zondag 15 december 2019

Op ontdekking met de kinderen in Mons

Het was de enige provinciehoofdstad van België waar ik nog nooit was geweest. Wetende dat er een heel deel van mijn stamboom van deze kanten afkomstig is het op zijn minst een beetje vreemd te noemen. Nochtans sinds dat Mons cultuur hoofdstad was in 2015, stond het wel ergens te bengelen op mijn to-do list. En dan meer bepaald Arne Quinzes kunstwerk wou ik maar al te graag eens in real life spotten. Toen ik de uitnodiging kreeg van Toerisme Mons om een namiddagje de stad door te brengen, kwam er schot in de zaak en stond ik op een zaterdag in december met 3 van mijn kinders op de grote markt in Mons.

Inherent aan zaterdagen in december is dat je de stad dan in kerstsfeer ontdekt, denk kerstmarkt, ambachtenmarkt, ijsbaan, kerstparade,...Tot groot jolijt van de kinderen :-). Want schaatsen blijft een topper en ook kerstmarktfood is scoren bij mijn kinders. De (gratis) ezeltocht was het fijne hoogtepunt van ons bezoekje volgens Fee. Al vond ik ons bezoek aan het BAM, museum voor schonen kunsten van Mons ook een dikke aanrader. Er liep op het moment dat wij er waren een tentoonstelling over surrealisme dat ook voor iets grotere kinderen een aanrader is.

En het is dat we te weinig tijd hadden want ik had ook maar al te graag Le Grand Hornu bezocht net als het Vincent Van Gogh huis dat in allebei in de omgeving van Mons liggen. Maar zoals ze zeggen dat zijn dan reden om terug te keren ;-)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten