechten die het meest op je keukentafel tevoorschijn komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 96. 5 kindjes altijd bewuste keuze geweest? Met hetgeen je nu weet, zou je het opnieuw doen? (Dé vraag 😉)

  BeantwoordenVerwijderen
 97. Ik ben geinteresseerd in hoe je jouw kids leert omgaan met verantwoording. Op welke leeftijd krijgen/kregen zij taken in de huishouding. Blijven ze wel eens alleen thuis en wie past dan op wie?

  BeantwoordenVerwijderen
 98. Ze zeggen 7 vette jaren, 7 ... maar da's allemaal crap! Je bent ongelooflijk goe bezig. Keep up the good work.
  Let's talk about... hoe jullie, als mama en papa tijd maken voor elkaar en puberteit, combinatie middelbare schoolkinderen vs. lagere school kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 99. Beelden van een groot gezin vind ik leuk om te lezen/zien. Ook de DIY vind ik leuk. Uitjes met de kinderen. Doe in ieder geval zo voort!

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Over jullie dagelijkse routines! En ik zou eigenlijk ook eens graag een vlog zien 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Gewoon blijven bloggen zoals je bezig bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 102. Desalniettemin, ik hou van je mix van artikels en thema’s. Doe zo verder! 🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Gewoon de alledaagse dingen die je nu online zet vind ik super ...
  Eten, reisjes, huishouden, planning, inrichting, ... 😘👍🏻

  BeantwoordenVerwijderen
 104. Hoe verdeel ik mijn aandacht (al dan niet evenredig) over al die kindertjes

  BeantwoordenVerwijderen
 105. Tips over een bepaalde mate van orde te creëren in de speelgoedchaos (liefst zonder mijn interieur te veel pijn te doen)

  BeantwoordenVerwijderen
 106. Tips over hoe je het schuldgevoel over de niet altijd even correcte werk-privé balans kan wegmoffelen of nog beter vermijden

  BeantwoordenVerwijderen
 107. Loslaten, grootouders, angsten,...
  Aaaah ja, dat kijkt me al genoeg voer voor even ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 108. Net zoals jij zit ik dan midden in de tienerjaren. Ik kijk al uit naar tips, leuke doemomentjes, gerechtjes, hippe hebbedingetjes voor tieners!😄

  BeantwoordenVerwijderen
 109. Hoe Avontuurlijk op vakantie met kinderen. Zoals backpacken, huttentocht in de Alpen, wintersport, exotischere bestemmingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 110. Over het creatieve wat je doet met je kinderen, ik studeer kleuteronderwijs en heb al heel veel knutselideetjes van je blog gehaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 111. Over de creatieve dingen die je met je kinderen doet, ik studeer kleuteronderwijs en heb al heel wat ideetjes van je blog gehaald!!

  BeantwoordenVerwijderen
 112. Over de creatieve dingen die je met je kinderen doet, ik studeer kleuteronderwijs en heb al heel wat ideetjes van je blog gehaald!!

  BeantwoordenVerwijderen
 113. Net zoals jij zit ik dan midden in de tienerjaren. Ik kijk al uit naar tips, leuke doemomentjes, gerechtjes, hippe hebbedingetjes voor tieners!😄

  BeantwoordenVerwijderen
 114. Net zoals jij zit ik dan midden in de tienerjaren. Ik kijk al uit naar tips, leuke doemomentjes, gerechtjes, hippe hebbedingetjes voor tieners!😄

  BeantwoordenVerwijderen
 115. Hoe je de overgang zal maken nr mamavanvijftieners...heel benieuwd. Ik ben zelf een mamavanviertieners (11-14-17-21)en is hier heksenketel vol hormonen, liefjes, discussies, streken, afspraken(die vooral nt nageleefd worden☺),gsm's die vastgegroeid zijn aan hun handen, puinhoopkamers,bergen was (ja verdubbeld eens ze tiener zijn), rijlessen,hogeschoolkosten,examenstress, badkamer voortdurend bezet,puistjes en vettig haar...enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 116. Amai, zo zotjes die give-away. Proficiat met je 7 blogjaren! Ik kom hier graag lezen. Blijf maar bloggen over het reilen en zeilen in je gezin, over interieur en food.

  BeantwoordenVerwijderen
 117. Blogposts over hoe het er elke dag aan toe gaat met 5 kids! Leuk om te lezen, en geeft me moed, want ik weet soms niet hoe en wat ik ik heb er (nog) maar 2...

  BeantwoordenVerwijderen
 118. Een beetje vitamine D is welgekomen! Wat betreft bloginspiratie: hoe omgaan met broer/dus kibbelmomenten, lastige eetmomenten, slaaprituelen, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 119. Een beetje vitamine D is welgekomen! Wat betreft bloginspiratie: hoe omgaan met broer/dus kibbelmomenten, lastige eetmomenten, slaaprituelen, ...

  BeantwoordenVerwijderen
 120. wow van een give-away gesproken!
  over pubers, tieners en vooral blijven bloggen over je dagdagelijkse dingen!
  zo fijn om te lezen steeds :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 121. Of leuke tips om de kroost te laten samenspelen. Lukt hier niet altijd even vlotjes.... 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 122. over een eigen moestuintje?
  over de geboorte van je eigen kookboek met voor kinderen

  BeantwoordenVerwijderen
 123. Hoe vind je nog tijd voor je partner? �� #mamavandrieplusmamavantwee

  BeantwoordenVerwijderen
 124. Van mij mag je gewoon verder doen zoals je bezig bent ;-) én veel foto’s blijven posten, want dat vind ik stiekem het allerleukste!!!! #ik wil winnen na 1,5 jaar verbouwen én een baby op de wereld zetten tussendoor én opnieuw zwanger zijn met nog altijd verbouwingen - mag dat wel eens een reisje! SPANNEND!

  BeantwoordenVerwijderen
 125. Over jullie favoriete kind- en oudervriendelijke resto's! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 126. Wow, dat kan ik ook wel gebruiken!
  Euhm, bijvoorbeeld over hoe je dat s morgens allemaal klaargespeeld krijgt, want als ik zelf niet alles doe geraken we er gewoon niet. Mijn kroost doet nu eenmaal NIET voort. Als in, niet wakker te krijgen, geen ontbijthonger, ze zouden hun boekentas vergeten en in pyama ongewassen op school staan. En dan heb ik al eens met een ochtend en avond schema gewerkt. Dus hoe krijg je het klaar dat die dat zelf doen, rap en goed en zonder zeuren zodat er ook s morgens gezelligheid kan zijn in huis?

  BeantwoordenVerwijderen
 127. Ik zou je graag zien bloggen over hoe je de verhouding tussen mama-zijn en een professionele carrière vormgeeft: tijd voor jezelf, echte tijd voor je kids, tijd voor het huishouden en tijd voor je job

  BeantwoordenVerwijderen
 128. Over vakantie in eigen stad. In de zomer weliswaar. Kortrijk lijkt leuk, zeker met die nieuwe Leie-oevers.

  BeantwoordenVerwijderen
 129. Over hoe je man te overtuigen te gaan voor een groot gezin �� #mamavantwee #wilmamavandrieworden ��

  BeantwoordenVerwijderen
 130. Proficiat met de blogverjaardag! Ik lees graag gewoon de tips voor de kleine dagelijkse dingen: hoe regelen jullie hobby's, uitstapjes, bedtijd, karweitjes,...

  BeantwoordenVerwijderen
 131. Over hoe je man te overtuigen te gaan voor een groot gezin 😁 #mamavantwee #wilmamavandrieworden 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 132. Over reizen met kleine kinderen! (Ik heb mijn oudste (5 jaar) beloofd dat als ze 8 is, we met zijn tweetjes (dus zonder haar papa en haar jongere zus) naar Japan gaan. Een oude kinderdroom van mij en een recente kinderdroom van haar.. Groetjes van Veerle uit Jette

  BeantwoordenVerwijderen
 133. Oh! Wij zoeken nog een last minute bestemming voor de Paasvakantie! Ons budget is beperkt gezien we volop in verbouwingen zitten. Dus dit winnen zou, wel ja, nogal een meevaller zijn..! ;-)

  Waarover nog bloggen? Over reizen met jonge kinderen! (Ik heb mijn oudste (5 jaar) beloofd dat als ze 8 is (ttz na onze verbouwingen.. ;-), we met zijn tweetjes (dus zonder haar papa en haar jongere zus) naar Japan gaan. Een oude kinderdroom van mij en een recente van haar..)

  BeantwoordenVerwijderen
 134. HallO

  Ik heb interesse in verhalen over uitstapjes met peuters/kleuters met doe activiteiten en verborgen schatten in België en nabije landen.

  BeantwoordenVerwijderen
 135. tijdsverdeling kinderen, werken, huishoudelijke taken

  BeantwoordenVerwijderen
 136. Wij volgen je omdat je voor elke leeftijd wel tips hebt: hier voornamelijk met twee peuters op zwier gaan kan soms wel wat extra inspiratie gebruiken .. keep the good stuff coming!

  BeantwoordenVerwijderen
 137. Wauw, wat een gave give-away! Sinds een half jaar zijn wij papa en mama van 4! Even met z'n allen naar de zon zou heel welkom zijn :). Altijd leuk jouw verhalen, wisselende thema's, vooral ook eerlijke verhalen. Ga zo door! Wat ik zelf interessant vindt; hoe organiseer je je gezin samen met partner, samen genieten van het gezin, hoe tijd ook vinden het samen leuk te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 138. Het lijkt er steeds georganiseerde chaos, knap! Benieuwd welke vaste regels en afspraken er zijn binnen het gezin. Wanneer mama/papa soms streng moet zijn. Of de kinderen zelf afspraken bedacht hebben onderling.

  BeantwoordenVerwijderen
 139. Awel zot wijf 🤪blog dan maar is over al die zotte dingen die je al gedaan hebt in je leven🤩

  BeantwoordenVerwijderen
 140. Hoe de kids tieners worden en vooral hoe we daarop reageren, mee omgaan. Lijkt me een 'fijne' uitdaging waar ik wel benieuwd naar ben...

  BeantwoordenVerwijderen
 141. grenzen stellen voor jezelf als mama, me-time voor mama

  BeantwoordenVerwijderen
 142. Klusjes, vrijheid, pubers, reizen...

  BeantwoordenVerwijderen
 143. Over hoe je nog tijd voor jezelf neemt, voor elkaar. En hoe je werk, privé en jonge kindjes combineert. Zeker met zieke kindjes.
  Zon is hier heel welkom :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 144. Ik vind juist de afwisseling leuk. De ene keer over de kinderen , dan een receptje ,een feestje,reizen. Je vertelt het allemaal op dezelfde gezellige manier waar ik erg van geniet. Ga naar gewoon zo door !

  BeantwoordenVerwijderen
 145. Zoals velen over de kinderen en het op groeien vanhen. Ik volg een aantal bloggers maar allemaal met kleinere kinderen mischien leuke tips met andere bloggers met tiener of bijna tieners die jij kent, volgt

  BeantwoordenVerwijderen
 146. Leuke uitstapjes met kindjes! Shopadresjes en
  Interieurtips :)

  BeantwoordenVerwijderen
 147. Volger van het prille begin, toen je nog blogde over zelfgenaaide turn/zwemzakjes! Toen was ik een jaar of 15, intussen 22, en hoewel kinderen nog steeds een toekomstdroom zijn geniet ik wel ontzettend van jullie vrolijke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 148. Over loslaten. Wanneer laat je ze alleen even thuis als zonder hen naar de bakker 10 keer zo snel gaat dan met, alleen even in het park gaan spelen, alleen met de fiets naar een vriendje ... Ik vond het heerlijk als kind alleen te mogen rondzwerven in de velden met de vriendjes. Ik wil dat mijn 2 jongens ook laten ervaren, maar evident vind ik dat niet in de stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 149. Oh, wat zou zo’n reisje deugd doen! Als mama van vier ben ik heel benieuwd naar hoe een ‘gewone’ (as if that exists) week er bij jullie praktisch gezien uitziet. Wie staat wanneer op, wie doet wanneer boodschappen, wie kookt, wie brengt de kids naar school/hun hobby,... Hebben jullie nog veel tijd voor me-time? En schakelen jullie dan een babysit in of zijn het grootouders die inspringen? Een inkijkje in jullie, ongetwijfeld overvolle, agenda dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 150. Je kinderen zelf regelmatig een blogpost laten maken. Geef ze allemaal een vaste rubriek. Jong geleerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 151. De eerste vriendjes en vriendinnetjes van je kinderen of is dat nog een beetje vroeg! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 152. Goedemorgen en van harte gefeliciteerd!!! 7 jaar bloggen is iets om te vieren en iets om trots op te zijn! Er zijn er weinig die dát volhouden!!! Heb je het voor jezelf ook gevierd?

  Heb je inspiratie nodig? Als ik hier rondkijk weet jij heel goed waar je over wilt schrijven, maar ik heb nog wel een aantal verzoeken/ideeën! ;)

  1. Kinderkleding: Draagt het jongste kind alleen de afdragertjes van de oudere kinderen? Wat koop je nieuw en waarom? Hoe hou je het leuk voor de jonge kinderen?

  2. Avondeten: Hoe kook je voor een gezin van zeven? Eten de oudsten hetzelfde als de jongste kinderen? Of heb je voor ieder iets aparts? Maak je een planning voor de week? Wat zijn je succesrecepten?

  3. Avondritueel, naar bed brengen van vijf kinderen, wie doet wat en wanneer? Lees je alle kindjes in één keer voor of lezen de oudere kindjes de jongste kindjes voor? Wie douchen er samen? Enz.

  4. Jezelf vinden in de chaos van een gezin, hoe blij je jezelf als mama van vijf kindjes, vrouw van de papa, dochter van opa en oma... Hoe maak je tijd voor jezelf en wat doe je dan?

  5. Tradities, wat zijn (zelfbedachte) tradities in jullie gezin en waarom hebben jullie die tradities?

  6. Actualiteiten en vijf verschillende leeftijden, hoe praat je over het nieuws met kinderen in verschillende leeftijden. Wat vertel je over de kernwapens in Noord Korea of het schietdrama in Amerika? Vertel je het samen of praat je met de kinderen apart? Kijk je jeugdjournaal of volgen jullie op een andere manier het nieuws?

  7. Mijn zevende en leukste idee is een serie over iedereen in het gezin. Bijv. 3 blogs over ieder gezinslid en dat schrijven ze zelf of jij helpt ze erbij, de eerste is in de vorm van een vriendenboekje "Mama van Vijf - heel dichtbij" en daarna mogen ze eerst een blog maken over iets van het gezin (lievelingseten, hun kamer, huisdier, lekkerste plekje in huis, favoriete spelletje, enz.) en de laatste blog mogen ze tips geven. Tips voor een leuk uitje, voor leuk speelgoed, een mooie plek om te picknicken of waar je echt zou moeten gaan zwemmen...

  Oh ja en als laatste QA's zijn ook altijd heel leuk! Dus simpelweg vragen beantwoorden en dan bijvoorbeeld over een bepaald onderwerp om het een beetje overzichtelijk te houden? :)

  Dit zijn zo mijn ideeën... Ben wel benieuwd hoe je dat na vijf jaar aanpakt eigenlijk... Heb je een ideeënboekje? Heb je een schema welke blog wanneer online komt? En vind je het schrijven nog even leuk als toen die allereerste dag? Of misschien zelfs leuker!!!

  Ik doe natuurlijk heel graag mee aan jullie mega ongelovelijke winactie! Wat zou het gaaf zijn om met ons pleeggezin naar Spanje te mogen rond pasen!!! Lijkt me absoluut fantastisch!

  Hoe dan ook, ik wens jou een fijn feestje voor je zevenjarige blogavontuur en een hele fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 153. Het allereerste en puurste als blijvend item : het leven zoals het is. Je had zo al eens een tijdje een reeksje : foto's van een gezin van 7. De nodige humor die je erin stopt, het vrelativeringsvermogen. Alle andere topics zijn ook heel fijn maar veel mensen komen toch kijken voor de happiness, de kleur in je blog. En de realiteit van een toch niet helemaal perfect leven (mocht het zo lijken voor velen). Dus geen nieuwe inspiratie misschien maar een golden oldie!

  BeantwoordenVerwijderen
 154. ik zou wel willen weten hoe jullie opvang voor de kinderen organiseren. lijkt me moeilijk om er 5 (samen) ergens onder te brengen.
  en ook welke vrije tijd er nog overblijft voor de ouders en hoe jullie daar tijd voor maken in de agenda.

  BeantwoordenVerwijderen
 155. Ik lees het liefste over jullie dagdagelijkse aanpak, dus in de komende 7 jaar ben ik wel eens benieuwd naar de eerste puber, fuif,... En ook over leuke adresjes in binnen-en buitenland. Zeker in het Brusselse ben ik minder bekend en die posts belanden altijd in mijn bookmarks!

  BeantwoordenVerwijderen
 156. PUBERS! O help, ik zeg elke dag, ik was nog nooit mama van pubers, dus geef me wat krediet. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 157. Eten jullie minder vlees? En hoe pak je dat op kindvriendelijke én gezonde/voedzame wijze aan? Doe zo voort!

  BeantwoordenVerwijderen
 158. Ikzelf ben ook mama van vijf... De max, jouw blog!! Ik vind vooral praktische dingen leuk. Qua organiseren.. alle kleertjes, alle schoenen, alle schoolspullen....Ook misschien tips over routine en regeltjes in huis tussen alle drukte :-/ je kent het wel e ;-) .. En... Hoe los je de 'ruzietjes' op... Wij doen natuurlijk ook heel graag mee met deze winactie, we zijn helaas nog nooit op reis kunnen gaan :-( Dit zou ons zooooo deugd doen eens xxx Rock on! MomToMom

  BeantwoordenVerwijderen
 159. Weekenduitstapjes met kleine kinderen, je kan er geen voorbeelden genoeg van geven. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 160. Hiep hiep hoera! Ik lees het liefst een allegaartje van de dagelijkse gebeurtenissen, kokerellen, uitstapjes en reizen...! ( en stiekem droom ik al van dat zwembad)

  BeantwoordenVerwijderen
 161. Proficiat mama van vijf en een grote proficiat aan je vijf inspiratiebronnen! Ik lees graag hoe jij telkens het evenwicht vindt: evenwicht tussen gezin en werk, de zoektocht naar tijd voor jezelf, zoeken naar ruimte voor jullie als partners, uitvinden hoe je elk kind individueel best aanpakt,... Ik ben bijzonder benieuwd hoe jij daar je weg verder in vindt. Ik lees heel graag verder! Liefs els

  BeantwoordenVerwijderen
 162. Combinatie werk en gezin. Hoe tijdig en gezond eten op tafel toveren? Trukjes allerhande :)
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 163. Proficiat mama van vijf en natuurlijk ook je vijf inspiratiebronnen! Graag lees ik meer over je zoektocht naar: een evenwicht tussen werk en gezin, tijd voor jezelf, ruimte voor jullie als koppel, verschil in zoektocht naar de aanpak van elk kind,... Ik lees graag verder! Liefs els

  BeantwoordenVerwijderen
 164. Over hoe je je kinderen zelfstandig leert zijn en hen leert loslaten. Ik merk dat ik nog heel veel uit handen neem van m'n kinderen....uit gemak (sneller gedaan als ik het zelf doe) of uit 'schrik' (dat gaan ze toch nog niet kunnen).

  BeantwoordenVerwijderen
 165. Ik zou graag wat meer lezen over hoe jullie tijd kunnen vrij maken als koppel. Hier lukt dat niet altijd, ook al hebben wij maar één kindje in huis (net als Fee 7 jaar en hij heet Lucas ;-)) Ook over hoe je als moeder me-time kan 'opeisen' (jouw reis alleen naar Malta) zonder je daar al te schuldig over te voelen. Toen ik op citytrip ging of op wandelvakantie met vriendinnen werd daar soms wel met verontwaardiging op gereageerd.
  Annickdc79

  BeantwoordenVerwijderen
 166. Graag meer over het 'everyday life'. Hoe je de dagdagelijkse beslommeringen vlotjes doorstaat en vooral ook relativeert!

  BeantwoordenVerwijderen
 167. Ik laat me graag verrassen door je verhalen. Als ik een recept wil, kan ik dat ook gewoon googelen, maar verrast worden door een recept waar je helemaal niet naar op zoek bent, met een verhaaltje over het hoe en waarom van dat recept, omkaderd door mooie foto's waarop je kinderen dit recept maken of proeven...da's voor mij het fijne aan je blog!
  En bij die verhalen vind ik de afwisseling leuk. Voor mij reizen, uitstappen met kinderen, lunchadresjes top 3, maar heerlijk als je het kunt afwisselen met eender welke topic die je bezighoudt (interieur, koken...). Ik gebruik nog steeds de producten van Cîme die ik door je blog heb leren kennen, Dixit (wat de Sint ooit eens bij jullie bracht) is hier nu ook een van de favoriete spelletjes, je inspireerde ons ook voor het peetouderschap van een kindje ver weg, de Verbeke Foundation bezoeken staat nog op mijn to do-lijstje en als we een citytrip plannen, kijk ik zeker of je gezin er al geweest is om inspiratie op te doen... Dus voortdoen zoals je bezig bent. Iedereen kan er dan zelf uithalen wat hem/haar interesseert.

  BeantwoordenVerwijderen
 168. Schoolkeuze, straffen en belonen, slapen, ... En gewoon de herkenbaarheid dat het bij andere mama's ook niet altijd makkelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 169. Over hoe je alles georganiseerd en gestructureerd krijgt

  BeantwoordenVerwijderen
 170. Ik lees je blog heel graag als moeder van 2, van bijna 6 en 8 jaar. Ik vind het leuk om je verhalen te lezen, maar ik hoor het ook graag als er iets misloopt, of een hack die je leven makkelijker maakt met kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 171. Ik denk dat er al wel heel veel interessante opties zijn gegeven, maar stel mezelf graag kandidaat voor de prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 172. Als collega - mama van vijf (eigenlijk mama van 3 en 2 als bonus gekregen) helpt het me enorm om gewoon te lezen hoe het er bij anderen aan toe gaat. Vooral verder doen zoals je bezig bent. Het reilen en zeilen van jouw gezin, het lezen dat het op een ander even hectisch kan zijn, maar intussen toch manieren vinden om kwaliteit toe te voegen aan jouw tijd met je gezin en voor jezelf,... dat is wat het lezen van jouw blogs leuk maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 173. Oplossen van discussies binnen het gezin of tussen de kinderen. Kom je altijd tussen, lossen ze het zelf op? Trekken ze hun plan? Of maken ze misschien nooit ruzie? Schermtijdregels ten huize Mamavanvijf vind ik ook interessant :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 174. Wat zijn jouw gouden tips voor een ontspannen uitstapje met het hele gezin?

  BeantwoordenVerwijderen
 175. Ik ben ook (weliswaar zonder partner/vader voor de kinderen) mama van vijf, ik wil wel eens weten hoe jouw kinderen er steeds zo netjes bij lopen. Hier zitten 5 min na het kammen de haren weer overhoop, monden hebben altijd chocovegen, de propere kleding krijgt binnen de kortste keren vlekken en ik raap continu losse sokken op doorheen het huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 176. Dagdagelijkse leven ten huize van ...
  Dankjewel voor alle inspirerende posts!

  BeantwoordenVerwijderen
 177. ik hou van jouw mooi maar kindvriendelijk interieur. jullie lijken zo n gezellig huis te hebben !

  BeantwoordenVerwijderen
 178. Ook ik waag graag mijn kans. Maar over bloginhoud kan ik je weinig inspiratie geven, aangezien jij voor mij inspirerend werkt. De foto's van jouw gezin, het echte leven, daar hou ik het meeste van. Alsook jullie uitstapjes in en rond Brussel. (ohja en als lijstjesfreak: dingen die je altijd wou maar niet durfde, dingen die je deed maar nooit dacht te doen) Oh en als je de ultieme tip hebt tegen verloren kousen in de wasmachine, hoor ik het graag ;) Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen