dinsdag 29 januari 2013

Iemand veiligheidshelmen teveel?

Volgens mij zou een veiligheidscoördinator stante pede het gebruik van veiligheidshelmen verplichten in het huis van mamavanvijf. Het gevaar dat er een stuk speelgoed op je hoofd valt is dan ook reeël. Is het niet door een verdwaald projectiel dat uit de lucht komt vallen omdat je toevallig getuige bent van een geëscaleerde broer-zusrivaliteit dan is het wel door de "speelgoedbergconstructie" die het laat afweten omdat iemand net de onderste knikker nodig heeft in de onderste bak...Stabiliteit, efficiëntie, esthetiek van mijn speelgoedmanagement? Over de volledige lengte ben ik gebuisd. Speelgoed is als onkruid, hoe meer je het onder controle probeert te houden, hoe erger het wordt. Tips? Iemand?

29 opmerkingen:

 1. Oh welja... Ik kan me jou huis nauwelijks voorstellen, dat van mij is af en toe al vreselijk met peuter en baby. Maar voor tips kijk ik nog even mee ;-) succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat het al nog redelijk goed (ordelijk) bij ligt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer herkenbaar :-) De Expedit-kasten van Ikea zijn wel een aanrader, in combinatie met de opbergbakjes die je erbij kunt kopen (bv. de Dröna of Lekman). Er gaat echt veel speelgoed in die bakken, en bovenop de kast kan je nog een aantal zaken zetten. En al bij al nog niet al te prijzig ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal eens met uw stelling dat speelgoed als onkruid is......hier juist van't zelfde ( hier ook veeeeeel kinders!)
  Tip?......misschien de kast kopen in Ikea waar uw bakken bijhoren ( alle ja, das eigenlijk een rek, maar zeer praktisch! )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben toch niet akkoord hoor: ik doe niks aan het onkruid in mijn hof en dat wordt ook alleen maar erger!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hahaha.. geweldig herkenbaar!
  Geen tips helaas (ga wel meelezen voor dé gouden tip)
  Wat hier gebeurd: hoe meer ik het wegstop hoe interessanter het wordt (en wordt het dus volledig omgekieperd..hmm)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier zijn we ook fan van combi Expedit en Dröna...of het nu voor speelgoed is of voor kleding...ideaal!
  Sinds ik speelgoed als gezelligheid zie, valt het best mee met de rommel.
  ...zo zie ik het onkruid in de tuin nu ook als bijzondere planten...
  valt dat ook weer mee ;-)

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het ziet er overzichtelijk uit, maar ik kan me voorstellen dat het voor korte kinderpootjes een toren lijkt. Maar wel een hele leuke!

  groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik dacht altijd dat wij (te)veel speelgoed hadden maar ben heel blij met deze foto! Heel herkenbaar dus.
  Wij hebben nu het speelgoed gesplitst; lego op de jongenskamer, poppen met alles wat daarbij hoort op de meisjeskamer. De rest (duplo, autootjes, boerderijspullen, knutselspullen) mag in de woonkamer. Het scheelt echt!
  Wij hebben kasten van de ikea (expedit volgens mij) met bijbehorende bakken. We hebben alles gesorteerd en de kinderen weten precies wat in welke bak hoort te zitten, dat scheelt al snel een bak omkieperen en dan het toch niet kunnen vinden..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hebben zowat alle bovengenoemde (ikea)systemen :-)
  En af en toe de boel omkieperen met een vuilzak en kringloopdoos bij de hand...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op de kamer van onze jongens staat een pax - kast (ja, alweer Ikea :-)), naast de kledingkast hebben we gelijk een sppelgoedkast gemaakt met plastic bakken mét deksel die je erin kunt hangen. Dit is voor ons een goede oplossing. Daarbij ruim ik ongeveer één keer in de drie maanden de speelgoedmand beneden op. Alle kapotte spullen mogen weg, en zo af en toe gaat er iets op MP. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oei kinderen van nu krijgen precies nog meer bij elkaardan kinderen van tien jaar geleden
  Het zijn er wel vijf natuurlijk..... Maar toch is dat nen halve speelgoedwinkel jong !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alle speelgoed in een kast (bij mij in de hal). 1x per week zoeken de kinderen een vast aantal speelgoedjes uit waar ze die week mee spelen. Dat gaat in een kist/kast in de woonkamer. Grote kast gaat op slot. Zo spelen ze met verschillende dingen en hou je de hoeveelheid in de huiskamer binnen de perken. Gr. Carin

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ons huis ziet er net zo uit!!! (4 geweldige kinderen hier...)
  Bij elk feest moeten wij nieuwe oplossingen zoeken om het gekregen speelgoed weg te krijgen... Een hele organisatie elke keer die bij het volgende feest weer volledig om zeep is...
  Als je de ultieme tip krijgt, zou ik hem ook graag lenen!!!
  Succes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha dat heb ik dus ook he! Perfect systeem, tot... Sinterklaas of een verjaardag eraan komt. *zucht*

   Verwijderen
 15. Maar het ziet er wel heeeeeeeeeeeel kleurrijk en vrolijk uit moet ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. deze bakken id ikeakasten, speelgoed voor de oudsten vanboven, voor de kleinsten onderaan en met foto's op de bakken aanduiden wat waar moet. En spelletjes, puzzels, playmobil of legoconstructies-die-niet-kapot-mogen bovenop de kast. En om de drie maand grote kuis houden ih speelgoed. Best in afwezigheid van kinderen. Dat gaat rapper ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. het is inderdaad hopeloos. Snoeien in het speelgoed als ze wat groter worden, is 't enige wat helpt vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen met maar vier of vijf dingen spelen.
  Voor de oudsten zou ik speelgoed op hun kamer zetten. Bijvoorbeeld verkleedkleren in een mand en een bak met lego of playmobil. Voor de jongsten sorteren en wat je dubbel hebt, (bijvoorbeeld van die zachte boekjes) op zolder leggen/verkopen/weggeven. Als je nog een box hebt kun je een bak maken met baby speelgoed en bij de box zetten.
  Ik zelf heb ook de rails van duplo voor de kinderen. Die heb ik apart gesorteerd. De ene maand staat de rails beneden met het station en het treintje (uit mekaar in een bak). De andere maand de duplo. Knutsel spullen kun je in een aparte kast opruimen.
  Er zijn natuurlijk heel handige opruim mogelijkheden te koop, maar ik ben een consuminderaar die ziet dat jij fantastische opruimboxen hebt. Gebruik die eerst.
  O ja doe dit als iedereen in zijn bed ligt:)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. familie van mij is heel blij met deze serie van ikea
  http://www.ikea.com/be/nl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18836/

  ikzelf heb een voorkeur voor deze serie omdat de kindjes de bakken zo kunnen uit- en inschuiven
  http://www.ikea.com/be/nl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/series/19027/

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Bij ons staat wegens plaatsgebrek een heel deel van het speelgoed weggestoken en af en toe wordt er eens veranderd, scheelt echt heel veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben heel blij dat ik dit mooie blog ontdekt heb! Ik ben even oud als jij, maarbmijn eerste kind lomt pas in de maart ter wereld, veel inspiratie opdoen hier, prachtige kinders!! Prachtige mooie dingen van orla kiely, donna wilson, bakker, rice gezien hier, ik kom nog terug, bewondering voor je gezin!!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. elke week mag er één bak bij ons gekozen worden (bijvoorbeeld ofwel het keukentje ofwel het winkeltje ofwel de duplotrein, ...), de rest blijft "weggestoken". en een tip die ik nu pas zelf doorheb; speelgoed dat niet in een bak past, niet kopen!!
  tussen (), wij hebben een expedit met "kartonnen" bakken, geen aanrader, die verslijten erg snel! kast zelf is prima, maar de deurtjesinzetten maken de kastjes wel heel klein! grote curverbakken voor duplo, verkleedkleren, keukentje, ...
  ook de favoriete speeltjes leg ik dikwijls weg, dan zijn ze bij "lastige" momenten ideaal als bliksemafleider :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hier geldt 'telkens er iets nieuws binnen komt, moet er iets weg'. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Haha al die bakken!! Lachen... Bij ons spelen ze ook graag op hun eigen kamers. Ik heb dan ook veel speelgoed daar heen verplaatst, desalniettemin staan beneden nog minimaal 4 bakken en een kast vol:) Gr. Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 25. ik denk dat wij evenveel speelgoed hebben, maar de helft staat boven op zolder :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ha! Ik hou het binnen de perken. Al is het moeilijk met vier kinderen.
  Spelletjes en puzzels in de kast. Een speelgoedkeukentje en poppenwagentjes, een autogarage en autootjes staan beneden. Verder twee manden duplo (waar nog amper mee gespeeld wordt), een mand schleichbeesten en een mand kapla's.
  Boven staat de bak met playmobil en de bakjes lego.

  Succes met je speelgoedstrijd! :)

  BeantwoordenVerwijderen