zondag 29 december 2019

Winterpicknick in het muziekbos









Wie zegt er eigenlijk dat picknicken een zomeractiviteit is? En dat een koude zonnige dag in het bos geen ideale setting is om gezellig van picknickske te doen? Wij, aka, mijn zus en ik gingen het eens uittesten in het muziekbos op 29 december godbetert met 8 kinderen waaronder één baby'tje en ik moet zeggen, dat ging verbazingwekkend goed :-)

Ok, het hielp wel dat er niet zo heel veel volk in het bos liep en dat we dus echt vlakbij de picknickplaats konden parkeren met de auto. Het hielp ook tout court dat er een picknicktafel was, want op de grond zitten leek ons misschien net iets te koud. En het grote pluspunt was dat er verspreid over het muziekbos heel wat speeltuigen voor de kinderen stonden. De grotere kinderen zorgden voor de kleinere en de moeders, die zagen dat het goed was.

Wat maak je nu op zo een winterpicknick? Awel niets ingewikkeld. Je moet weten dat deze hele picknick een last-minute ideetje was, ik enkel een Hello Fresh box in huis had en we dus moesten roeien met de riemen die we hadden. Gelukkig was er net een quiche in de box, ideaal om op voorhand klaar te maken en van de rest van het bladerdeeg maakten we appelflappen. Ook had mijn zus het lumineuze idee om warme appelsap mee te nemen. Wat ideaal was om onze kinderen op te warmen. 

En voor alle vragen die ik kreeg op mijn stories, hieronder de receptjes. 

Hello Fresh quiche 6p - 2 quiches

- 6 preien
- 3 ajuinen
- 2 vellen bladerdeeg
- 6 eieren
- 300 gram zure room
- 75 gram geraspte kaas
- Nootmuskaat

Snij de uien en de prei fijn. Fruit ze gaar in een pan met boter.
Rasp er beetje nootmuskaat over
Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal
Meng in een kom de eieren, de room, de kaas, de prei, de uien en de zalmsnippers
Giet het mengsel in de ovenschaal
Bak 30 minuten in een oven van 200° tot de bovenkant goudbruin is
Laat afkoelen


Appelflappen

- Bladerdeeg
- Een glas om rondjes mee uit te drukken
- Pot appelmoes
- Stukjes appel
- Geklutst ei

Druk met het glas rondjes uit het bladerdeeg. 
Smeer de helft van de rondjes in met een dun laagje appelmoes
Leg er paar stukjes appel op
Sluit de appelflappen door een ander rondje bladerdeeg over de stukjes appel te leggen
Duw de randjes aan met een vork
Smeer de bovenkant in met het ei
Bak 20 minuutjes in voorverwarmde oven op 180 °


Warme appelsap voor onderweg

- Brikjes appelsap
- Thermos heet water
- Tassen

Meng last minute het warme water met het appelsap 
Schol!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten