zondag 1 december 2019

Tijdsbazen uitgetest

Of ik zin had om de cursus Tijdsbazen van Werk en Leven uit te testen waarmee ik meer controle over mijn tijd zou krijgen? Goh, dat klonk nu te mooi om waar te zijn. En ergens klinkt er ook instant een stemmetje dat iets wat te makkelijk gaat of het nu gaat over kilo's verliezen is of minder stress hebben, ik instant wantrouw. Dus mijn eerste reactie is er eentje van, hoe contradictorisch ook, ik heb geen tijd.

Maar kijk de nieuwsgierigheid won het van het wantrouwen, het helpt natuurlijk dat ik veel respect heb voor de madam achter deze cursus Kelly van de blog Tales from the crib. Ik begon eraan in de auto waar ik naar de video's luisterde als een podcast. Hierdoor kon ik de eerste lessen gewoon volgen in de auto en zo werd ik getriggerd en voelde ik dat deze cursus echt wel een paar essentiële zaken behandelde. Zie het een beetje als inzichten opdoen en een levensvisie in plaats van een wonderappje dat je moet downloaden. Zoals je je voedingsgewoonten zou begrijpen en veranderen ipv gewoon een dieet te volgen.

Het eerste wat je moet doen is tijdsregistratie, klinkt zeer saai, maar raar maar waar het is iets wat je door te doen heel veel inzichten geeft. Je hoeft het aan niemand voor te leggen. Dus is puur voor jezelf maar zo heb je een idee waaraan je je tijd besteed. Want iedereen heeft evenveel uren in een dag alleen zijn er veel momenten die je verliest zonder dat je je ervan bewust bent.

De tijdsregistratie zelf gaf mij een paar inzichten zoals dat ik heel vaak twee dingen tegelijk doe. Dat mijn dagen altijd volgepland zitten van opstaan tot slapen, dat ik al heel veel zaken uitbesteed van huishoudelijke taken maar toch nog verschiet hoeveel tijd er naar blijft opgaan. Pas op, ik doe ongeveer 80% van hetgeen ik moet doen heel graag dus dat is het probleem niet maar natuurlijk is het niet de bedoeling om alles vol te plannen. En nog een leuk bijkomstig effect van tijdsregistratie is dat je je verantwoordelijk voelt voor je tijd want je moet het wel opschrijven, dus je denkt twee keer na vooraleer je hersenloos een half uur verbrast aan je gsm. Wat je sowieso al efficiënter maakt om dan tijd over te hebben om een half uur een boek te lezen.

Ik zit op dit moment ongeveer 20% ver in de cursus dus ik heb nog veel inzichten te gaan. Maar ik voel dat deze cursus gemaakt is voor de vrouw die ik ben, zoekend naar die work/life balance met een gezonde dosis gezond verstand maar met kleine chaotische menselijke kantjes die maken dat het af en toe pompen of verzuipen is. En daar lieve mensen hoop ik binnenkort vanaf te zijn.

Keep you posted!

Zin om ook de cursus aan te kopen? Als je de code MAMAVANVIJF10 ingeeft maak je kans op één van de drie bullet journals van Werk en Leven. Daarnaast heeft Werk en Leven ook een heel interessante podcast die je gratis kan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten