woensdag 21 maart 2018

Wij maken een snoeptaart
Echt vernieuwend kan je een snoeptaart misschien niet noemen. Maar we hadden een cadeautje nodig en een snoeptaart leek mij de ideale combi tussen bezigheidstherapie voor mijn kroost, anderen mee te laten genieten van onze snoeppot, en een zelfgemaakt cadeautje.

Meer dan wat oude isomo (thank God dat deze mijn Marie Kondo opruimwoede overleefde), aluminiumpapier, wat tandenstokers en een paar potten snoep heb je niet nodig om je kroost aan de slag te laten gaan. Na wat genegocieer over de kleuren en hoe ze het gingen aanpakken was de grootste uitdaging om minder snoep op te eten dan op de taart te prikken :-). En volgens Fee is snoeptaarten maken gewoon de leukere versie van puzzels maken.

Wij gebruikten de nieuwe versie Haribo snoepjes met 30% minder suiker om deze snoeptaart te versieren. Je proeft geen verschil maar op het einde van de rit heb je toch net iets minder suiker naar binnen gesmikkeld dan bij de bestaande varianten. Al blijven het wel snoepjes natuurlijk. Maar zo af en toe moet dat wel kunnen vind ik :-). Misschien omdat fruitgomsnoep nu éénmaal één van mijn grootste guilty pleasures is en ze zo mooie kleurtjes hebben :-)


Ps: Deze post kwam er in samenwerking met Haribo.  Meer weten hoe ik tegenover samenwerkingen sta? Check hier


6 opmerkingen:

 1. Ziet er tof uit. maar hoe plak je ze op? kun je ze daarna nog eten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met tandenstokers die je in twee breekt en langs achter in het snoepje prikt

   Verwijderen
 2. Hoezo die isomo heeft je Marie Kondo actie overleefd? Krijg jij daar dan een goed gevoel van misschien ;-) Haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha neen, laten we zeggen dat Ella het keihard verstopt had. Want zij wordt zot als ik begin op te ruimen.

   Verwijderen
 3. Als je ze opkleeft met heel kleine beetjes honing of glazuur, zit je niet met houtsplinters uit de tandenstokers ;) . Lekker!!

  BeantwoordenVerwijderen