Een echte doordeweekse kun je deze dinsdag niet noemen want alleen Fee is thuis. De 4 oudsten zijn 3 dagen gaan logeren bij de oma. Het is eerder een abnormaal rustige dinsdag. Zelf met te moeten werken heb ik het gevoel dat het vakantie is :-). En wat doet ne mens als hij plots tijd cadeau krijgt? Papavanvijf verassen met een lekkere salade van verse erwtjes en bonen. Een receptje van mijn all time favourite Jamie Oliver.
Het receptje kwam uit de maarteditie van het tijdschrift van Jamie Oliver. Het is dan wel geen Pasen maar met een glaasje wijn op het terras smaak het al even fantastisch lekker.
Je hebt nodig voor 6 personen
olijfolie
4 lente-uitjes
400 ml kippenbouillon
500 gr doperwten
500 gr tuinbonen
1 potje artisjokharten, uitgelekt en gehalveerd
bosje munt
6 plakje prosciutto
Verhit de olijfolie in een pan samen met de lente-uitjes.
Voeg de bouillon, doperwten en tuinbonen toe
Roer de artisjokharten erdoor met de munt
Voeg peper en zout toe
Leg de plakjes prosciutto erop en laat zachtjes 10 minuutjes koken
Serveer met brood en laat het je smaken!
Ik heb hier ook zoveel tuinbonen staan maar het valt me tegen, ik vind dat eigenlijk echt niet lekker...die laat ik weg volgend jaar, ze nemen ook zoveel plaats in!!!
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat het nu vooral opvalt hoe stil het is bij je thuis! En dan mis je ze toch weer hé...
Ik zou zeggen breng ze maar naar mij :-) Ik ben dol op tuinbonen.
VerwijderenAmai, het moet daar stil zijn nu. Ik het het niet zo voor erwtjes, om te eten toch niet, wel om naar te kijken. Het ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenIk ben niet zo dol op boontjes, maar dit ziet er goed uit. die jamie oliver weet alles wel lekker te maken :)
BeantwoordenVerwijderen