zondag 30 maart 2014

Springtime
Eén van de dingen die ik het meest zou missen moest ik toevallig eens in één of ander zuiders land verzeild geraken zouden toch onze seizoenen zijn. Niet dat ik een echte favoriet heb tussen onze seizoenen...neen het zit hem meer in de afwisseling. Ik hou namelijk nogal van verandering op tijd en stond :-) En tegen dat ik de winter beu ben is daar de lente met de eerste zonnestralen en lentebloemen waar ik dan precies dubbel zo hard van geniet. En wanneer ik dan echt snak naar bbq's en urenlang buiten tafelen met lampionnekes boven mijn hoofd en een goei fles(sen) wijn dan is de zomer daar...tot ik het weer gehad heb met de muggen, de zonnebrandcrème en de zandkorrels doorheen heel mijn huis. Maar tegen dan is de herfst alweer in het land met de boswandelingen en de kopjes thee bij de open haard om dan liefst van al met een goeie sneeuwwinter te eindigen met feestdagen met heel veel lichtjes en heel veel pannenkoeken. Ja...ik denk toch wel dat ik ze hard zou missen onze seizoenen...gelukkig dat we maar een paar tiental kilometerkes verderop verhuizen. En denk dat ik ze daar ook allevier zal tegenkomen. Gelukkig :-)

8 opmerkingen:

 1. Ik ben het met je eens, hoewel ik het meest kan genieten van lente. Mijn favoriet omdat ik hou van licht en bloemen en vers groen en tsjilpende vogeltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idem dito, elk seizoen heeft zijn charme! Maar de lente heeft ook bij mij een streepje voor, kan ik,zo hard van genieten ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Precies dat, ik zou er ook niet zonder kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh! ik volg jouw redenering perfect! Ik hou ook van elk seizoen! Elke periode heeft zijn eigen charmes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat begrijp ik volkomen. Ik zou het ook niet kunnen missen. België is ideaal wat dat betreft. Nooit echt veel te warm en ook nooit te koud en veel afwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook dol op de seizoenen. Je zal toch maar altijd hetzelfde weer hebben! Dat lijkt me heel saai.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ieder seizoen heeft zijn charmes, toch ben ik altijd weer blij als de winter voorbij is. De dagen worden langer, we warmen weer een beetje op. Ja, de lente is toch wel echt een favorietje hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lente is bij mij favoriet bij uitstek!!! Momenteel wonen wij in Singapore en idd, wat ik het meest mis van al zijn de seizoenen. Hier is het het ganse jaar tropisch vochtig en warm met temperaturen tussen 25 en 35graden. Leve het Belgische klimaat!

  BeantwoordenVerwijderen